Normális hogy a párom így kezeli a gyerekeit amikor velünk vannak?
Szerintem ne csinálj ügyet ebből. Ne sértődj meg emiatt. Te csináld azt, amit szeretnél. Ha nem jó ez így neked, akkor esetleg ne főzz. Vagy csak picit szedj nekik. Vagy ne szedj nekik.
Amúgy szerintem a gáz itt az, hogy az ilyen chips evés egy rossz szokást alakít ki a gyerekben. Amúgy ha normális dolgokat ennének más ritmusba szerintem az kevésbé lenne gáz. Az inkább amiatt lenne gond, mert ilyen családi szokások nem alakulnak ki, mint a közös evés. Szóval ilyen társas értelemben lenne gáz, nem maga az, hogy nem esznek rendesen úgymond.
És amúgy esetleg az változtathat rajtuk, hogy ti olyan példát mutattok, ami vonzó. Azaz, hogy ti jól érzitek magatokat a közös evésnél, jó a hangulat. Olyan amihez szívesen csatlakozik valaki.
Nem tudom, mikor történt a válás, ilyen korú gyerekeknek elég nagy trauma, hogy a biztonságot nyújtó családi közösség szétrobban. Érthető, hogy nehezen fogadják el az új párt, idő kell, amíg megszokják a felállást. A szülők meg hajlamosak ilyenkor a túlzott engedékenységgel kompenzálni őket...Nem biztos, hogy az a gond, hogy "nem szoktatták rá őket a normális evésre", te nyilván kicsit másképp főzöl, mint anyu, meg hát az ő szemükben még "betolakodó" vagy.
A megoldás az lenne, hogy nincs chips meg műkaja otthon, az van, amit főzöl, esetleg még gyümölcs, de nem kötelező enni belőle. Nem kell pattogni, kérlelni, egyszerűen csak jó étvágyat kívántok, aztán esztek, ők meg szednek annyit, amennyit gondolnak, vagy nem. Érdemes velük megbeszélni, mit ennének, és a kedvükre főzni, persze ez se garancia semmire, de legalább érzik a kedvességedet.
Türelem, majd kialakul előbb-utóbb, egy gyerek se szeret napokig éhezni.:-)
Spórolás szempontjából csak annyit szedjetek nekik amennyit biztsan megesznek. Egy szelet hús, egy kanál krumpli, stb.
Csinálj egészséges, zöldségekkel teli é húsos péklángost és mond rá azt, hogy Pizza! Nálunk ez bevált! :D Vagy előzetes egyeztetés szerint beszéljétek meg mit szeretnek. Spagettit pl imádják. Készítsd el zöldségekkel.
Egyébként a türelem rózsát terem. Skszor nem fegyelem kell a gyereknek, hanem FIGYELEM!
a gyerekek ilyenek.
4-5 éves korra meg pláne jellemző, hogy könyörögni kell, hogy egyenek
a 8 éves meg szimplán most próbálgathatja az önérvényesítést, azt hiszi felnőtt :)
tuti, hogy az anyjuk se bír velük.
és tilos is erőszakkal ételt tukmálni beléjük, nagyon is jó csinálja az apjuk, hogy kedvesen kérleli őket.
ismerek anyukát ugyanezen a szitun már szétbőgte magát, de sajna ez van.
Szerintem simán sz.rul főzöl. Nyilván az oviban és az iskolában sem chipset adnak nekik ebédre.
Kérdezd meg mit szeretnek. Egy rakat tipikus gyerek-kedvenc kaja is létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!