Hogyan érjem el hogy emberszámba vegyen?
Párommal 6 éve vagyunk együtt, 4 éve együtt is lakunk. Imádom, de úgy érzem semmibe vesz. Sokat bánt, hol szándékosan, hol nem, persze sosem üt meg, csak lelkileg. Ha vitázunk a vége az hogy érzelmileg zsarol, ha én mondok valamit kiröhög és azt mondja úgy sem hagynám ott. És végül is igaza is van, hisz már írtam nagyon szeretem. Tudom, látom és érzem próbál változtatni, változni de hiába. Vannak jobb napjai de a végén azt is elrontja valami sértő beszólással. Arról meg már nem is merek álmodni hogy bocsánatot kérjen miatta.
Tudom én sem vagyok szent, nem csak miatta nem olyan a kapcsolat mint rég..A kérdésem nem az lenne, hogy elhagyjam-e, hanem hogy mit tudnék tenni, hogy komolyan vegyen és végre becsüljön?
1. Beszélj vele erről úgy, hogy megmondod, hogy neked ez így nem megy. Mondd meg azt is, hogy tele a hócipőd, és a legközelebbi ilyen esetnél - hogy megelőzzed a saját végzetes megsérülésedet - határozatlan időre (te persze tudod, hogy csak pár nap lesz, de neki nem kell tudnia) szeded a sátorfádat.
2. A legközelebbi esetnél szeded a sátorfádat. Nem mentegeted magadban, hanem felállsz, és elmész. (Azaz mentegetheted magadban nyugodtan, csak vissza ne menj.)
Egyébként miközben gépeltem a pontokba szedett tanácsokat, pont az járt a fejemben, amit abban az időben a másik válaszoló (aki azt mondja, hogy ne menj el) is megfogalmazott. Ha ugyanis te mész vissza, az tényleg a (nem létező) megbecsülésed maradékát is hamuvá égeti. Szóval ebben a pakliban benne van a "vértelen" szakít(ód)ás is...
Más tipp: próbálj az eddigieknél határozottabb lenni, és olvasd el a Vénusz és Mars című könyvecskét (idióta rózsaszín borítója van, és idióta amerikai "Joe és Jane" módon fogalmaz, de a tartalom működik - kipróbáltam!), és használd, amit olvastál.
23:46-os!
Megnéztem a Mars és Vénuszt, egy kis segítséget kérnék Tőled! 6 ilyen könyv van, abból melyik az amire Te gondolsz? Csak mert a gusztustalan rózsaszín címe Mars és Vénusz diétán. Valamiért úgy érzem nem éppen erre gondoltál..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!