A nővérem túl engedékeny a lányával, ami szerintem nem normális, te szó nélkül hagynád?
A nővéremnek van egy 10,5 éves lánya és egy 2 évvel fiatalabb fia. A gond az, hogy a lányát egyáltalán nem fegyelmezi, nem ismeri a nem szót, úgy káromkodik akár egy kocsis, ha veri az öccsét annak kell odébb állni, mert a lány az sérthetetlen. Ami elképesztő az az, hogy a kora ellenére nincs még 130 cm sem a lánya, pedig a gyerek apja 180 cm. Ha a gyerek elordítja magát, hogy anya fagyi, akkor azt ebédel, mikor én vigyázok rájuk sem eszi meg a normál kaját mondva, hogy ő a sült krumplit, popcornt szereti. A nővérem dolga, hogy hogyan kezeli a helyzetet, de téged nem aggasztana, ha a gyerek a szemedbe hazudna bármiről és azt látnád hogy már ilyen kicsi korában teljességgel gátlástalan. A macskát a minap majd megfojtotta mert az öccse elkérte tőle, persze nem akarta oda adni, mire én hülye azt mondtam, hogy döntsétek el kő papír ollóval, amit a fiú nyert kettőből kétszer, de a lány csak nem adta oda, végül a fiú engedte el a macskát, abban a pillanatba a lány is eldobta, mehetett világgá, mert ha már cibálni nem lehetett akkor neki se kell.
Nem az a gondom a kajával, hogy néha-néha ne lehetne megenni az ilyesmit, hanem, hogy szinte egyáltalán nem eszik mást és az osztályban a többiek egy fejjel magasabbak tőle, már az iskola orvos is behívatta a nővéremet, és javasolta, hogy vizsgáltassa ki a gyereket. A nővérem, meg ahelyett hogy csinálna valamit, büszke rá, hogy milyen ,,talpraesett'', holott egyszerűen csak rosszindulatú (mindenkinek rosszat kíván)és erőszakos. Nincs beleszólásom, csak gondoltam leírom, mert biztos nem egyedi eset...
Nem normális, de nem tudsz mit tenni.
Nálunk is volt hasonló a családban.
Amikor szólni mertem, akkor még én lettem a rossz. Na meg hogy merek én beleszólni, amikor nekem nincs is gyerekem, én nem érthetek az ilyen dolgokhoz.
Neked sem érdemes szólnod. Nővéred felnőtt ember, pontosan látja, hogy mit tesz a gyereke. Ha őt ez zavarná, akkor tenne ellene. Na meg van egy apja is a gyereknek. Ő is tehetne valamit.
Ennyi erőből minden gyerek nevelésébe bele lehetne szólni. Most hogy ő pont a nővéred az nem számít.
Igen, szó nélkül hagynám.
Egyébként én se voltam 130 centinél magasabb ennyi idősen, "pedig" 205 centi az apám. Csakhogy nem csak az apán múlik...
Na, ezt akár én is írhattam volna, csak annyi különbséggel, hogy az én nővéremnek csak egy fia van (Hála égnek).
Én próbáltam vele beszélgetni gyerek nevelés témában, de semmi konkrétat nem mondtam, hogy rosszul csinálja vagy bármi, de már az is elég gáz, ahogy hozzá állt, úgyhogy innentől kezdve, én sz*r*k bele, őt minősíti, hogy ilyen a gyereke... Felesleges konfliktus lenne csak belőle.
Arra koncentrálok, hogy a sajátomat következetesen neveljem, illedelmes és kedves kislány legyen belőle.
A mi családunkban is van ilyen. Sógornőm és fia. A férjem nagyon sokszor próbált már beszélni vele, és sajnos semmit sem ért. Falra hányt borsó.
Most már otthon szoktam mondani a férjemnek, hogy hagyja az egészet, ne mondjon semmit. De már belefáradt ő is.
Meg annyit mondtam még a férjemnek, hogy ha egyszer beüt valami igazán nagy gáz, akkor a testvére lesz szíves azt is egyedül megoldani, ha amúgy sem kért soha a férjem tanácsából.
7 évesen voltam 130 cm magas, majdnem 11 évesen 130 centisen biza picit alacsony!
Nővéredék elváltak? Valahogy a nővéreddel beszélj,a kislány nem is fejlődik rendesen se szellemileg,se fizikailag,ha sültkrumplin él...
Bocs, az elképesztő szó az egész helyzetre vonatkozott, nem a magasságra. Az hogy a gyerek fagyit meg popcornt ebédel, azért elképesztő, mert van egy baromi nagy kertjük ahol mindenféle gyümölcs, zöldség terem, eladásra persze...
ezért elképesztő, mondjuk én nem tömöm az enyémet gyorsfagyasztott tartósítószeres kajával, mivel ott a kertünk. A magasságáról meg senki nem tehet, de az hogy te vagy a legalacsonyabb a családban, a rokoni körben vagy az osztályban még nem jogosít arra, mindenki fejére sz*rj, csak azért mert kicsi és jaj de cuki baba, mintha még mindig 3 éves lenne...Ez az ami elképesztő, amúgy a nővérem a férjét is leugatja úgyhogy nem valószínű, hogy szóvá teszem, fölösleges lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!