Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Muszáj gyereket vállalni,...

Muszáj gyereket vállalni, ahhoz, hogy teljes élete legyen az embernek?

Figyelt kérdés
egy cikkben olvastam, hogy a 30évesek 60%, a 40 évesek 40%-ának nincs gyereke...akkor lehet így is boldog az ember?

2015. nov. 9. 10:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
21%
En csak azt nem ertem hogy ha azt mondom hogy NEKEM fontos a gyerek es NEKEM kell a SAJAT boldogagomhoz, akkor azzal teged miben bantalak meg?
2015. nov. 9. 15:39
 62/73 anonim ***** válasza:
84%

én csak "simán" nem akarok, mégis megkapom, hogy juj majd öregkoromba ki nyitja rám az ajtót?

persze azért szülök hogy legyen aki pelenkáz 100 évesen!

2015. nov. 9. 15:40
 63/73 anonim ***** válasza:
83%

"juj majd öregkoromba ki nyitja rám az ajtót? "

Speciel ezt az ervet en is baromsagnak tartom. A gyerek nem a tulajdonom meg nem a szolgam. Nekem az a feladatom hogy onallo eletre neveljem, sajat magamrol meg majd en gondoskodom.

2015. nov. 9. 15:48
 64/73 anonim ***** válasza:
27%

Pont ugyanolyan bántó, mint az ősanyázás, a babucibabucikázás, a "teliberakattad magad", "kipotyogtattad" stb, stb. Attól, hogy valaki nem használja a méhét, még nem nő több agyveleje, mint a felsorolt példákból is látszik. Sőt, több célja sem lesz az életben, a gyereknevelés nem zárja ki a karrierépítést.

Nem érdekel, ki akar gyereket szülni és ki nem, mindenkinek a saját döntése. Semmiféle társadalmi nyomás nincs, hogy szülni kell, ez hülyeség, aki nem akar, az jobb is, ha nem teszi, sz@r lenne neki is, meg a nyomorult gyereknek is. Ettől még lehet teljes az élete a saját igényeinek megfelelően, viszont semmivel sem felsőbbrendű azoknál, akiknek többre van igényük, és gyereket is nevelnek.

Nagyon együttérzek azokkal, akik szeretnének gyereket, de nem lehet nekik, van néhány ilyen ismerősöm. Ketten közülük örökbefogadtak, tudom, hogy nem olyan egyszerű ez.

2015. nov. 9. 16:05
 65/73 anonim ***** válasza:
76%

"Semmiféle társadalmi nyomás nincs, hogy szülni kell, ez hülyeség"

Ugye ezt te se gondolod komolyan?

2015. nov. 9. 16:21
 66/73 anonim válasza:
100%
Miért lenne muszáj? Én pl nem szeretnék gyereket, bár nekem mindig azt mondják ha idősebb leszek majd másképp gondolom, sztem erre kicsi az esély, gondoskodni se tudnék róla, nincs türelmem hozzájuk, felidegelnek. 23f
2015. nov. 9. 16:37
 67/73 anonim ***** válasza:
88%

Buta és átlagos embernek igen, mert semmi mással nemigen tudja kitölteni az életét, hacsak nem a Munka Hőse. Az pedig csak egy kis ideig segít.

Okos embernek millió más lehetősége is van a boldogságra, nagyon okos embernek pedig majdnem bűn gyereket vállalni - mert másra született.

2015. nov. 9. 17:51
 68/73 anonim ***** válasza:
7%

"nagyon okos embernek pedig majdnem bűn gyereket vállalni - mert másra született."

Itt gondolom magadra gondoltal :)

2015. nov. 9. 19:35
 69/73 anonim ***** válasza:
90%

Semmit nem muszáj az életben, csak adót fizetni!

Ha akarsz gyereket, vállalj, ha nem akarsz, ne vállalj, ilyen egyszerű! De soha ne azért vállalj v. ne vállalj, mert mások azt mondják, hogy úgy jobb! Neked kell tudni, hogy a te életed hogyan boldogabb: gyerekkel vagy gyerek nélkül!

2015. nov. 9. 20:03
 70/73 anonim ***** válasza:
74%

Mindenki maskeppen boldog. En tulsagosan szeretem a ferjemet ahhoz hogy egy gyerekkel osztozzam rajta.

igy aztan nem lett gyerek es mi igy vagyunk boldogok.

2016. febr. 16. 13:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!