Akik szegény családban nőnek fel, miért kezdik felnőttként szórni a pénzt?
Nem mindenki, de az ismerőseim döntő többsége.
Szegény család, nem ritkán elvált szülők, apuka lelép, nem fizet, a gyerekek meg végignélkülözik az életüket.
Sok ilyen háttérrel rendelkező ismerősömnek aztán végül bejött az élet, most meg szórják két marokkal. Csak a legdrágább kaják, csak márkás ruhák, csak a pénz.
Holott olyan könnyű visszaesni. Nem pont nekik kéne jobban becsülni?
Én is szegény családból jövök, a saját lábra állás is hullámvasút volt, aludtam tél közepén fűtetlen lakásban, laktunk 16 négyzetméteren hárman, az év nagy részében nem volt meleg víz.
Most már van fűtés, végre nem nyomorgunk, és nem kell egy szinte idegennel osztozni hárman egy szobán. Minden nap olyan boldognak és hálásnak érzem magam, amiért így alakult. Eszembe nem jutna szórni a pénzt, most se, hogy van. Karácsonyra mindenhonnan sampont, tusfürdőt, krémeket kaptam, végtelenül hálás vagyok, hogy bő fél évig ilyesmire sem kell költeni.
Azért csinálják,mert soha nem volt rá lehetőségük.
Sokan akik szegényként nőnek fel és később tehetősebbek lesznek megőrülnek a pénztől és elkezdenek költeni mert megtehetik és ez jól esik nekik.
Nem torvenyszeru, apam szegeny csaladbol jon es baromi sporolos, tulsagosan is.
Sok ember nem tanul penzugyi kulturat, emiatt nem birnak banni a penzzel.
Én is tudnék olyat mondani, amit te csinálsz, és én pénzszórásnak tartom.Sőt bárkinek tudok ilyet mondani.De fordítva is, nekem is tudnak ilyet.
Nekem például nincsenek káros szenvedélyeim, minden ilyet pénzkidobásnak tartok, vagy szórásnak ha úgy tetszik.
Nekem nincs igényem nyaralásra, soha nem megyek nyaralni, pedig megtehetném.
Viszont igényem van az autómra, és rengeteg pénzt beleölök.Más erre azt mondja,hogy baromság.Akkor én mit mondjak a nyaralására?
Relatív az egész, a kérdésre nincs jó válasz, maximum néhány általánosság lehet helytálló.
Nem pont erre gondolok, utolsó. Mindenkinek van valami, amire többet költ, ez normális.
Én a mértéktelen pénzszórásról beszélek, amikor két egyformából is a drágább kell, "mert mi megtehetjük".
Kompenzálás, elég gyakori mindenféle téren; sokan vagy az egyik véglet lesznek, vagy a másik.
Az egyik volt osztálytársaméknál mindig ment az egészséges táplálkozás, nincs nasi, szülinapon is annyi süti, hogy épp csak az ízért érezte stb. Amint "kiszabadult" onnan, azonnal elkezdett bepótolni mindent, élvezettel tömte magába a chipset, tortát, csokit, cukorkát, kiélvezte, hogy megkaphatja végre, nem kell sóvárogva néznie másokat. Anyuci nagy egészségmániájának köszönhetően most már műtétre vár, mert tönkretette a térdét a túlsúlya.
Az hogy mi a penzszoras csakis a jovedelmi es vagyoni helyzet donti el.
Amikor nincs megtakaritas, amikor mindig minden fillert elkoltenek, az penzszoras, tokmindegy mennyi az annyi.
Talán újat mondok azzal, hogy a rengeteg nélkülözés sok helyen szülhet érdekes dolgokat és sok ember lelki sérültként nő fel? Így aztán, lelkileg instabilan, szerintem nem spórolni fognak elsősorban.
Megválaszoltam a kérdésed? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!