Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok ha házastársatok...

Mit szólnátok ha házastársatok költekezne?

Figyelt kérdés

Mit éreznétek?

Hogy reagálnátok rá?

Pl. van csomó hitel, es mégsem spórol...

Pl. Többet költ, mint amennyi a bevétel...

Pl. Olyan dolgokat is megvesz, amire nincs nagy szükség (pl. Van már belőle) ...

Stb.

2016. febr. 5. 11:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
72%
HAZAStars, tokmindegy mi kinek a neven van, csaxolok...
2016. febr. 5. 13:17
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem engedném meg neki.
2016. febr. 5. 13:18
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a férjem is csinálta egy időben (bár akkor még nem a férjem volt, csak élettársak voltunk). Egy darabig vártam, aztán szóltam érte, végül megmondtam neki kerek-perec, hogy ez így nagyon nem lesz jó, úgyhogy mostantól vagy én kezelem a pénzt, vagy külön kassza van, és ennyit meg annyit adjon be a közös kiadásokra, a többivel kezdhet, amit akar. Az előbbit választotta, és közben az is kiderült, hogy ténylegesen gondjai vannak a pénz beosztásával, nem szándékosan, csak valamiért gondot okoz neki, hogy előre tervezzen. Vicces kicsit, mert egyébként pénzügyi szektorban dolgozik, és nem is rosszul csinálja, amit csinál, de amikor a mi saját pénzünkről volt szó, az már problémás volt.

Ő belátta, hogy ez így nem jó, és mindenféle vita nélkül én kezeltem a pénzt éveken keresztül. Aztán szép lassan ezen elkezdtem lazítani, és mostanra ott tartunk, hogy simán rá tudom bízni, hogy intézze a havi kiadásokat, mert nem költ többet, mint amennyi van. Ő maga is elismerte, hogy régen nagyon pocsékul bánt a pénzzel, és szükség volt arra, hogy én vegyem a kezembe a dolgokat, és joggal büszke rá, hogy mostanra felül tudott kerekedni ezen a problémán.

De ehhez őszintén kellett beszélni egymással, és meg kellett bíznunk egymásban.

2016. febr. 5. 14:41
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
# 11, csak szólok hogy van házassági szerződés.
2016. febr. 5. 14:56
 15/15 anonim ***** válasza:

elöbb utobb elhagynám

az anyagi felelőség vállalás ugyanugy közös egy kapcsolatban mint minden más

2016. febr. 5. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!