Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A gyermek áll az első helyen...

A gyermek áll az első helyen vagy a férj?

Figyelt kérdés

Férjem a gyermekünk születése óta is úgy gondolja, hogy neki kell az első helyen lennie, amivel kezd a pohár betelni.

Azelőtt nem volt ilyen.

Elkezd majdhogynem őrjöngeni ha éppen nem volt időm főzni és kaját rendelek, vagy mert nincsen megvásárolva neki aznapra az édessége.

A másik fele pedig, hogy nem ugrok neki minden szavára ha éppen a kicsivel foglalkozom, vagy ha éppen össze akar bújni akkor elkezd sírni a kicsi és otthagyom őt.

Egyre többet veszekszünk emiatt, mert szerinte ugyanúgy neki is az első helyen kell állnia.

Szerintem meg egy felnőtt ember aki el tudja látni magát míg egy csecsemő nem. De ez valahogy nem jut ez az agyáig.

Rettenetesen csalódott vagyok, mert ő akarta jobban a gyermekvállalást és most meg így viselkedik.

2015. dec. 16. 16:15
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
82%

Én sosem értettem, hogy ha megszületik a gyerek, akkor a férj/feleség miért gondolja úgy, hogy mostantól csak a gyerek számít, a párjuk már nem. A gyerek felnő, kiröpül, saját életet kezd. Ti ott maradtok egymásnak mindig. Nekem mindig is a férjem volt a legfontosabb, neki pedig én. A gyerek egy DÖNTÉS volt részünkről. Egy olyan döntés ami nem örökre szól. Bevállaltuk, felneveljük, imádjuk, szeretjük, de nem felejtettük el, hogy a másik az első számunkra, mert őt választottuk életünk párjául. Nyilván amíg kicsi a gyerek, több időt kell szánni rá, de akkor sem azt jelentő, hogy ő a legfontosabb és a párunk megszűnt létezni. Édesanyám is itt rontotta el az életét, minket, a gyerekeit tette életében az első helyre, nem pedig a férjét. Márpedig ez öreg hiba. Pszichológusok is állítják, az a jó kapcsolat, ahol nem változik meg ez a szerep, a gyerekvállalás után sem.

A te esetedben azért más a helyzet kérdező, kiszolgálni senkit sem kell, de gondolom már előtte is ilyen volt.

Én mindenesetre boldogan élek a családommal, nálunk ez a rendszer nagyon jól működik, és ha pár év múlva kirepülnek a gyerekek, alig várom, hogy újra kettesben legyünk.

2015. dec. 16. 17:32
 22/70 anonim ***** válasza:
30%
A férjed egyáltalán nem azt gondolja hogy neki kell az elsőnek lennie, csak szeretne ha néha vele is törődnél, hogy ne csak azt érezze hogy arra kell hogy kitartson téged meg a purdét. Az hogy a gyerek az első az természetes, de az nem azt jelenti hogy csak vele kell foglalkoznod. Feleség is vagy és ha nem törődsz a házasságoddal gyorsan egyedül találod magad.
2015. dec. 16. 17:36
 23/70 anonim ***** válasza:
76%
Úgy látom pár embernek nem sikerült felfognia amit a Kérdező írt. Itt egy 2 hónapos babáról van szó és egy teljesen éretlen hímneműről (a férfi jelző nem illik rá).
2015. dec. 16. 17:38
 24/70 anonim ***** válasza:
34%

"Ezért tart ott a világ, ahol tart. Ezért ilyen sok a neveletlen, kezelhetetlen gyerek, mert őt teszik első helyre."

Azért tart ott a világ, ahol tart, mert a férfit tennék az első helyre. Ha foglalkoznának a gyerekkel és nem lenne nekik fontosabb a szex, mint a gyerekkel való beszélgetés, akkor nyilván a csemete is megtanulna rendesen viselkedni. Ismerek oly családot, ahol a két évest sírni hagyták, mert az etye-petye fontosabb volt nekik a gyereknél, és hasonló "helyes hierarchia" szerinti dolgok, az a gyerek tényleg nem volt "elkényeztetve". Meg is lett az eredménye, a gyerek 14 évesen k.u.r. volt már, 14 évesen úgy nézett ki, mint egy 20 éves, és férfiak karjaiban kereste a megnyugvást. Tényleg helyes hierarchia.

2015. dec. 16. 17:39
 25/70 A kérdező kommentje:

Míg a gyermek kicsi, szerintem arra az időre felcserélődik ez a dolog.

Örülök, hogy nálatok jól működik sajnos nálunk nem.

Első körben, gyermekem van és nem purdém.

Másodsorban nem vagyok kitartott. A gyedem is több mint a férjem fizetése, és az én lakásomban élünk.

De soha nem az anyagi dolgokat néztem és nem is erről szól a kérdés.

De már vártam egy ehhez hasonló választ.

2015. dec. 16. 17:40
 26/70 anonim ***** válasza:
51%

Ezen a szinten a gyerek van első helyen.

Őt kell elösször kiszolgálni.

A férj a döntéshozatalban állhat a gyerek felett.

Tehát ha pl. vállalkozó és ugy dönt hogy nem kell a gyereknek új okosmobil mert még be kell fektetni a pénzt akkor jogos lehet.

Nyilván ha munkanélküliként tesped a tv elött és csak te dolgozol akkor ez is máskép van.

Ha HTB lehetsz mellette, akko rmegint más a helyzet mert akkor jogos elvárás tőle hogy kiszolgáld, de csak akkor ha ebbe te belementél s nem belekényszerültél miközben neked nem ez kellene s ehhez azért nyujtania kell eg ybizonyos életszinvonalat neked hogy ténylegesen elvárhassa hogy kiszolgáld.

S akkor s ehisztizzni kell ezek miatt hanem megbeszélni.

2015. dec. 16. 17:42
 27/70 anonim ***** válasza:
24%
A 23mashoz hasonlót is vártunk..iseretlenül fikázik...ennyi erővel a kérdezőt is ugyanígy lehet ...hisz mi a különbség? ;)
2015. dec. 16. 17:43
 28/70 anonim ***** válasza:
16%
Miért nincs idõd fõzni egy 2 hónapos baba mellett?
2015. dec. 16. 17:44
 29/70 anonim ***** válasza:
28%

Fogadni mertem volna hogy jön ez a több a gyedem mint a férjem fizetése dolog, bár a nincs munkája, soha nem dolgozott verzió azért népszerűbb kamu ilyenkor. ;P

2015. dec. 16. 17:45
 30/70 anonim ***** válasza:
26%
Ez bennem is felmerült hogy két hónap után se végez semmilyen házimunkát akkor mit csodálkozik. Az hogy megfőz meg bevásárol az kétszer fél óra egy nap. Elhiszem hogy a szappanoperák izgisebbek de azért kapjunk már észbe,
2015. dec. 16. 17:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!