Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám nem képes elviselni....

Anyám nem képes elviselni. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
teljesen elegem van belőle. Egyszerüen nem visel el,mert nem tetszik neki a stílusom, nem bízik bennem (alig akar elengedni valahova) pedi gmár majdnem 18 vagyok, és nem érti meg hogy nem kerülök bele semmibe.egyszerüen azt veszem észre h szégyell a munkatársai előtt. és nagyon sokat veszekszün.Énse vagyok egy könnyű eset, de én leglább próbálkozok. Van egy nővérem, és neki kb mindent szabad (ésszabadott mikor ennyi idős volt akkor is) legszívesebben mindig menekülnék már itthonról,csak sokszor van h nem mehetek meg minden.De már megörülök itthon.ja , és apám se külömb:S
2010. márc. 20. 19:10
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
nem ki akarok tűnni. ennek a stílusnak nem ez a lényege. épp az h magam akarok lenni. szabad akarok lenni. úgy akarok kinézni és viselkedni ahogy jól érzem magam.
2010. márc. 20. 19:43
 12/35 anonim ***** válasza:

Lázadsz, és ez így van most rendjén.

De gondoljál bele ( már ha ennyi idősen megy) hogy ha egyszer neked lesz lányod, hogy fogod magad érezni, ha nem engedi hogy vigyázz rá, hogy nem tudod, hogy kikkel jár, hogy milyen társaságba keveredik, mire veszik rá, amit nem akar, etc. Anyukádnak most milyen érzés hogy felrúgod az ő normarendszerét ( gondolom hogy ő nem punk ) Hogy a nővérednek mindent megengedett, valószínű hogy már megbánta, lehet hogy rajtad próbál korrigálni.

Azzal hogy 18 éves leszel, ő még ugyanúgy fog aggódni érted, és még később is. őszintén: nem ez a normális? A bizalom kérdésről: Hazudtál már neki? Van oka, hogy ne bízzon benned? Szerintem üljetek le és beszéljetek egymással, mint felnőtt a felnőttel, indulatok nélkül, őszintén.

2010. márc. 20. 19:58
 13/35 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok punk, de jobban örülnék, ha a lányom az lenne, mint egy átlagos cicababa.

Egyébként engem is szégyellt az anyám egy ideig, de aztán hozzászokott, meg rájött, hogy nem is vagyok annyira vészes, csak ő lát annak.

Muszáj bekeményíteni egy kicsit, mert egy majdnem felnőtt embernek nem lehet dirigálni (az a normális, ha valaki lázad).Ha nem húzod meg a határokat, akkor hiába leszel papíron 18, ugyanúgy fognak kezelni téged, mivel ott laksz náluk, ők tartanak el, stb.Mindig lesz mire hivatkozni. ('Majd ha 16 leszel.Majd ha 18 leszel.Majd ha leérettségiztél.Majd ha lediplomáztál.Amíg itt laksz, addig én mondom meg, mit csinálhatsz.')

2010. márc. 20. 20:00
 14/35 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. igen mindig megkapom h 'lázadsz' ... és igen, lehet h lázadok. de szerintem sokszor iagazm van.És egyébként nincs tarajom (csak haverjaimnak) és bakancsom sincs egyenlőre(jövőhónapba szeretnék venni) és egyáltalán nem esnék pánikba, ha a lányom punk lenne, vagy csak rocker. Sőőőt örülnék neki. nekem se kéne egy kis cicababa:S bár azt nem én mondom meg milyen legyen , de azért nagyon reménykedek h valamennyire befolyásolni tudom az ízlését. egyébként mindenki szörnyűlködve néz ránk, holott az egész azon alapszik h kimutatjuk mit érzünk, és mit tartunk jónak. nem minden punk tarhál(kéreget) és nem minden punk issza el /szívja el az eszét. nekem pl van célom, és véghez is szeretném vinni.
2010. márc. 20. 20:11
 15/35 anonim ***** válasza:

Inkább tanulj a baromkodás helyett, mert majd lesz mit behoznod harminc éves korodra amikor nem lesz melletted se asszony se kocsi se lakás.

Aztán majd punkoskodhatsz az aluljáróban az apróért amikor átlépnek rajtad a csinos nők..

Anyádéknak igaza van, kár az elvesztegetett évekért, később 10x -sen megbosszulják magukat!! De akkor már hiába kapálózol, bánni fogod egy életen át a hülyeségeket.

Én is végigmentem ezeken 12-17 ig és már marhára másképp csinálnék dolgokat mint akkor, nem érte meg elbszni az időt.

Mellesleg aki ilyesmiből megél az valójában nem ebből él ez csupán a kirakat a népnek...

2010. márc. 20. 20:16
 16/35 anonim ***** válasza:
A nővérednek meg azért szabad mindent mert ő csaj, ha nem is viszi semmire a tanulás terén, jól megy férjhez szül2 gyereket aztán biztosítva van a jövője, de veled mi lesz?
2010. márc. 20. 20:18
 17/35 anonim ***** válasza:
Ez is ugyanolyan divat mint az emo és társai.Hogy fejeznétek már ki ezzel mit éreztek?Normális ruhában már nem is lennél ember, mert nem tudná az összes ember, hogy te rockot hallgatsz? Húha nagy dolog. Ezekután az emot se szidd, ők is pont ugyanezt teszik csak más ruhákkal. Divat ez is, az is. Én meg azt választanám, hogy inkább cicababa legyen a lányom, mint egy feltűnési viszketeg, aki úgy gondolja, hogy az összes embernek meg kell tudnia milyen zenét hallgat, mit érez, meg akármit. De nem csak te vagy ilyen, hanem az összes "stílus".
2010. márc. 20. 20:24
 18/35 A kérdező kommentje:
öhm. o.O először is csaj vagyok:D bár ja, eddig ezt nem írtam . a másik h 4es az átlagom :)
2010. márc. 20. 20:24
 19/35 A kérdező kommentje:
szte, köze nincs az emohoz:D de ebbe nem mennék bele, mert akinek jól esik emosnak lenni, az legyen az, nekem semmi közöm hozzá. sztem ez nem feltűnési viszketegség, egyszerűen így érzem azt h önnmagam vagyok.
2010. márc. 20. 20:26
 20/35 anonim ***** válasza:

Édesanyád annyit tud a punkokról, amennyit lát. És az, amit lát, az ő értékrendjébe nem illik bele.

Szerintem a közös béke érdekében kicsit átlagosabb ruhákat is hordhatnál - nem azt mondom, hogy cseréld le és legyél plázamaca, isten ments -, például elugranál valami vidám kis cuccért. Meglátod, sokkal könnyebb lenne! Lehet, hogy nem éreznéd jól benne magad, de egy kis kényelmetlenség a békéért... egy próbát mindenesetre megér.

2010. márc. 20. 20:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!