Mit szólnátok, ha a párotok kijelentené, hogy most egy-két hónapig nem akar dolgozni?
Főleg anyagiaktól függ, meg hogy van-e gyerek, és hogy az én állásom mennyire biztos.
Az is fontos, hogy a munkahelyén tud-e fizetés nélküli szabadságot kivenni és visszamenni, vagy fel kell mondani és új állást keresni.
Ha minden rendben, akkor előre megbeszélt időre rendben. De nem úgy, hogy "majd valamikor" elkezdek állást keresni.
Aztán én is eljönnék pár hétre :-)
Jó ötlet, majd kipróbálom, és megírom, hogy hogyan reagált a párom.
Persze majd ha ismét tudok írni... :-D
Volt ilyen nálunk.
Már elege volt az előző helyből,igy újat keresett.Talált is többet,ő válogathatott.De le volt merülve már nagyon,így megbeszéltük,másfél hónapig nem dolgozott (viszont volt fix nap amikor kezdenie kellett az uj helyen).Addig úszni,konditerembe járt,mire hazaértem vacsival várt és tiszta lakással,utána már csak egymásra kellett figyelnünk.Jó időszak volt.
A háttér az, hogy iszonyú munkahelyem van, fizikailag és mentálisan is teljesen lestrapál. Heti 60 órát dolgozom, de a beosztás miatt napi 14 órát vagyok távol. Egy szabadnapom van. Mellette egyetemre járok, főként vizsgakurzusaim vannak, a szabadnapomon azokra próbálok készülni, de őszintén szólva elég minimális eredménnyel. Szabadságot nem kapok, viszont kell ebben a félévben két hét szakmai gyakorlatot csinálnom.
Tényleg nagyon ki vagyok merülve, és stresszelek is. Azzal a párom is egyetért, hogy innen el kell jönnöm. Eddig kinézett egy másik lehetőség, abban reménykedtem, de nem jött össze. Ő azt javasolta, hogy kezdjek el más állást nézni. De amíg itt vagyok, eléggé elképzelhetetlen (mikor mennék interjúra? vasárnap?).
Most azt tudnám elképzelni, hogy november közepével vagy végével felmondok, és a vizsgaidőszak végéig nem dolgozom, hanem tanulok, pihenek és megcsinálom a szakmai gyakorlatot. Esetleg ilyen alkalmi diákmunkákra elmegyek egy-két napra. Utána pedig valami normális állásban helyezkedem el.
Anyagilag talán megoldható. Most 120-120-at keresünk. Ő jövő hónaptól 160-at fog. 70-80 körül van a lakás, szóval maradna kb. 80 ezer az egyéb kiadásokra. Gyerek, kocsi nincs.
Igazából attól félek nagyon, hogy mi van, ha nem találok munkát? Illetve ha az ő munkahelyével történik valami. Mert plusz pénzünk kemény 50 ezer Ft van, elég karcsú :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!