Ti mit szólnátok ha édesanyátok így állna a dologhoz?
Párommal 2 éve vagyunk együtt, együtt is élünk. Elmondtam édesanyámnak, hogy jövő év végén nekiállunk a babaprojektnek. 24 éves leszek, mire jönne a baba és sikerül az első hónapokban akkor 25 múlok mire megszületne. Pont ideálisnak gondolom/gondoljuk a párommal ezt. Erre édesanyám közölte, hogy szerinte nem jó ötlet, miért nem várunk még, szerinte még nagyon korai..konkrétan le akart/akar beszélni róla. De nem értem, hogy miért, amikor saját lakásunk van, 3 éves munkaviszony után mennék el TGYÁS-ra, GYED-et is kapnék, tehát azért nem is a semmire szülnék, vagy úgy, hogy az anyagiak miatt kelljen aggódni... Kicsit rosszul érintett a dolog. Ti mit szólnátok a dologhoz ha édesanyátok nem örülne, hanem kézzel-lábbal le akarna beszélni és csak a saját igazát hajtaná? Ja, és kitalálta, hogy én biztosan azért akarok csak gyereket "ilyen fiatalon", mert a párom 30 éves, és biztosan csak az ő kedvéért mert már benne van a korban... Rosszul esik, hogy ezt feltételezi, ugyanis a párom sosem nyaggatott a gyerek témával, vagy célozgatott, hogy ideje lenne már, mert ő már a korban van...!
Csalódott vagyok, hogy ahelyett, hogy bíztatna, vagy tanácsot adna érdemben, inkább lebeszélne. De mégis mire kellene várnom/várnunk? Nem értem...Már azon vagyok, hogy ha összejön majd a baba, nem is tudom hogyan mondjam majd el neki, mert teljesen elzárkózik a dologtól..:(
Most mi a célod ezzel a kérdéssel?
Hogy veregessük meg a vállad a tervedhez, és köpjük szembe anyádat?
Akkor szüljél!
Addig úgysem nyughatsz, amig azt nem hallod/olvasod, amit szeretnél.
Elég lett volna akkor elmondani neki, amikor belekezdtek, vagy amikor már meg van a baba. Miért is kell ezt szóba hozni már most, és miért téma azóta is? Neked se ez járjon a fejedbe most jövő év végéig, mert azzal mindenkinek az agyára mész, legfőképp a párodnak. Szóval majd visszatértek a témára, ha aktuális, addig az anyukád is sokat változhat.
Amúgy én 19 évesen közöltem, hogy anya leszek, akartuk a babát, minden feltétel meg van hozzá, de az anyám abortuszra akart küldeni. Aztán amikor betöltöttem a 12. hetet, amikor már ugye nem lehet elveteti, beletörődött. Idő kellett hozzá, pár hónap mire örülni is tudott neki. Hát mit mondjak, ma már a világ legjobb nagymamája! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!