Ti mit szólnátok ha édesanyátok így állna a dologhoz?
Párommal 2 éve vagyunk együtt, együtt is élünk. Elmondtam édesanyámnak, hogy jövő év végén nekiállunk a babaprojektnek. 24 éves leszek, mire jönne a baba és sikerül az első hónapokban akkor 25 múlok mire megszületne. Pont ideálisnak gondolom/gondoljuk a párommal ezt. Erre édesanyám közölte, hogy szerinte nem jó ötlet, miért nem várunk még, szerinte még nagyon korai..konkrétan le akart/akar beszélni róla. De nem értem, hogy miért, amikor saját lakásunk van, 3 éves munkaviszony után mennék el TGYÁS-ra, GYED-et is kapnék, tehát azért nem is a semmire szülnék, vagy úgy, hogy az anyagiak miatt kelljen aggódni... Kicsit rosszul érintett a dolog. Ti mit szólnátok a dologhoz ha édesanyátok nem örülne, hanem kézzel-lábbal le akarna beszélni és csak a saját igazát hajtaná? Ja, és kitalálta, hogy én biztosan azért akarok csak gyereket "ilyen fiatalon", mert a párom 30 éves, és biztosan csak az ő kedvéért mert már benne van a korban... Rosszul esik, hogy ezt feltételezi, ugyanis a párom sosem nyaggatott a gyerek témával, vagy célozgatott, hogy ideje lenne már, mert ő már a korban van...!
Csalódott vagyok, hogy ahelyett, hogy bíztatna, vagy tanácsot adna érdemben, inkább lebeszélne. De mégis mire kellene várnom/várnunk? Nem értem...Már azon vagyok, hogy ha összejön majd a baba, nem is tudom hogyan mondjam majd el neki, mert teljesen elzárkózik a dologtól..:(
2 éves kapcsolatba, 3 éves munkaviszonyra én sem szülnék, hiába saját lakás. (Főleg, ha az a párodé.)
Inkább legyen albérlet, de egy hosszú kapcsolat, és hosszabb munkaviszony.
Hiú. Nem akar nagymama lenni. Vannak ilyen szerencsétlen nők.
Többségük azért, amikor már ott a pici, rajonganak értük és büszkék.
Nem mondom, hogy ne törődj vele, mert tudom, hogy szükséged lenne arra, hogy mint anya a tanácsaival is segítsen neked, amikor már várod a babácskát.
Ti csak éljétek a magatok életét. Ne törődjetek azzal, hogy ki mit mond. Az a fontos, hogy TI, KETTEN mit akartok.
Hajrá! "Vágjatok bele" a baba-projektbe.
Semmihez sem fogható boldogságban lesz részetek!
:-))
#2 te elmúltál mág 20?
Ébredj már fel! Mire szüljön?
24 évesen az anyukám is azt mondta ráérünk még (akkor már mi is 2 éve voltunk egy pár, 1 éve együtt is éltünk)
Aztán fokozatosan...majd ha ez lesz..majd ha jöttök az unokával...stb...
Apu nagy tiltakozásban...
Erre 2 hónapja..hogy mi a terv...te sem eszel fiatalabb, mindjárt 30 vagy...stb..
Kicsit leesett az állam.
27 leszek.(de meg csak 26 vagyok:P)
Bár a változás lehet annak is köszönhető, hogy időközben össze is házasodtunk,.. A család tök másként viszonyul hozzánk, pedig alapvetően nem változott semmi...
Tehát nekik ezekhez a gondolatokhoz hozzá kell szokniuk...
Ahogy beszélgettünk a témáról a tiltakozásból átvaltottak, a mikorra.
(Közben én elvesztettem a munkám...úgyhogy még jó idő míg odaig jutunk)
Nem téged tartanak fiatalnak, hanem magukat nem érzik késznek arra, hogy rád anyaként gondoljanak, és unokájuk legyen..én ezt tapasztaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!