Muszáj gyereket vállalni, ahhoz, hogy teljes élete legyen az embernek?
"Ha a teljes személyiségedet ismerné és felfogná, nem biztos, hogy szeretne. Ez nem szeretet. "
Dehogynem, az igazi szeretet feltetel nelkuli.
"Ha egy babát itt hagynak a küszöbömön, és ellátom, szeretni fog, MERT ellátom."
"Nem az embert szereti, aki vagyok, hanem a dolgokat, amiket neki csinálok."
Butasag. Az a kisgyerek is szereti a szuleit, akit elhanyagolnak, akit vernek, akivel nem bannak jol. Miert? Mert a kisgyerek kotodik, es a kotodes feltetel nelkuli. Ezt a szulok aztan elronthatjak, amikor nagyobb lesz a gyerek es megvaltozik, felteteleket kezd szabni.
Szamtalan eset van amikor a rossz korulmenyek kozott nevelt, esetleg bantalmazott kisgyereket kiemelik a csaladjabol, es megis az anyukaja utan sir. Ha ugy lenne ahogy te mondod, akkor orulne es fel ora alatt elfelejtene a korabbi csaladjat, de ez altalaban soha nem tortenik meg.
Ha azert szeretlek mert jonak tartom a zenei izlesed, akkor nem teged szeretlek hanem az izlesedet, hiszen ha megvaltoznal akkor mar nem szeretnelek. Egy gyerek teljesen maskepp van bedrotozva.
Mondjuk a fentiek alapjan nem csodalom hogy parhuzamot vontal a kutyak meg a gyerekek kozott.
Nekem nem lehet gyerekem. Es mit ne mondjak összeszorult a szivem amikor olvastam egyes valaszokat. Gondolom nem csak itt, hanem mashol is szoktad hangoztatni, hogy csak gyerekkel lehet boldog az elet, amugy celtalan es tarsai. Sajnos nem vagy egyedül. Mivel nem reklamozom oriasplakatokon, hogy mi a helyzet, a legtöbben nagyon tapintatosak es ezt elöben is elöadjak, megspekelve azzal, hogy kapcsoljak ra mert mar benne vagyok a korban ( nemreg multam 30 de mindegy...) Az ilyenektöl meg meg inkabb csak selejtnek erzi magat az ember ( különösen amikor valaki fontosnak erzi kiemelni, hogy nekünk elsöre összejött) Es csodalod, ha megkeseredik az ember? Amikor mindenhol es mindenkitöl azt hallka/latja hogy ez csak egy csettintes, es akinek nincs az melyen szegyenlje magat. Igenis tarsadalmi elvaras hofy gyereked legyen, es mindenhol azt kapod hogy ez a minimum a boldogsaghoz. Minden mas csak potlek. Kerdem en mit szolnanak, ha ök elnek at?
Ugyhogy minden sorstarsam neveben hadd kerjek meg mindenkit, hogy gondolkozzon el ezen. Nyilvan lehet velemenye mindenkinek, de sosem tudhatod kit bantasz meg annak mlacs hangoztatasaval.
En csak remelni tudom, hogy egyszer talan megis sikerül, de ha nem akkor pl. sokat segitene a boldogsagban, ha nem erezne mindenki feljogositva magat, hogy a beleszoljon az eletembe es megitelje egy informacio alapjan, hogy boldog vagyok e.
"Nekem nem lehet gyerekem"
Orokbefogadas...
"Gondolom nem csak itt, hanem mashol is szoktad hangoztatni, hogy csak gyerekkel lehet boldog az elet, amugy celtalan es tarsai."
Akarmilyen meglepo, nem szoktam. Itt is csak azert teszem, mert kifejezetten ez volt a kerdes. Teljesen komolyan gondoltam amikor azt mondtam hogy tolem mindenki azt csinal amit akar, ha neki nem kell gyerek, akkor nem kell, ez mindenkinek a sajat dontese.
"Amikor mindenhol es mindenkitöl azt hallka/latja hogy ez csak egy csettintes,"
majd egy kicsit idosebb leszel akkor azt fogod latni hogy qrvara nem igy van, rengeteg 30 folotti no kuzd azzal hogy nem tud teherbe esni, maszkalnak mesterseges megtermekenyitesre. (koztuk sok olyan akik korabban nagy hnagon magyaraztak hogy nem kell am gyerek). Csak az ismerosi korben van legalabb 4 ilyen no, akikrol tudok.
"megitelje egy informacio alapjan, hogy boldog vagyok e."
Nade nyilvan nem vagy, ahogy kiveszem a szavaidbol...
61%os de könnyen ráveáogd, hogy örökbefogadás.
és ha ő nem szeretne? akkor mi van?
amúgy tudod te mennyi év mire abból baba lesz???
