Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hagynátok a látszatot...

Ti hagynátok a látszatot Továbbra is? Vagy azonnal ellőnétek minden ütőkártyát?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy gonosznak fogok tűnni...Az a helyzet, hogy van egy anyósjelöltem. 6db háza van, én az egyikben élek, mint szívességi lakáshasználó, a párommal együtt. A párom bátyja is velünk él. Mind a hármunkat ki akar rakni anyósjelölt. Már az ügyvédjétől is kaptunk levelet, hogy fizessünk, de nem ez a lényeg, hanem hogy a dolog sok helyen támadható. Most van egy munkahelyem, tiszta szívből gyűlölöm, ahogy van, az egészet, egyáltalán nem nekem való. Lenne egy másik, ami Közelebb áll a szívemhez. Oda akarok menni, már intézem a dolgot. Azért is jó, mert azonnal fizet, és lenne pénzem ügyvédre, aki meg tud védeni. A nyugalmunk minden pénzt megér, anyós valami roma párnak kiadta most a ház egyik lakrészét. Vissza akarunk vágni, havi 88 ezerből ez nem megy. Ti ezt tennétek a helyemben? Vagy mást? Köszi a gyors válaszokat, ha semmit nem tudok intézni ma, akkor 3kor kell kelnem. :D

24N

2015. dec. 16. 21:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez a rokontartási dolog elég kényes ügy. Ugyanis csak abban az esetben kötelezhető a rokontartás ha nappali tagozatos diák, és nem töltötte még be a 21 évét. Írtad, hogy a párod nappalin tanul és nincs 20 éves. De a rokontartás ebben az esetben azt jelenti, hogy ha kötelezik a a párod anyját akkor neki a srác életfenntartásához szükséges dolgokat kell megadnia. Vagyis: egy ágy ahol aludhat, és napi étkezés, tisztálkodás lehetősége.

De ez rád nem vonatkozik. Anyós jelölt nyugodt szívvel mondhatja, hogy: Rendben! A fiam maradhat, neki a kis szobában van egy ágya. Enni is adok neki, de te tűnj el a házamból. A fiamra pedig rokontartás ide vagy oda szabályok tartoznak, mégpedig az, hogy este 10-kor lámpaoltás, és te soha nem teheted be a lábad a szobájába.

Érted mit akarok ezzel mondani? Téged mindenképpen kidobhat még akkor is ha a bíróság rokontartásra kötelezi. Mondjuk nem árt elgondolkodni azon, hogy évekkel később az anyja is kérheti a rokontartást, és ha bizonyíték van rá, hogy anno annak idején az anyja támogatta, akkor a bíróság az anyja javára is ítélhet később rokontartást. (még akkor is ha mondjuk már van 3 gyereketek)

A másik, hogy az, hogy az anyósjelölt 14 éve vagy több éve nem dolgozik ahhoz senkinek semmi köze, még neked sincs közöd hozzá. Senkit nem lehet beperelni mert nem dolgozik. A nem létező számlák és egyéb összegek amit fizetettek neki is tárgytalan lenne a bíróságon. Erre a bíró annyit mondana, hogy az emberi butaság sem büntetendő. Nyilván nem szegezett pisztolyt a homlokotokhoz, hogy fizessetek. Lehetett volna nemet mondani, vagy a számlákat elkérni.

Szóval miért is perelnél? Mert nyomos okot nem írtál..

2015. dec. 16. 21:46
 12/23 acelsziv ***** válasza:
85%
Jah. A KMK -t már -sajnos -nem büntetik
2015. dec. 16. 22:09
 13/23 anonim ***** válasza:
62%
Én 2 dolgot nem értek igazán:anyós mért akarja a saját fiait is utcára rakni, főleg, ha fizetitek a rezsit. Azt még megérteném, ha veled nem jön esetleg ki, de a saját 2 gyerekét mért úgy akarja elüldözni, hogy egy roma párt is beköltöztet? Mi baja veletek? Nem lehet, hogy a nő bogaras és beszámíthatatlan? Ez lehet esetleg egy ütőkártya. A másik, hogy ha valakinek 6 háza van, mért zavarja, ha az egyikben benne laknak a gyerekei úgy, hogy még fizetnek is? A másik 4 ház kiadásából is bőven meg tud élni (mert nyilván valamelyikben meg ő lakik és azt gondolom nem adja ki részben sem). Az biztos hogy amíg a nappalis fia tanul, nem kirakható, Te viszont igen, meg a másik gyereke is, ha idősebb és már nem tanul. Valóban jobb lenne, ha albérletbe mennétek így 3-an nem? Vagy a párod bátyja nem akar, mert akkor többet kéne fizetnetek? Vagy vele nem akartok közös albérletet?
2015. dec. 16. 22:35
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

