Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnánk rávenni a...

Hogyan tudnánk rávenni a nagyit, hogy Mikulásra, Húsvétre ne vegyen kakaós tejtáblát, kakaós tejfugra nyulat meg télapót?

Figyelt kérdés
Minden évben kapunk tőle fejenként egy nagy nyulat vagy télapót, ami nem csokiból van, hanem ebből a tejmasszából, amit nem szeretünk, és anyu sem tudja felhasználni sütibe se. Mindig mondjuk, hogy inkább vegyen egy kicsi nyulat vagy egy kicsit télapót, ami csokiból van, meg is ígéri, és mégis aztán vesz egy nagyot, ami nem csoki. Pedig anyuék mondták már neki, hogy kicsit vegyen, mert az tényleg csokoládé.
2011. okt. 8. 10:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
20%
A tejcsoki sem rossz,egyszer kibírjátok,hogy azt eszi a gyerek. A tiszta csoki pedig elég drága.
2011. okt. 8. 10:40
 2/15 anonim ***** válasza:
77%
Sehogy. Az öregek ilyenek. Nálunk anyósomnak nem lehet megmagyarázni, minden szir-szart összevásárol, nem érdekes, hogy nem eheti a gyerek meg viszket tőle, ha ráadjuk, de "ócsó vót a piacon". Ennél még az is jobb lenne, ha semmit nem venne, legalább megmaradna a pénze..
2011. okt. 8. 10:42
 3/15 anonim ***** válasza:
83%

Lehet, hogy addigra elfelejti. Közvetlen előtte kell neki szólni, újra. Vagy barátnővel megy, aki rábeszéli, mondjuk azzal, hogy : az én unokáim szeretik, tudod, drágám, ennek jobban fognak örülni, stb...

Vagy egyszerűen mikor odajut, azt gondolja, ezért a kicsi vacakért nem adok ki ennyit, jó lesz nekik ez a nagy, ez még így is olcsóbb, nincs ezzel semmi baj, sokan ezt veszik, biztos finom (gondolja ő). Én sem szeretem amúgy a kakaómasszásakat, én mondtam, hogy inkább semmit ne vegyenek, mert nem tudom megenni :(

Kérjetek cukorkát, gyümölcsöt, plüss Mikulást, akármit helyette... de közvetlen ünnep előtt!!!

4/15 anonim ***** válasza:
87%
Első, nem érted. Nem tejcsoki. Hanem kakaós tejbevonó massza. Az ilyen növényi zsíros tejporos szar, ami csak mutatóban látott kakaót. És nem is finom.
 5/15 anonim ***** válasza:
72%

Hagyjátok már meg neki az örömet, hogy adott ajándékot. (Az ajándékot különben sem kritizáljuk,hanem mosolyogva megköszönjük)

Ha bevonómasszásat vett,akkor tegye anyukád bele a gyümölcskenyérbe, kuglófba.

2011. okt. 8. 10:45
 6/15 anonim ***** válasza:
79%
Mond meg neki hogy csak a boci télapót fogod megenni, ne vegyen másikat. Előtte szólj neki, vagy kóstoltasd meg vele a kettőt és rájön a különbségre.
 7/15 anonim ***** válasza:
59%
Nem hiszem, hogy évente kétszer ne lehetne kibírni, hogy ilyet kapsz. Na bumm, akkor nem eszed meg, hanem elteszed, vagy odaadod a szomszéd kisgyereknek.
 8/15 anonim ***** válasza:
81%
Én azt nem hiszem el, hogy mindenki álszenteskedik, hogy jó az. A nagyanyja elmegy a boltba és pénzt ad valamiért, amit amúgy senki nem szeret és nem is kér. Ha már annyira venni akar valamit, akkor miért baj az, ha akinek veszi azt szeretné, hogy esetleg finom is legyen, ne kelljen kihajítani?
2011. okt. 8. 10:49
 9/15 anonim ***** válasza:
83%
Miután nagyszülőről van szó, nyilván nem 20 éves a mama. Az idősebb emberek nagy többségét nem lehet meggyőzni arról, hogy a kis 5 centis, 300.- forintos mikulás jobb, mint a 25 centis, 200.- forintos. A nagyobb, jobb elven működnek.
2011. okt. 8. 10:53
 10/15 anonim ***** válasza:
83%

Kedves Kérdező! A nagyi vásárlási szokásait már nem fogjátok tudni megváltoztatni. Valószínűleg azért veszi a két egyforma/hasonló árú mikulás csoki közül a nagyobbat, mert úgy gondolja, hogy ez gazdaságosabb ( nem mellesleg látványosabb is, mint egy aprócska csoki ugyanannyiért) A két termék összetétele közti különbséget, szerintem ha akarná sem tudná elolvasni, mert azt nem a nagyik szeméhez méretezték.

Amúgy nem igaz, hogy ezeket nem lehet elhasználni sütikhez, mert el lehet, és semmi bajuk nem lesz tőle. Max érdemes jobb minőségű más csokival, vagy kakaóval "felturbózni".

Szerintem egy évben 2 alkalommal kibírható, hogy a nagyi nem minőségi csokit vesz. Más annak is örülne, ha volna egyáltalán egy nagyija, aki gondol ilyesmire...

2011. okt. 8. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!