2011 novemberében szültem első gyermekem.2012 májusában anyák napja. Párom elfelejtett felköszönteni a pici fiammal. Dühös voltam, szomorú. Mit gondoltok?
Túl
A felesége vagy,nem anyukája.
Szerintem túl.
Anyák napjában szerintem az a szép, amikor tényleg a saját gyereked köszönt fel, nem a férjed.
Szerintem első gyerekkel engem sem köszöntött fel a férjem, de nekem eszembe se jutott, hogy kéne. Most már persze szoktak, a 3 gyerek közösen, de csak mióta a nagy ovis lett.
Nekem is rosszul esett, de ez van.
Mindenki asaját anyját köszönti fel! Ez lesz a válasz a kérdésedre.
Szóltál neki tavaly, reménykedj benne, nem fogja elfelejteni.
Hát ha még most is ezzel foglalkozol, akkor túlreagálod :)
Bár valahol megértem, hogy rosszul esett. Lehet nem fog mindenki egyetérteni azzal amit írok, de szerintem ez egy apának igenis feladata. Az anyák napja, a nőnap, az hogy arra nevelje a gyerek, hogy ez természetes legyen neki. Ahogy szülinapokkor vagy névnapokkor is legyen valami, és erre én is odafigyelek, ha a férjemnek van.
Nem mondom, hogy pár hónapos gyerek még felfogja, ilyenkor tényleg csak egy kedves gesztus feléd. Az én fiam februári, első évben a férjem hozott egy csokor virágot, másodikban együtt mentek el, és a fiam totyogott be vele, kicsit meg is cincálta. Gondolom most is így lesz.
Egyébként ha láttad rajta a felismerést, hogy tényleg kellett volna, csak eszébe sem jutott, mert olyan pasik is vannak, akiknek nem jut el ez az agyáig, akkor ne hisztizz ezen. Inkább az a lényeg, hogy a hétköznapokban mennyire tisztel, és tart jó anyának.
Nem minden családban azonos módon tartják az Anyák Napját. (Van, ahol egyáltalán nem is.)
Ha nem olyan családban nőtt fel, ahol ez szokás, akkor egyszerűen így szokta meg. Attól akkor már nem jó ember?!
Majd a gyereked nő, és ő maga megtanulja a dolgot oviban, és akkor majd felköszönt. Addig úgyis csak ilyen üres jópofáskodás, hogy a férj a kb. magatehetetlen pár hónapos kisbaba kezébe erőlteti a virágot, aztán köszöntenek.
A férjed odaadó, törődő, néha hoz valami apróságot, gondol rád, most komolyan, január 15-én azon kell túráztatni magad, hogy tavaly májusban mi volt, vagy idén májusban mi lesz?! Nem gondolod, hogy amíg ezen kattogsz, kimaradsz valami nagyon jó dologból? (Pl. az életedből...???)
Ajjaj, mennyi probléma és csinálva csnált gond forrása, hogy a FÉRFIAK NEM ÚGY GONDOLKODNAK, mint a nők. Egy számodra fontos esemény, lehet a párodnak nem az. Nem azért mert bunkó, azért mert FÉRFI. ÉS tudod, van a mondás: amiért valaki nem úgy szeret, mint ahogy azt Te megálmodtad, még nem jelenti azt, hogy nem szeret szíve minden szeretetével!- ezt nagyon jegyezd meg.
Közeledik anyáknapja? Basszus, januérban vagyunk!
Néha fontos, mondani, MONDANI, nem sugallni, célozgatni, mert azt nem értik! Ha valamit szeretnél. Pl. anyáknapja előtt elmondhattad volna neki, milyen fontos ez a nap számodra és, hogy örülnél, ha a kicsivel kitalálna valamit és felköszöntene.
Annak is igaza van, aki azt írta, Te nem vagy az anyja.
22-L
Túl nagy feneket kerítesz ennek.A férjed sem egy gyakorlott apuka,a szituáció neki is új még,hogy szülő lett.Természetes volt,hogy anyukádat felköszöntitek,de talán eszébe sem jutott,hogy neki a fiával kellene eljátszania feléd ugyanezt.Ez nem egy hatalmas dolog,az lesz igazán megható,amikor a kisfiad készül erre a napra,megtanul miattad egy verset esetleg készítenek is valamit neked az oviban,elég áll és elmondja. Nincs elszúrva ez a nap,hiszen ez minden évben fantasztikus lesz,ha a gyerekedtől kapod.
Azt azért el ne felejtsd,apák napja júniusban van,ne felejtsd el a fiaddal felköszönteni,ha már tavaly nem tetted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!