Bátyám felesége most szült: jogos, hogy a bátyám ne hagyja magára az ünnepek alatt pár órára sem?
Ha minden rendben lesz, csütörtökön hazaengedik őket.
Nálunk így szokott zajlani az ünnep: 24 anyunál, 25 apunál (elváltak), 26 mamánál. Apunak 25-én van a születésnapja is ráadásul. Ők Pesten laknak a belvárosban kb 1-1,5 óra autózásra mindenkitől. Délelőtt eljön a bátyám, estére már otthon is lesz.
Most a sógornőm hisztizik, hogy ugye nem gondoltuk komolyan hogy karácsony minden napján órákra magára hagyja őket a bátyám. De kihez ne jöjjön?
Komolyan, pár órát nem bír ki kettesben a babával? Mi lesz vele ha a bátyám dolgozni fog?
A sógornőd családjához szerinted mikor kéne menniük, ha mindhármat veletek töltik?
Mellesleg a közel 50 válaszból kettő értett veled egyet, ebből gondolod, hogy igazad van?
szóval anyád/apád/nagyanyád is egyetért hogy tesódnak ott kéne hagynia a CSALÁDJÁT és rohanni haza?
ideje leválni egymásról.
amúgy 2év múlva ha lesz egy pasid (már ha lesz), te is majd inkább hozzárohansz...
Akkor az egész családod egy szégyen, nem csak te.
Most így boldog vagy?
Én, a férjem, és a 2 fiunk 3500 km-re élünk a szülőktől. Na, ha nálatok így lenne, te mit szólnál? Elvárnád, hogy otthagyja a családját egyedül, és hazarepüljön? Én a kisebbik fiamat december 12.én szültem, érdekes, a szüleim kirepültek hozzánk, nem várták el, hogy mi jöjjünk, de ha nem tudtak volna jönni sem hisztiztek volna, külön család vagyunk. Ezt csak azért írom, hogy lehetne rosszabb is a helyzet, te találkozol a bátyáddal az ünnep előtt is, az ünnep után is, túlélitek, hogyha a saját családjával van.
Ennyire nem szeretitek és tisztelitek a bátyádat, hogy ilyen kellemetlen szituációba hozzátok és vagdalkoztok? Valószínűleg azért van azzal a nővel, mert szereti, ti meg mindennek lehordjátok, mert szeretné a saját férjével tölteni az ünnepeket. Ilyen nem akarom elhinni, hogy komolyan létezik.
A te szüleidnek nem volt életük?? Nem tudja a te anyád, hogy milyen egy újszülött csecsemő? Eszem megáll. Milyen fogyatékosok vagytok ti?
Én mikor szültem az első fiam még otthon, akkor a 94 éves dédimama is sütivel meg főtt étellel jött hozzánk, nem várta el, hogy mi menjünk.
Komolyan, ti valami elmeroggyantak vagytok, de ha a szüleid ilyenek, nem csoda, hogy te is ilyen lettél. Csak jótanács: Ha azt akarjátok, hogy a bátyád szóba álljon veletek a jövőben, akkor kívánjatok nekik boldog karácsonyt, és majd a két ünnep közt menjetek el együtt hozzájuk. Az meg hogy a ti családotok 100 felé van arról nem a felesége tehet. A kérdésedből kiderült, hogy a feleség családja normálisabb, utálkozás helyett főznek RÁJUK, szóval ők jobban megérdemelnék a közös karácsonyozást.
Én 8 éves voltam, mikor a 18 éves bátyámnak barátnője lett, és bár otthon töltötték a karácsonyt nálunk az éjféli misére nem akartak eljönni velünk, és én ezt nagyon sérelmeztem, haragudtam rájuk.
Ja, de 8 éves voltam, nem 15 mondjuk.
Aztán most 25 évesen felnőttként már én is tudom, hogy mennyire is a párod az első. Amint van egy kapcsolatod, ha hiszed ha nem , ő lesz az első, a szülők, a testvérek, mindenki háttérbe szorul, egyetlen pillanatig nem gondolkodsz azon, hogy kit választasz. Végülis, a testvére mellett vagy a felesége mellett alszik évek óta? Szerinted kihez van testileg lelkileg közelebb? Na, azt választja karácsonykor is.
Majd rájössz, ha lesz valakid, és nagyon szégyellni fogod magad.
A szüleid nem minősítem ha nem gond, mert anyád nem anya, ha elvárja, hogy egy frissen szült nő egyedül üljön karácsonykor 3 napig otthon.
az a lényeg, hogy a bátyád idejét nem ti osztjátok be, hanem ő! azért eléggé érthető ha az újszülött gyerekével akar lenne és segíteni a most szült feleségének.
vagy te örülnél ha majd párod elrohanna karácsony mindhárom napján a családjához, te meg maradnál otthon egyedül? kicsit gondolj csak bele!
Itt nem a Kérdező a legnagyobb probléma, hanem az anyja, aki telebeszélte a fejét, mert képtelen elfogadni, hogy a kisfia felnőtt, és saját családja van. Nem hiszem el, hogy egy 15 évesnek magától eszébe jutna azon kattogni, hogy a felnőtt bátyja nem tölti velük karácsony mindhárom napját.
Kérdező, szívből kívánom a bátyádnak, hogy most, neked pedig, hogy néhány év múlva sikerüljön kiszakadni ebből a fojtogató családi légkörből, különben soha nem lesztek képesek egészséges felnőtt életet élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!