Szerintetek szegény családból származóként esélyem sincs rendes életre?
Elég szegényesen élünk, még ételre, fűtésre úgy ahogy telik de kb. ennyi. 17 éves vagyok, jövőre érettségizek, sima gimnáziumba járok. Fogalmam sincs, hogy egyáltalán lenne e értelme főiskolára jelentkeznem, mert szeretnék, de anyagilag elég megoldhatatlannak tűnik, kb 200 km-re van tőlünk az a suli, amit kinéztem. De ez mind rengeteg költség: utazás, koli vagy albérlet, jegyzetek, étel, egyebek. Az én szüleim ezt tuti nem tudják állni, diákhitelt meg mindenhol annyira ellenzik. De úgy érzem, nekem soha semmire nem lesz lehetőségem. (normális munka, saját lakás, autó akármi)
Van itt valaki aki szegény családból jött és normális élete lett önerőből? Ti hogy csináltátok?
azt kihagytam, hogy én érettségi után kulfoldre mentem babysitterkedni. a pénz arra pont elég volt, hogy utána otthon el tudjam végezni az egyetemet.
kulfoldon szereztem mesterdiplomát, végul itt is élek.
nem kell egybol egyetemre menned, menj ki kulfoldre, szerezz tapasztalatokat, gyakorold a nyelvet stb.
8-as vagyok!
A barátnőm a szülővárosomban lakott és csak így tudtunk találkozni. És akkor ő még középsulis volt tehát nem akartam hogy 200km-eket utazznon.Plusz a családom is elvárta hogy otthon legyek. Apám beteg/alkoholista, az életét a kórházban tölti a mai napig és csak így tudtam találkozni vele.
épp egy Okj tanfolyamra járunk, egy nagyon jó keresett szakmánk lesz amivel bárhol tudunk boldogulni.
Megírod melyik szakma ez?Köszi
Szia!
Én is szegény családban nőttem fel,nem volt a legjobb gyerekkorom, néha kenyérre sem futotta. Szüleim sajnos alkoholt is fogyaszottak elég rendszeresen... Leérettségiztem egy gimnáziumba majd elmentem egy OKJ-ra, pénzügy-számvitelre de sajnos nem álltunk anyagilag a helyzet magaslatán ezért abba kellett hagynom és elmentem egy gyárba (érettségivel) 3 műszakba operátorként dolgozni kb 80 ezer Forintot kerestem. Közben elköltöztem otthonról s nem elégedtem meg a helyzettel, hogy én erre születtem s nem vihetem jobbra. Csináltam még egy piacképes szakmát munka mellett esti tagozaton, jelenleg egy irodában dolgozom egy elég nevezetes cégnél és kb a háromszorosát keresem az előbb említett akkori fizetésemnek. Most azt tervezem, hogy februárban elkezdek még egy szakmát tanulni szintén munka mellett. Ki lehet törni mindenből kellő akarattal és egy kis optimista hozzáállással. Soha ne add fel!
Motiválásképp ajánlanám figyelmedbe Bob Proctor "Gazdagnak születtél" című könyvét. :-)
Sok szerencsét/sikert kívánok a továbbiakban!
Gyakorló ápoló szakon tanulok.
Igaz, nem mindenkinek való de én nagyon szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!