GUSZTUSTALAN v agy!
tehet róla hogy nem lehet gyereke? bazzz NEM!
boldog e tőle? valszeg nem. de rugjunk már bele még hatot, szegénybe!
érzéketlen
gusztustalan
abortuszmaradvány vagy!
Nem muszáj.
45 éves férjes asszony vagyok.Nincs gyerekem,nem akartam soha ezután sem akarok.Miért?Biztos lepontoz a sok szent tehén(nem mintha érdekelne,teljesen értelmetlen ez a pontozgatás),de viszolygok a gyerekektől.
A férjemmel megismerkedésünkkor megegyeztünk,hogy kölkek nuku.Szerencsére előző házasságából van két gyereke,így nem is igényelte az újabb szaporulatot.
Boldog házasságban élek,Imádjuk egymást.Az életem úgy jó,ahogy van.És nem azért,mert szórakoznánk vagy utazgatnánk,erre nekünk nem telik.
Jönnek a hülye dumával sokan,hogy mi lesz velem öreg koromban,ki fog rólam gondoskodni?
Erre azt tudom mondani,rengeteg olyat ismerek,aki normálisan felnevelte a gyerekeit,de azok felnőve vagy szemetek velük,vagy csak a pénzért mennek,vagy épp le se szarják őket.És ezek a magányos emberek joggal boldogtalanok.Az ilyenekkel beszélgetve mindig azt mondom,boldog vagyok,hogy nincs gyerekem.Érdekes,mind azt mondja,hogy nekem van igazam.Csak erre nagyon későn,akkor jöttek rá,mikor a gyerekeikre áldozták az egész életüket,tök hiába.
"Szamtalan eset van amikor a rossz korulmenyek kozott nevelt, esetleg bantalmazott kisgyereket kiemelik a csaladjabol, es megis az anyukaja utan sir. Ha ugy lenne ahogy te mondod, akkor orulne es fel ora alatt elfelejtene a korabbi csaladjat, de ez altalaban soha nem tortenik meg."
Azért ragaszkodik hozzá, mert az az egyetlen emberi kapcsolatfajta, amit ismer. Ha valakit bántalmazol születésétől fogva, neki az lesz az "ismerős" közeg. Nem tudja, hogy mások bántalmazás nélkül is tudnak szeretni, csak ha már nagy lesz, és rájön, hogy a szülője egy darab szar.
A kötődés nem feltétel nélküli. Pont attól alakul ki, hogy törődsz valakivel, akár negatívan is.
A gyerek nem megváltozik, hanem felnő és megérti, mi megy körülötte.
Szamtalan eset van amikor a rossz korulmenyek kozott nevelt, esetleg bantalmazott kisgyereket kiemelik a csaladjabol, es megis az anyukaja utan sir. Ha ugy lenne ahogy te mondod, akkor orulne es fel ora alatt elfelejtene a korabbi csaladjat, de ez altalaban soha nem tortenik meg.
"Ha azert szeretlek mert jonak tartom a zenei izlesed, akkor nem teged szeretlek hanem az izlesedet, hiszen ha megvaltoznal akkor mar nem szeretnelek. Egy gyerek teljesen maskepp van bedrotozva."
De az ízlésem én vagyok. Minden, amit szeretek, utálok, gyűjtök, eszem-iszom, az mind én vagyok.
Nem akarlak megbántani, de annyira butának tűnsz. Olyan őszintén butának, nem rosszindulatúnak vagy bántónak, csak egyszerűnek. Nem vagyok benne biztos, hogy érted, amit magyarázok.
Pontosan ertem amit magyarazol, csak nem ertek vele egyet, es az osszes tapasztalatom ellentmond neki. (speciel a kutyakat is szeretem, az is volt mar jonehany).
Azert annyira ne hidd magad überokosnak, mert nem vagy az.
Ne haragudj, de neked tenyleg fogalmad sincs. En tapasztalatbol irtam amit irtam. Mindenki szeret ugy tenni, mintha csak egy csettintes lett volna.
Es igenis szomoru vagyok, most pl. kifejezetten. Nem azert mert nincs gyerekem, hanem mert sokan, akiknek van az ereztetik velem ( akarva akaratlanul) hogy gyerek nelkül es csak egy boldogtalan senki lehetek, celtalan elettel. Es ez rosszul esik.
Örökbefogadassal meg könnyü ugy dobalozni, hogy fogalmad sincs milyen. Azert az örökbefogadas nem olyan, mint hogy leugrok a boltba egy veszek egy kilo kenyeret.
En csak es kizarolag annyit kertem ( velemenyem szerint normalis hangnemben), hogy problajon meg odafigyelni, különösen egy ilyen erzekeny temaban hogy ne bantson meg masokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!