Anyám nem képes elviselni. Mit tehetnék?
Lázadsz, és ez így van most rendjén.
De gondoljál bele ( már ha ennyi idősen megy) hogy ha egyszer neked lesz lányod, hogy fogod magad érezni, ha nem engedi hogy vigyázz rá, hogy nem tudod, hogy kikkel jár, hogy milyen társaságba keveredik, mire veszik rá, amit nem akar, etc. Anyukádnak most milyen érzés hogy felrúgod az ő normarendszerét ( gondolom hogy ő nem punk ) Hogy a nővérednek mindent megengedett, valószínű hogy már megbánta, lehet hogy rajtad próbál korrigálni.
Azzal hogy 18 éves leszel, ő még ugyanúgy fog aggódni érted, és még később is. őszintén: nem ez a normális? A bizalom kérdésről: Hazudtál már neki? Van oka, hogy ne bízzon benned? Szerintem üljetek le és beszéljetek egymással, mint felnőtt a felnőttel, indulatok nélkül, őszintén.
Én nem vagyok punk, de jobban örülnék, ha a lányom az lenne, mint egy átlagos cicababa.
Egyébként engem is szégyellt az anyám egy ideig, de aztán hozzászokott, meg rájött, hogy nem is vagyok annyira vészes, csak ő lát annak.
Muszáj bekeményíteni egy kicsit, mert egy majdnem felnőtt embernek nem lehet dirigálni (az a normális, ha valaki lázad).Ha nem húzod meg a határokat, akkor hiába leszel papíron 18, ugyanúgy fognak kezelni téged, mivel ott laksz náluk, ők tartanak el, stb.Mindig lesz mire hivatkozni. ('Majd ha 16 leszel.Majd ha 18 leszel.Majd ha leérettségiztél.Majd ha lediplomáztál.Amíg itt laksz, addig én mondom meg, mit csinálhatsz.')
Inkább tanulj a baromkodás helyett, mert majd lesz mit behoznod harminc éves korodra amikor nem lesz melletted se asszony se kocsi se lakás.
Aztán majd punkoskodhatsz az aluljáróban az apróért amikor átlépnek rajtad a csinos nők..
Anyádéknak igaza van, kár az elvesztegetett évekért, később 10x -sen megbosszulják magukat!! De akkor már hiába kapálózol, bánni fogod egy életen át a hülyeségeket.
Én is végigmentem ezeken 12-17 ig és már marhára másképp csinálnék dolgokat mint akkor, nem érte meg elbszni az időt.
Mellesleg aki ilyesmiből megél az valójában nem ebből él ez csupán a kirakat a népnek...
Édesanyád annyit tud a punkokról, amennyit lát. És az, amit lát, az ő értékrendjébe nem illik bele.
Szerintem a közös béke érdekében kicsit átlagosabb ruhákat is hordhatnál - nem azt mondom, hogy cseréld le és legyél plázamaca, isten ments -, például elugranál valami vidám kis cuccért. Meglátod, sokkal könnyebb lenne! Lehet, hogy nem éreznéd jól benne magad, de egy kis kényelmetlenség a békéért... egy próbát mindenesetre megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!