Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit szólnátok ha édesanyáto...

Ti mit szólnátok ha édesanyátok így állna a dologhoz?

Figyelt kérdés

Párommal 2 éve vagyunk együtt, együtt is élünk. Elmondtam édesanyámnak, hogy jövő év végén nekiállunk a babaprojektnek. 24 éves leszek, mire jönne a baba és sikerül az első hónapokban akkor 25 múlok mire megszületne. Pont ideálisnak gondolom/gondoljuk a párommal ezt. Erre édesanyám közölte, hogy szerinte nem jó ötlet, miért nem várunk még, szerinte még nagyon korai..konkrétan le akart/akar beszélni róla. De nem értem, hogy miért, amikor saját lakásunk van, 3 éves munkaviszony után mennék el TGYÁS-ra, GYED-et is kapnék, tehát azért nem is a semmire szülnék, vagy úgy, hogy az anyagiak miatt kelljen aggódni... Kicsit rosszul érintett a dolog. Ti mit szólnátok a dologhoz ha édesanyátok nem örülne, hanem kézzel-lábbal le akarna beszélni és csak a saját igazát hajtaná? Ja, és kitalálta, hogy én biztosan azért akarok csak gyereket "ilyen fiatalon", mert a párom 30 éves, és biztosan csak az ő kedvéért mert már benne van a korban... Rosszul esik, hogy ezt feltételezi, ugyanis a párom sosem nyaggatott a gyerek témával, vagy célozgatott, hogy ideje lenne már, mert ő már a korban van...!

Csalódott vagyok, hogy ahelyett, hogy bíztatna, vagy tanácsot adna érdemben, inkább lebeszélne. De mégis mire kellene várnom/várnunk? Nem értem...Már azon vagyok, hogy ha összejön majd a baba, nem is tudom hogyan mondjam majd el neki, mert teljesen elzárkózik a dologtól..:(

2013. nov. 11. 09:32
1 2 3
 21/24 Girgoy ***** válasza:
68%

Én azt nem értem, hogy ha együtt éltek (házasok is vagytok? vag ypontosan milyen viszonyban), akkor miért az anya/anyós dönti el, hogy mikor születik gyereketek?

Elmondhatja a véleményét, de ebben a kérdésben nem ő dönt, hanem Ti. ÉS ha ez ennyire kiakaszt Téged, akkor itt többmindent is rendbe kell tenni:

Ha nem vagytok házasok, akkor felmerül a kérdés, hogy mennyire vagytok egymásnak elkötelezve, mennyire gondoljátok komolyan, hogy mindne körülmények között együtt maradtok. Enélkül - akár van anya, akár nincs - még ne nagyon vállaljatok gyereket. Ha viszont eldöntöttétek, hoyg együtt maradtok életetek végéig (nyílván, nem mindenre van ráhatásotok és a jövőbe se láttok, de a jelenben egy ilyen erős elhatározást hozni kell!), akkor meg van olyan erős a kapcsolatotok, amit kifelé is tudtok képviselni. A kifelé alatt már az anya is értendő! Felnőttek vagytok és a kettőtök kapcsolata a legszorosabb (illetve ha lesz gyereketek a születendő többtagú kis családnak), ezt tudomásul kell vennie a szülőknek is és Nektek is ilyen erős alapot kell vetni a születendő életnek. Ez nem azt jelenti, hogy megszüntetitek a kapcsolatot a szülőkkel, hanem a nagy családon belüli viszonyok újrarendeződnek, ahol ha Ti nem hozttok létre egy új erős magot a születendő új kis családban, akkro az nem lesz életképes család! Bizony, sokan az anyósi befolyás miatt válnak el, pontosabban amiatt, hogy a férj/feleség nem tudott leválni a szülőkről és így nem tudnak biztonságos fészket nyújtani a gyermeküknek, mivel lerí róluk a gyengeség! Aztán jön a válás és a gyerek szív...

No, ezeket gondoljátok át és sok sikert hozzá! (Mellesleg szerintem a nagyi is örül majd a kisunokának, de a kisunoka meg annak örül, ha a saját közvetlen szüleinél (és nem a egy haramdik személynél) minden tekintetben biztonságban érzi magát.)

2013. nov. 11. 12:23
 22/24 anonim ***** válasza:

Ha annyira zavar ez a dolog, kérdezd meg őt. Ha hiúsági kérdés, azt úgysem fogja bevallani... de lehet, az a baja, hogy nem vagytok házasok és ha jogilag is együtt lennétek, akkor megbékélne. Ha két ember összeházasodik, alapból az az általános, hogy mindenki elkezdi lesni, mikor gömbölyödik az a pocak.

Ha egyszerűen csak korainak tartja, adj neki időt. Lehet, mire elkezdtek próbálkozni (2014 vége!), ő is egész másképp látja majd a dolgokat.

A pároddal milyen a kapcsolata? Kedvelik egymást, vagy fújnak egymásra? Mert itt is lehet a kutya elásva...

2013. nov. 11. 12:23
 23/24 A kérdező kommentje:
Nagyon kedvelik a páromat! Ha szükségük van ház körül segítségre, akkor a párom kérés nélkül átmegy, ha látogatóba érkezünk és édesapám éppen tevékenykedik valamit, akkor egy szó nélkül segít neki amiben tud. Nagyon tisztelettudó, és szereti ő is a szüleimet. Egyértelmű, hogy egy életre tervezünk egymással, máskülönben miért vállalnák gyereket? Nem tartjuk fontosnak a házasságot, de ha össze is házasodunk, akkor csak polgári esküvő lesz, szűk családdal, utána egy ebéd vagy vacsora. Jövő nyáron. Úgy vagyunk vele, hogy inkább félretesszük a pénzt a pici érkezésére és a lakással kapcsolatos dolgokra (kisebb felújítást is tervezünk jövőre), mint hogy nagy dínom-dánomot csapjunk a család kedvéért. Nem attól szoros és életre szóló a kapcsolatunk/életünk, mert van róla egy papírunk véleményem szerint.
2013. nov. 11. 12:43
 24/24 anonim ***** válasza:
63%
Azért reagált így anyukád, mert szerinte nem jó ötlet amit terveztek. Ha az én anyukám hasonlóképpen reagálna, annak nagyon örülnék, mert azt jelenti hogy félt, és a nagyobb élettapasztalatával látja hogy amit csinálni akarok az egy hülyeség.
2013. nov. 11. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!