az ő háza

ti csak a rezsit fizetitek nincs lakbér

annak adja ki a saját házát aki ki is tudja fizetni

hogy tartanátok már el ti el öt mikor a párod munkanélküli

te meg diákmelozól

itt ti vagytok az ingyen élők ezzen nem segit az ügyvéd

2015. dec. 16. 22:50
 15/23 anonim ***** válasza:
De miért akar kirakni titeket?
2015. dec. 16. 23:13
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Az még oké hogy a szülő szeretetből segítségképp vesz egy házat a gyerekének, vagy megengedi hogy az egyik házában lakjon.

De hogy a gyereke ilyen-olyan jogi meg ügyvédes -meg ki tudja még milyen "ütőkártyákra" gondoltál -módon beakarja fészkelni magát mikor a szülő próbálja kitenni udorító (igaz a szülő részéről is, hogy a gyerekén akar megélni de ez más kérdés). Főleg hogy nem is a te anyádról van szó és itt vered a melled a nagyszerű... hát nem is tudom mire. Nincs jogod ott lakni és még te akarsz visszavágni amikor azt mondják hogy viszlát

Költözzetek el aztán szarjátok le a nőt. Ha annyi számlát fizettek egy albérlet (vagy szoba) nem nagy dolog. Én és mindenki más is ezt tenné

2015. dec. 16. 23:48
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Ti fizetitek anyós összes számláját +a ti számlátokat +a kajátokat is gondolom. Ezt mind a havi 88 ezerből? Inkább menjetek albérletbe és anyós számlái helyett fizessetek lakbért. Habár el nem tudom képzelni, ennyi ember hogy él meg összesen 88ezerből.

Vagy úgy érted, hogy ha anyós házában éltek akkor annak a számlája az anyósé?

A párod bátyja dolgozik? Fizet vmit? Miért lakik veletek?

A párod is elmehet diákmunkára.

2015. dec. 17. 05:06
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez sehol sem támadható.

Van két nagykorú gyereke, akit nem köteles eltartani, a kérdezőhöz meg semmit köze, még csak nem is rokonok.

Ha a két gyerekről be tudja bizonyítani, hogy érdemtelen (nem tanul, nem dolgozik, csak ingyen élősködik a nyakán, nem segíti, támogatja a szüleit) még csak arra se kötelezhető, hogy befogadja, és etesse meg biztosítsa a lakhatását.

És bocs, kérdező, de ha nekem ilyen rosszindulatú "meny jelöltem" lenne, én is kivágnám, mint a hasmenéses macskát, aztán rohanhat ügyvédhez meg pereskedni. Amire úgy látom, nem telik.

Azt írod, a nyugalmatok minden pénzt megér. Tessék elmenni albérletbe!

2015. dec. 17. 08:56
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Azta, mekkora ütőkártya. Jó lehet veled játszani :D :D :D
2015. dec. 17. 09:06
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Miért akar kitenni? Továbbra is ez a kérdés.

Nem mellékest, mivel nem igazán értem amit ideírtál, miért akarod beperelni? Saját tulajdona, azt csinál vele amit akar, még ha van (HA van) lakáshasználati szerződésetek, az egy nagy kékerest ér. A fiait is kiteheti, nem köteles lakhatást biztosítani nekik (más kérdés mennyire etikus hogy van 6 ingatlanom, és ennek ellenére csinálom) te pedig, kérdező senkije se vagy. Tehát ez így nem világos, az ügyvéded (ha már van megbízott) nem mondta hogy a semmin rugózol?(Vagy ha nincs, értelmes ügyvéd mondani fogja.)

Mi olyan van a kezedben, amivel akár egy cseppet is meg lehet szorongatni az anyósjelöltedet?

(Ütőkártya? Miféle?)

Hogy jön ide a munkád utálata, és a 3-kor kelés?

Menten kapjak náthát ha értem...

Máskor fogalmazz már meg értelmesen egy kérdést, tudod, szépen , magyarul, a stilisztikára, szövegszerkesztésre, nyelvhelyességre és helyesírásra ügyelve.

2015. dec. 17. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!