Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit szólnátok ha édesanyáto...

Ti mit szólnátok ha édesanyátok így állna a dologhoz?

Figyelt kérdés

Párommal 2 éve vagyunk együtt, együtt is élünk. Elmondtam édesanyámnak, hogy jövő év végén nekiállunk a babaprojektnek. 24 éves leszek, mire jönne a baba és sikerül az első hónapokban akkor 25 múlok mire megszületne. Pont ideálisnak gondolom/gondoljuk a párommal ezt. Erre édesanyám közölte, hogy szerinte nem jó ötlet, miért nem várunk még, szerinte még nagyon korai..konkrétan le akart/akar beszélni róla. De nem értem, hogy miért, amikor saját lakásunk van, 3 éves munkaviszony után mennék el TGYÁS-ra, GYED-et is kapnék, tehát azért nem is a semmire szülnék, vagy úgy, hogy az anyagiak miatt kelljen aggódni... Kicsit rosszul érintett a dolog. Ti mit szólnátok a dologhoz ha édesanyátok nem örülne, hanem kézzel-lábbal le akarna beszélni és csak a saját igazát hajtaná? Ja, és kitalálta, hogy én biztosan azért akarok csak gyereket "ilyen fiatalon", mert a párom 30 éves, és biztosan csak az ő kedvéért mert már benne van a korban... Rosszul esik, hogy ezt feltételezi, ugyanis a párom sosem nyaggatott a gyerek témával, vagy célozgatott, hogy ideje lenne már, mert ő már a korban van...!

Csalódott vagyok, hogy ahelyett, hogy bíztatna, vagy tanácsot adna érdemben, inkább lebeszélne. De mégis mire kellene várnom/várnunk? Nem értem...Már azon vagyok, hogy ha összejön majd a baba, nem is tudom hogyan mondjam majd el neki, mert teljesen elzárkózik a dologtól..:(

2013. nov. 11. 09:32
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
97%
Kedves kérdező, akkor viszont hajrá, tényleg készen állsz rá és sok sikert! Egyébkén orvosilag pont a te életkorod a legideálisabb gyerekvállalásra :)
2013. nov. 11. 09:54
 12/24 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam arra, hogy nem akar még nagymama lenni. Sajnos tud önző lenni és a saját érdekeit előtérbe helyezni. Azért mert ő még nem készült fel a nagymamságra, az unokára, elvárná, hogy mi várjunk. De mire is? Azt meg hülyeségnek gondolom, hogy azért várjak még, mert mi lesz ha elhagy a párom és akkor ott maradok 26-27 évesen 1 gyerekkel. Mert úgy gondolom, hogy erre ugyanannyi esély van, mint ha 30 évesen szülnék. Ha valakinek olyan a párja, akkor elhagyja 25 évesen is, meg 35 évesen is. És azért én sem vagyok hülye, hogy egy olyan emberrel tervezzek családot, aki várhatóan elhagy 3-4 év múlva. Gondolom senki nem így tervezi. A párom maximálisan mellettem/mellettünk állna, nagyon jó apuka lesz majd.
2013. nov. 11. 10:04
 13/24 A kérdező kommentje:
Egyébként eljutottam már odáig, hogy nem fogom neki elmondani ha próbálkozunk, hanem majd ha sikerült és útban lesz a pici, akkor bejelentem nekik az örömhírt. Aztán lesz 9 hónapja, hogy felkészüljön... :))
2013. nov. 11. 10:06
 14/24 anonim ***** válasza:
30%

Most mi a célod ezzel a kérdéssel?

Hogy veregessük meg a vállad a tervedhez, és köpjük szembe anyádat?

Akkor szüljél!

Addig úgysem nyughatsz, amig azt nem hallod/olvasod, amit szeretnél.

