Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nektek felajánlotta Édesanyáto...

Nektek felajánlotta Édesanyátok a segítségét?

Figyelt kérdés
Anyukám nem örült h unokája lesz,szülés után fel sem ajánlotta h venne ki szabadságot és eljönne segíteni a baba körül pedig ráadásul császárral szültem. Nem laknak messze se tőlünk. Anyósom jött el. Pedig én anyukámnak örültem volna igazán. Nektek ez rosszul esett volna?
2015. nov. 6. 21:44
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
17%

38-as, annyira ostobán kevered a szezont a fazonnal, hogy az hihetetlen. A "művelt, nyugati"országokban (komolyan, ezen már csak röhögni tudok:D) is vannak szegények, vannak nyomornegyedek, vannak segélyből élők. Nem úgy néz ki a dolog, hogy ott csak értelmiség él, itt meg csak csöves. Annyi a különbség, hogy nálunk az állam segítséget is nyújt ahhoz, hogy HA AKARSZ, otthon maradhass a gyerekkel, MAX 3 évig. Nem kötelező, de lehet, nálatok meg csak akkor, ha apu eleget keres ehhez, ami NEM általánosan jellemző.:D

Közben pedig leírod, hogy még közétkeztetés sincs, azaz nem az anyatejes csecsemővel, hanem az iskolás gyerekkel lesz HTB a művelt, értelmiségi szülő.:D Legalább próbálnál következetes lenni a hülyeségedben, de még ez se megy.

Amúgy orvos vagyok, ahogy a háromdiplomás barátnőm is, akiről korábban írtam. Nem mintha ez különösebben számítana.:-)

2015. nov. 8. 10:35
 42/47 anonim ***** válasza:
79%
Édesanya biztosan büszke rád, utolsó. Ha te nem látod az összefüggést, az nem az én hibám. Mellesleg ha érdekel, elmondom, hogy itt nem követik meg azt, aki nem szoptat. Kizart, hogy orvos vagy, ha mégis, igen xar lehetsz és max a pénzért dolgoztál, nem a hivatásos volt, ha ott hagytad. A három diplomás barátnőd is csodálatos, van neki WC papírra való diplomája, biztosan 3 bufeszakrol, így pláne jó, hogy nem munkanélküli, hanem 3 diplomás gyesen anyuka. A beszélgetést befejeztem veled, lévén hatalmas a szakadék közöttünk és én nem óhajtott a te szintedre ereszkedik.
2015. nov. 8. 10:41
 43/47 anonim ***** válasza:
28%

Az a baj,hogy ez az okostojás összekeveri a Magyarországban élő olyan réteget, aki potyogtatja a semmire a gyereket, mint azokat, akik normálisan dolgoznak, mert tudod itt is vannak normális pozícióban dolgozó nők: bankban, vállalatoknál, stb.

És ez az, pont akkor kell otthon lenni, amikor csecsemő gyereked van, nem akkor, amikor már iskolás.

Nem látom értelmét, hogy a csecsemő gyereked másra bízd, aztán meg mikor iskolál otthon legyél htb. Uhh, ez egy marhaság.

Igenis, az országban is vannak normálisan dolgozó nők, orvosok, ügyvédek, hr-esek stb., akik otthon maradnak 3 évig, és ennek senki nem látja kárát sőt..

Külföldön meg választhatsz: vagy rohansz vissza dolgozni, és szültél egy gyereket másnak, vagy ülsz otthon jövedelem nélkül... Ez van. Ki az a h.lye, aki megteheti, hogy otthon legyen mondjuk 2 évig a gyerekével, és inkább a munkát választja? Csak az, akinek muszáj...

2 év gyorsan elmegy, utána is lehet dolgozni....Szóval azért mert valaki otthon vagy 2-3 évet még nem lesz csak a gyerek az élete.

2015. nov. 8. 11:16
 44/47 anonim ***** válasza:
67%

Magyarországon*

véletlenül elírtam

2015. nov. 8. 11:17
 45/47 anonim ***** válasza:
72%

" Ki az a h.lye, aki megteheti, hogy otthon legyen mondjuk 2 évig a gyerekével, és inkább a munkát választja? Csak az, akinek muszáj... "

Ez butaság. Azt kellene megérteni, hogy az emberek különböznek, és van, aki úgy gondolja, hogy sem a szülőnek, sem a gyermeknek nem érdeke az, hogy 3 évig csak egymást bámulják otthon.

Egyrészt számtalan kutatás bizonyította már, hogy a gyermekek, akik bölcsődébe mennek vagy foglalkozásokba járnak fogékonyabbak, nyitottabbak, sok esetben könnyebben tanulnak. Főleg azért, mert a bölcsődében szakképzett nevelők vigyáznak rájuk és a koruknak megfelelő programokkal foglalják le őket. Egy anyuka otthon általában a nyomába sem ér ennek a kínálatnak.

Másrészt egy 1,5-2 éves gyereknek IGÉNYE van már más gyerekek társaságára, nem csak az anyjáéra, ezt felejtik el sokan.

Ami a felnőtteket illeti: egy egészséges felnőtt embernek pedig felnőtt társaságra, szakmai kihívásokra, eszmecserére, normális életvitelre van szüksége - nem 3 éven át szaros pelenkákra és sihuhu vonatokra meg plüssállatokra.

Van egy egészséges határ, ami után vissza kellene térni legalább félmunkaidőben a szakmai életbe, és ez bizony nem 3 év. 3 év alatt nem csak kiesel a rutinból, de el is lustulsz.

Magyarországon is ez a minta jellemző: akinek jó munkahelye van, amit valóban szeret csinálni, az visszamegy 1-1,5 év után. Aki ingyenélő vagy nem szereti a munkáját, buta, tanulatlan, az otthon lebzsel 3 évig, és még szül utána mégegyet is a nagy semmire.

Ezt a hülyeséget, hogy sokan diplomát csinálnak baba mellett meg nyelvet tanulnak mindig próbálják beetetni, de a valóság az, hogy 50-ből 1 ilyen van, ami édeskevés. A többinek tökmindegy, nem is elsősorban a gyerek miatt van otthon, hanem élvezi, hogy nem kell állni a gyárban a szalag mellett. Aztán koppan egyet, amikor 3 év után a kutya se akarja visszavenni...

2015. nov. 8. 11:33
 46/47 anonim ***** válasza:
65%
40-es, nálunk ez ugy volt, hogy reggel megszoptattam fél 7 korul, indulás elott meg még lefejtem a tejet, utána pedig a munkahelyen is (van kulon helység és minden feltétel adott hozzá), délután 5-ig dolgoztam, ahogy hazaértem megszoptattam..és igy tovább. (egyébként heti 4 napot dolgoztam)
2015. nov. 8. 11:42
 47/47 anonim ***** válasza:
Csak érdekes lenne tudni, ha már szóba jöttek a bébisitterek; vajon hányan tudnak rendes, képzett és fehér embert fizetni? Vagy mindegy, és jó az akármilyen ázsiai, színes, tanfolyamot épphogy vagy még azt sem végzett? Már amit ki tud fizetni az, aki kénytelen a gyerekét másra hagyni.
2015. nov. 24. 05:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!