Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális hogy a párom így...

Normális hogy a párom így kezeli a gyerekeit amikor velünk vannak?

Figyelt kérdés
Van neki két gyereke az előző kapcsolatából egy 5 éves lány és egy 8 éves fiú. Az a problémám, hogy nem fegyelmezi őket, kiabálhatnak, nem tudnak köszönni (nekem) csak mikor kedvük van és rájuk se szól. Pedig kedves vagyok velük és gyakran főzök is nekik de nem lettek otthon rászoktatva a normális evésre, mindenbe csak bele harapnak aztán dobáljuk ki a kaját. Már nincs is kedvem bármit is csinálni nekik, nincs normális étkezés, soha nem akarnak enni, nekik semmi nem ízlik. Csak a chipset ennék. Még egy szelet sütit se esznek. Engem nagyon idegesít ez, de a párom csak kedvesen kérleli őket hogy egyenek, persze a gyerek semmibe veszi. Az anyjuk lesz@rja eszik e a gyerek vagy nem. Ebbe nevelkedtek. Párom azt mondja ő úgyse tudja őket rászoktatni a normális étkezésre. Utálok velük ebédelni, mert csak játszanak a kajával, csinálom sokáig, pancsolok vele aztán kuka. Amit ők össze harapdálnak nem eszem meg, párom meg eszik normálisan, jól lakunk mire a gyerek eszik 1 falatot is. Normális dolog ez?
2016. jan. 3. 13:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%
Nem normalis, de tenni nem tudsz ellene. Adj nekik chipset, azt mindenki boldog.
2016. jan. 3. 13:27
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne csinálj ügyet ebből. Ne sértődj meg emiatt. Te csináld azt, amit szeretnél. Ha nem jó ez így neked, akkor esetleg ne főzz. Vagy csak picit szedj nekik. Vagy ne szedj nekik.

Amúgy szerintem a gáz itt az, hogy az ilyen chips evés egy rossz szokást alakít ki a gyerekben. Amúgy ha normális dolgokat ennének más ritmusba szerintem az kevésbé lenne gáz. Az inkább amiatt lenne gond, mert ilyen családi szokások nem alakulnak ki, mint a közös evés. Szóval ilyen társas értelemben lenne gáz, nem maga az, hogy nem esznek rendesen úgymond.

És amúgy esetleg az változtathat rajtuk, hogy ti olyan példát mutattok, ami vonzó. Azaz, hogy ti jól érzitek magatokat a közös evésnél, jó a hangulat. Olyan amihez szívesen csatlakozik valaki.

2016. jan. 3. 13:28
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mikor történt a válás, ilyen korú gyerekeknek elég nagy trauma, hogy a biztonságot nyújtó családi közösség szétrobban. Érthető, hogy nehezen fogadják el az új párt, idő kell, amíg megszokják a felállást. A szülők meg hajlamosak ilyenkor a túlzott engedékenységgel kompenzálni őket...Nem biztos, hogy az a gond, hogy "nem szoktatták rá őket a normális evésre", te nyilván kicsit másképp főzöl, mint anyu, meg hát az ő szemükben még "betolakodó" vagy.

A megoldás az lenne, hogy nincs chips meg műkaja otthon, az van, amit főzöl, esetleg még gyümölcs, de nem kötelező enni belőle. Nem kell pattogni, kérlelni, egyszerűen csak jó étvágyat kívántok, aztán esztek, ők meg szednek annyit, amennyit gondolnak, vagy nem. Érdemes velük megbeszélni, mit ennének, és a kedvükre főzni, persze ez se garancia semmire, de legalább érzik a kedvességedet.

Türelem, majd kialakul előbb-utóbb, egy gyerek se szeret napokig éhezni.:-)

