Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nővérem túl engedékeny a...

A nővérem túl engedékeny a lányával, ami szerintem nem normális, te szó nélkül hagynád?

Figyelt kérdés

A nővéremnek van egy 10,5 éves lánya és egy 2 évvel fiatalabb fia. A gond az, hogy a lányát egyáltalán nem fegyelmezi, nem ismeri a nem szót, úgy káromkodik akár egy kocsis, ha veri az öccsét annak kell odébb állni, mert a lány az sérthetetlen. Ami elképesztő az az, hogy a kora ellenére nincs még 130 cm sem a lánya, pedig a gyerek apja 180 cm. Ha a gyerek elordítja magát, hogy anya fagyi, akkor azt ebédel, mikor én vigyázok rájuk sem eszi meg a normál kaját mondva, hogy ő a sült krumplit, popcornt szereti. A nővérem dolga, hogy hogyan kezeli a helyzetet, de téged nem aggasztana, ha a gyerek a szemedbe hazudna bármiről és azt látnád hogy már ilyen kicsi korában teljességgel gátlástalan. A macskát a minap majd megfojtotta mert az öccse elkérte tőle, persze nem akarta oda adni, mire én hülye azt mondtam, hogy döntsétek el kő papír ollóval, amit a fiú nyert kettőből kétszer, de a lány csak nem adta oda, végül a fiú engedte el a macskát, abban a pillanatba a lány is eldobta, mehetett világgá, mert ha már cibálni nem lehetett akkor neki se kell.

Nem az a gondom a kajával, hogy néha-néha ne lehetne megenni az ilyesmit, hanem, hogy szinte egyáltalán nem eszik mást és az osztályban a többiek egy fejjel magasabbak tőle, már az iskola orvos is behívatta a nővéremet, és javasolta, hogy vizsgáltassa ki a gyereket. A nővérem, meg ahelyett hogy csinálna valamit, büszke rá, hogy milyen ,,talpraesett'', holott egyszerűen csak rosszindulatú (mindenkinek rosszat kíván)és erőszakos. Nincs beleszólásom, csak gondoltam leírom, mert biztos nem egyedi eset...

2016. febr. 1. 14:39
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Unokatestvérem már egész kiskora óta egészségtelenül étkezik, most 205 cm / 16 éves =) Szóval nem ezen múlik. Én is 135 cm voltam 10 évesen, s lááám, most 166 cm / 14 éves vagyok. =) De a többiben teljesen igazad van, a kislány viselkedése egyszerűen borzalmas. Elsősorban az anyyuka a ludas ezért, mert nem neveli a gyerekét. Sürgősen beszélj vele!
2016. febr. 1. 16:27
 12/25 anonim ***** válasza:
58%

Én egyszer megemlíteném, de nem forszíroznám, ha látnám, hogy szarnak bele. A legnagyobb gond az, hogy:

-a legtöbb szülő nem akarja belátni, ha nem alkalmas szülőnek

-amiért a mai világban egyre inkább a gátlástalan emberek a nyerők, még örülnek is neki, ha az ő gyerekük is vad, gátlástalan, mindenkivel bunkó

Azt kellene megértetni velük, hogy ez nem elég az érvényesüléshez, és a gyereket kb. mindenki utálni fogja, és egyedül fog meghalni. Csak hát a szülő azt hiszi, hogy az ő gyerekét mindenki szereti, mert tökéletes meg vagány---

2016. febr. 1. 17:40
 13/25 anonim ***** válasza:
Dobjátok a kútba, itt már nincs mit tenni...
2016. febr. 1. 18:41
 14/25 anonim ***** válasza:
51%

Ami elképesztő az az, hogy a kora ellenére nincs még 130 cm sem a lánya, pedig a gyerek apja 180 cm.

Az elképesztő az, hogy annyira hibát keresel bennük, hogy még ekkora baromságot is képes vagy a szemükre vetni...

2016. febr. 1. 19:00
 15/25 A kérdező kommentje:
Ne lovagolj már azon az egy mondaton, már az előbb is mondtam, hogy az elképesztő az a helyzetre vonatkozik, nemcsak a magasságra (mellesleg ha a genetika miatt alacsony az nem gond, de ha nem eszik rendesen az gond)Egyébként meg nemcsak én kötök bele, az iskolaorvos sőt a gyerekorvos is szóvá tette már mert tényleg nagyon alacsony 124-125 körül van kb, azért írtam, hogy 130 alatt, mert nem tudom pontosan. Nekem igenis az elképesztő kategóriába esik, mikor a gyerek ott ordít, hogy mi a ****t akarsz meg ilyenek (ekkor még óvodás volt, azóta csak rosszabb lett)Simán leköpi a másik gyereket és még csak rá se lehet szólni.
2016. febr. 1. 19:17
 16/25 anonim ***** válasza:
65%
Azért megkérdezném: neked vannak gyerekeid? Férjed? Ők mindenben Oké?
2016. febr. 1. 20:27
 17/25 anonim ***** válasza:
nem kell beleszólni, csak szólni az anyjának, hogy hozzád addig nem megy, míg nem tud viselkedni...probléma megoldva
2016. febr. 1. 20:42
 18/25 anonim ***** válasza:
13%

Rád, mint közeli családtagra biztosan nem fog hallgatni. Ezért szerintem meg lehetne próbálni, hogy egy kívülálló, valamilyen szakember szembesítse a nővéredet a helyzettel.

Pl. az étkezési szokásaikkal kapcsolatban. Megkereshetnél egy dietetikust (biztosan a neten is lehet írni szakértőnek), leírhatnád neki tényszerűen a problémát és hátha az ő véleménye már mérvadó lesz a nővérednek.

2016. febr. 2. 08:31
 19/25 anonim ***** válasza:
68%
Először kívánom egy gyereknek, hogy legalább egy osztálytársa verje meg... Abba viszont nyugodtan beleszólhatsz, hogy a saját házadban hogyan viselkednek a vendégek, ott meghúzhatod a határokat.
2016. febr. 2. 17:26
 20/25 anonim ***** válasza:
77%

Idióta egy gyerek.

Én ott b***tam volna le neki egy akkorát, amikor a macskát majdnem megfojtja. A macska nem játék, önálló, érző lény.

Nincs olyan, hogy "most nálam van, aztán nálad", ő dönt, hogy kihez akar odabújni, ezt ember nem írhatja felül.

(igen, csak 4 macskám van... lehet lepontozni)

2016. febr. 2. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!