Szülők, rokonok, ismerősök miért érzik úgy, hogy jogot formálhatnak arra, hogy ki akar vagy sem gyereket vállalni?
tényleg ne foglalkozz velük. még talán a szülőkkel nem kell olyan erőteljesen bánni, őket meg lehet érteni, hogy már unokázni akarnak, meg akarják érni a diplomaosztóját is stb.. de ennek ellenére nem szólhatnak bele, a ti döntésetek. csak azt mondom hogy velük legyetek elnézőbbek amikor erőltetik.
a többi rokonnak meg igazából semmi köze nincsen hozzá, én elengedném a fülem mellett a megjegyzésüket. esetleg elkezdenék másról beszélni ha felhozzák. bár biztos van valami agybajuk hogy sokadjára sem bírják megérteni, hogy majd akkor szeretnétek vállalni ha már lesz lakásotok..
tényleg nem kell velük foglalkozni
3# vagyok. még annyi, hogyha hagyod nekik hogy beleszóljanak az életedbe, akkor úgyse lesz nekik elégtétel ha lesz gyereked. majd jönnek azzal, hogy mikor jön a második, meg beleszólnak hogy neveled, miért nem marasztalod még egy évet az oviban stb..
lehet még csírájában kéne elfojtani . persze emiatt nem kell senkivel összeveszni
Mindenkinek szive rajta,de problémák mindig jönnek,attól tenni függővé a gyerekvállalást nem a legszerencsésebb megoldás.
Én is 43 éves voltam mikor apaságot választottam, sokan gúnyos megjegyzéseket fűztek hozzá mint,hogy a gyerek nagyapjának fognak nézn meg,hogy nem fogok tudni a gyerek után ha elszalad.
Egyedül neveltem fel az anyúka nálam hagyta én meg igyekeztem mindent megadni neki.
Sajnos a rosszakaróimnak lett igaza,idő elött lebénúlltam 56 évesen egy gerinctőrés miatt, mikór a lányomnak legnagyobb szüksége lett vollna az apjára.
Akaratom ellenére állami gondozásba vitték ahól elzűllött...
Bunkóság, mégis csak a legszemélyesebb dolog....
Mi is így voltunk vele, sőt, azt is tudták, hogy a feleségemnek egészségügyi bajai miatt nem sikerült a teherbeesés, de valahogy mégis jó poénnak gondolták.
"csak magunkra gondolunk"
Miert megis kire kellene? Magatokra, meg a szuletendo gyerekre. Senki masnak semmi koze hozza.
Nem azert vallal valaki gyereket, hogy a nagyszulonek legyen unokazni, a rokonsagnak meg babazni. Mondd meg nekik hogy kattanjanak le rolatok, vegyenek egy kutyat, vagy ha annyira odavannak a gyerekert csinaljanak maguknak.
Mert buta,egyszerű emberek.
Én soha nem akarok gyereket,de ha gyerekpárti lennék 35-40 között vállalnám.Szerintem akkor a legideálisabb szülőnek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!