2016. jan. 3. 13:48
 4/13 anonim ***** válasza:
17%
Nem, nem az. A párod szerintem az a tipikus vajszívű ember, aki nem tudja fegyelmezni kellőképpen a gyerekeit. Ami a nem köszönést illeti, a szülő köteles megtanítani a gyereket az illő viselkedésre. Ahogy látom ez náluk kimaradt. Megértem, hogy ez téged zavar, nekem sem tetszene, de nem a te gyerkeidről van szó, nem a te hibád. Ahogy látom el is vannak alaposan kényeztetve. Jó, nem akarod nyílván megrontani a pároddal a kapcsolatot azzal, hogy keménykedsz a gyerekeivel, de én azért meghúznám a határt, mert különben nem lesz változás. Ilyen, hogy csoki, chips és társai- szóba sem jöhetne nálam, addig főleg nem, amíg meg nem tanulják a köszönést. Kicsik a gyerekek, de meg lehet velük értetni azt, hogy ebben a házban igenis köszönni szoktak. A szülők dolga lett volna ez, de ha téged zavar, akkor próbáld őket megtanítani úgy, hogy egy kis jutalmazásban részesülnek, ha betartják azt amit szeretnél. Vagyis, nincs chips stb, ha elmarad a köszönés, illetve akkor sem, ha nem fogyasztják el az ebédet. Eléjük teszed szépen az ebédet, azt mondod ez van, aki elfogyasztja és illendően viselkedik az evés alatt, az kap majd valami ropogtatni valót ebéd után (kedvesen, de azért érezniük kell a szigort is). Aki nem tud viselkedni az nem kap. Az ebédnél próbáld elmondani, hogy miért fontos az, hogy normális ételt fogyasztjunk. Én ezt tenném, az unokaöcsém is eléggé válogatós volt, nem akart semmit megenni (mindig csak a túró rudi stb), de végül ez a módszer nála bevállt. Kicsit kényes a téma, mert ugye más gyerekei nevelésébe kell beleszólnod, de nálatok is töltenek időt, így rád is kihatással van a helyzet, a saját otthonodban pedig jogod van megszabni, hogy mit és hogyan.
2016. jan. 3. 13:54
 5/13 anonim ***** válasza:
89%
Nem, nem normális, de az se, hogy mindenért anyát hibáztatja. Nyilván együtt éltek anno és együtt nevelték a gyerekeket. A párod se nagyon torodhetett velük, különben nem lennének ilyenek
2016. jan. 3. 13:57
 6/13 anonim ***** válasza:
84%

Spórolás szempontjából csak annyit szedjetek nekik amennyit biztsan megesznek. Egy szelet hús, egy kanál krumpli, stb.

Csinálj egészséges, zöldségekkel teli é húsos péklángost és mond rá azt, hogy Pizza! Nálunk ez bevált! :D Vagy előzetes egyeztetés szerint beszéljétek meg mit szeretnek. Spagettit pl imádják. Készítsd el zöldségekkel.

Egyébként a türelem rózsát terem. Skszor nem fegyelem kell a gyereknek, hanem FIGYELEM!

2016. jan. 3. 14:07
 7/13 anonim ***** válasza:
97%
Nem normális, de te pedig túl sokat pörögsz a kaja témán. Gondolom magatoknak is főzöl, tehát nemcsak a gyerekek kedvéért csinálod. Eléjük kellene rakod egy negyed adagot, ha nem eszik meg, akkor sem ment sok kárba. Chipset pedig mindig tarts otthon. Ennyi a megoldás, többet én ezzel nem foglalkoznék a helyedben. Végülis nem a te dolgod a nevelésük.
2016. jan. 3. 14:10
 8/13 anonim ***** válasza:
17%
kicsik még, nem tudom neked van-e gyereked, de valószínűleg nincs. Majd ha lesz két gyereked és a férjed elhagy egy fruskáért, és így egyedül neveled a hátrahagyott kicsiket, majd akkor papolhatsz a fegyelemről. Addig viszont csak egy nő maradsz, akinek a szája jár és megmondja mit hogyan kéne. Amíg nem jártál a feleség cipőjében, addig ne ítélkezz és hozz döntést vagy vélemény.
2016. jan. 3. 14:11
 9/13 anonim ***** válasza:
34%

a gyerekek ilyenek.

4-5 éves korra meg pláne jellemző, hogy könyörögni kell, hogy egyenek

a 8 éves meg szimplán most próbálgathatja az önérvényesítést, azt hiszi felnőtt :)

tuti, hogy az anyjuk se bír velük.

és tilos is erőszakkal ételt tukmálni beléjük, nagyon is jó csinálja az apjuk, hogy kedvesen kérleli őket.

ismerek anyukát ugyanezen a szitun már szétbőgte magát, de sajna ez van.

2016. jan. 3. 14:13
 10/13 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem simán sz.rul főzöl. Nyilván az oviban és az iskolában sem chipset adnak nekik ebédre.

Kérdezd meg mit szeretnek. Egy rakat tipikus gyerek-kedvenc kaja is létezik.

2016. jan. 3. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!