Válás után röghöz kötés?
Adott a helyzet: viszonylag békés válás, közös gyerekkel mindkét szülő egyaránt sokat foglalkozik (közös felügyelet van). Mindkét szülőnek lett új kapcsolata. Innentől viszont egyiküknek sincs lehetősége lakóhelyet váltani (csak a közelben), hiszen akkor elszakítaná a gyereket a másiktól, megszűnne a közös felügyelet. Vagy mindenkinek költözni kellene, ami azért elég irracionális.
Én most ilyen helyzetben vagyok, és az új párom költözne... másik városba, vagy akár külföldre, én viszont a gyermekem miatt mozdíthatatlan vagyok, mert tudom, hogy szüksége van a másik szülőre is.
A páromnak kell alkalmazkodni, de hosszú távon nem tudom, hogy ez mennyire tartható. Van valakinek tapasztalata, megoldási javaslata ebben a kérdésben?
# 3: VAN normális kapcsolatom. Tudod amúgy, hogy mit jelent a közös felügyelet? Azt, hogy a gyerek ugyanannyit van az egyik szülővel, mint a másikkal. Tehát egy héten mondjuk 3 napot az egyikkel, 4 napot a másikkal, a következő héten fordítva. Hétvégéken pedig felváltva. Ezt több száz, vagy ezer km-ről nem lehet megoldani, akkor csak mondjuk minden második hétvégén találkozna az egyik szülővel, meg a szünetekben esetleg.
Az sem megoldható távolság esetén, hogy mondjuk az egyik héten az egyik szülővel van, másik héten a másikkal, mert két iskolába ugye nem járhat egyszerre.
Válassz, mi a fontosabb neked: a gyerek, vagy az új pasi. Mást nem tehetsz.
Se a párodat nem zsarolhatod azzal, hogy de neked gyereked van, se a gyerekedet, hogy neked ez az ember fontosabb nála. Tessék felnőni, és felelős felnőttként dönteni.
Felelős felnőttként akkor döntött amikor a közös felügyelet mellett döntött. Mindkét szülő egyforma.
Szerintem ne költözzetek kérdező, próbáljatok meg a közelben boldogulni valahogy, nem tudom mennyi idősek a gyerekek, de legalább az érettségi végéig próbáljátok meg tartani a helyzetet.
Egy gyerek lemondással jár.
Válás után is.
Mennyi idős a gyerek? Neked előnyös lenne a költözés, találsz munkát? Gyerek iskoláztatása, nyelvtanulása szempontjából hasznos lenne?
Ezek is fontos dolgok, mint ahogy az is, hogy a gyerek harmonikus párkapcsolatban élő felnőttek mellett nőjön fel, ha lehetséges, ne egy magányos, frusztrált szülővel.
Az elso vagyok megint.
"Tudod amúgy, hogy mit jelent a közös felügyelet? Azt, hogy a gyerek ugyanannyit van az egyik szülővel, mint a másikkal."
Akik hazasok nem egyforma idot toltenek egyutt a gyerekkel? Szimpla matematika. Buktad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!