2013. nov. 11. 10:06
 15/24 A kérdező kommentje:
#15 -ös, ahogy korábban is írtam már, nem azzal kapcsolatban szeretnék megerősítést, vagy ellenvetést, hogy mikor lesz/legyen gyerekünk. Ezt már eldöntöttük, és mint láthatod, még édesanyám negatív fellépése sem bizonytalanít el ebben. Itt az a kérdés, hogy más mit szólna ehhez, hogyan érintené, normális-e ez a fajta fellépése anyukámnak?
2013. nov. 11. 10:10
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Még van 1 teljes év, addig, hogy elkezdjetek egyáltalán próbálkozni, hol van az még? Az alatt rengeteg dolog történhet, majd ráérsz anyádon akkor agyalni, de most még teljesen felesleges ezen idegeskedned. Lehet 1 év múlva megváltozik a véleménye, vagy neked is, meg párodnak is megváltozhat még. Szóval én ilyesmin biztos nem rágnám magam.
2013. nov. 11. 10:25
 17/24 A kérdező kommentje:
Igazad van, csak nagyon friss még a dolog, így muszáj volt kiírnom magamból. Illetve rosszul esik, hogy míg mi boldogan tervezünk, addig ő csak a rosszat látja mindenben. :( De úgy érzem, hogy el kell engednem a fülem mellett a negatív hozzáállását. Mindig is meg akartam felelni a szüleimnek, de ezzel nyitotta fel a szemem, hogy nem kell. Mindig lesznek olyan emberek akik nem értenek egyet, máshogy látják a dolgokat. Ez a mi életünk, a mi jövőnk, a mi döntésünk. Köszönöm az eddigi válaszokat! Azért még várok olyan hozzászólásokat, akiknél hasonló volt a helyzet, de amint terhes lett, vagy megszületett a baba onnantól fordultak a dolgok! :)
2013. nov. 11. 10:33
 18/24 anonim ***** válasza:

Elég lett volna akkor elmondani neki, amikor belekezdtek, vagy amikor már meg van a baba. Miért is kell ezt szóba hozni már most, és miért téma azóta is? Neked se ez járjon a fejedbe most jövő év végéig, mert azzal mindenkinek az agyára mész, legfőképp a párodnak. Szóval majd visszatértek a témára, ha aktuális, addig az anyukád is sokat változhat.

Amúgy én 19 évesen közöltem, hogy anya leszek, akartuk a babát, minden feltétel meg van hozzá, de az anyám abortuszra akart küldeni. Aztán amikor betöltöttem a 12. hetet, amikor már ugye nem lehet elveteti, beletörődött. Idő kellett hozzá, pár hónap mire örülni is tudott neki. Hát mit mondjak, ma már a világ legjobb nagymamája! :)

2013. nov. 11. 11:16
 19/24 anonim ***** válasza:
25%
16. vagyok. Nyilván, ha meglesz a baba, már nagyon fogja szeretni, azért ez az általános. Én 22 vagyok, már rég nem érdekel anyám mit gondol, mert rájöttem, hogy a saját életemet kell élnem, nem folyton neki megfelelnem. Az ő életébe se szólt bele soha senki, az enyémbe se fog ő. Amúgy hasonló a helyzet, én is mindig meg akartam felelni neki, de aztán most már rájöttem, hogy egyszerűen neki nem lehet. Mi 5 éve vagyunk együtt a párommal és én is úgy tervezem, hogy 25-26 évesen már szeretnék babázni, szerintem amúgy ez a legideálisabb kor. Téged egyébként hány évesen szült anyud? Mert engem nagyon fiatalon, nem volt még 21 és szerintem nálunk ez is közrejátszik, hogy valahol megbánta, hogy túl fiatalon lett anya, bár akkor nagyon szeretett volna és nekik tényleg mindenünk megvolt akkor már apukámmal.
2013. nov. 11. 11:28
 20/24 anonim ***** válasza:
Már miért ne szülhetne egy 2éves kapcsolatba.Szülhet 10be is ha közbe carrá válik.Ez senkinek nincs megírva.nyugodtan szüljél,mama majd megbékél.A te életed soha senki nem tudja mi lesz 1-2év múlva,sőt 1hétmúlva sem.
2013. nov. 11. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!