Muszáj gyereket vállalni, ahhoz, hogy teljes élete legyen az embernek?
jaja, minden gyerekes ilyen.
Hulye.
"Az ember egyszeruen celtalan gyerek nelkul."
Mi a cél gyerekkel? Hogy be legyen fizetve az osztálypénz? A gyerek csak egy csomó kis feladatot jelent, amit el kell végezned. Addig sem gondolsz magadra, a halálodra.
Nem hiszem el, hogy az olyan beképzelt majmok szaporodnak, akik annyira szűklátókörűek, hogy egy másik normális, felnőtt embernek a döntéseit, életét megkérdőjelezik. Ezért lesz egyre több ostoba ember, mindegyikbe azt nyomják a szülei, hogy a világ az, amit te hiszel róla, aki máshogy gondolkodik, az kamu, csak neked van igazad.
Sok olyan ember ismerek, akiken érződik, hogy tényleg szülők, és soha egyetlen szóval nem mondták, hogy nekem rossz. Mert sokszor vannak ilyen álmegértő emberek, akik odateszik a mondandójuk végére, hogy "csak meg ne bánd", "én is így voltam", "öreg korodban mi lesz".
Nem tudom azt gondolni, hogy a gyerekvállalás az ilyen embereknek bejött, mert akkor nem próbálnának fenyegetni meg agresszívan rábeszélni. Olyan, mintha hitelt vettek volna fel, és engem is megpróbálnak rábeszélni, hogy együtt szenvedjünk, és nehogy már nekem jobb legyen.
" A gyerek csak egy csomó kis feladatot jelent, amit el kell végezned. Addig sem gondolsz magadra, a halálodra. "
Hulyeseg. A gyerek kitolti az eleted valodi ertelemmel, valodi celokkal. A karrier, penz, hajszolasa nem cel*, mert ahogy elerted, maris kituzod a kovetkezot, a gyerekneveles viszont egy hosszutavu dolog, ahol szeretetet adsz es szeretetet kapsz vissza, raadasul senkit a vilagon nem szeretsz ugy ahogy a gyereked, es teged sem szeret ugy senki, ahogy egy kisgyerek szereti a szuleit**. Persze most majd a sok lelki nyomoronc elkezdi sorolni, hogy hat akik utik a gyereket, meg akik utaljak a szuleiket, nyilvan ok ilyen lelki nyomoroncon mellett nottek fel, ezert lett beloluk is az, nem is tudjak elkepzelni azt hogy ez mehet maskeppen is.
En nem szolok bele a te eletedbe, azt csinalsz amit akarsz. Viszont a velemenyem szilard, es el is mondom, akar nyomjatok a nullat akar nem.
*Az itt agressziv modon megnyilvanulo gyerekteleneknel el sem jatszik, mert a betanitott munka 3 muszakban a gyarban nem karrier. Tobbet meg nem nezek ki beloluk.
**raadasul a gyerekvallalas nem vagy/vagy alapon mukodik, lehet epiteni a karriered, keresheted a sikert a munkaban is, es mellette lehet gyereked is.
Ha akar az ember gyereket, akkor valószínűleg Boldogobb, ha van. Ha nem akar, akkor meg akkor boldogabb, ha nincs. Ettől függ, és kész, a válasz megismeréséhez ennyi kell, nem kell a társadalmi hasznosságot feszegetni.
Amit viszont nem értek, az a gusztustalan erőszakos nihilista propaganda, hogy "ne nézzük már tenyészállatnak" meg hogy "a szaros pelust csomagolva majd mindenki meggondolja". Hogy mi szükség van arra, hogy ekkora tévedhetetlenségi tudattal rögtön az ellenvéleményen lévőkre rúgják az ajtót azt nem tudom. Na mindegy, legalább a közönség vevő rá, a százalékok ezt mutatják.
Mi a valódi értelem, cél?
Mindenki a kisgyerek szeretetéről beszél. A nagyéról soha. Mert a kisgyerek szeretete pontosan olyan, mint egy kutyáé. Nem érdekli, hogy mit szeretsz, milyen ember vagy, amíg ellátod, te vagy a király. Ha már nagyobb, és rájön, hogy te is csak ember vagy, hibákkal, lehetsz gonosz vagy buta, lehet olyan véleményed, ami egy nagyobb gyereknek nem tetszik; amikor a szeretete elnyeréséhez nem elég annyi, hogy megeteted, hanem emberileg is fel kell mutatni valamit, akkor van baj.
"Mert a kisgyerek szeretete pontosan olyan, mint egy kutyáé. Nem érdekli, hogy mit szeretsz, milyen ember vagy, amíg ellátod, te vagy a király"
Meglehetosen cinikus vilagkep.
Ezert feltetel nelkuli a szeretete, amit senki mastol nem fogsz megkapni. Talan a szuleidtol kaptal meg valamikor, ha szerencsed volt, de azt felnott fejjel amugy is elfelejtetted mar.
Kutyakat ne hozd ide, azok allatok.
Mi is állatok vagyunk.
Azért feltétel nélküli a szeretete, mert nem fogja fel teljesen, hogy ki vagy. Ha a teljes személyiségedet ismerné és felfogná, nem biztos, hogy szeretne. Ez nem szeretet.
Ha egy babát itt hagynak a küszöbömön, és ellátom, szeretni fog, MERT ellátom. Nem a zenei ízlésem miatt, nem a humorom miatt, hanem mert az életben maradása függ attól, hogy ellássam. Nem az embert szereti, aki vagyok, hanem a dolgokat, amiket neki csinálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!