Nektek felajánlotta Édesanyátok a segítségét?

ne haragudj, de nekem egyik ismerosom se "csoro", aki itt Svájcban dolgozik. az egyik az ENSZ-nél dolgozik, a másik a CERN-ben..ha nem mentek volna vissza dolgozni, már nem lenne munkahelyuk, nincs választás, akinek munkahelye van, oda szépen vissza kell menni 14-16 hét után.
(kulonben egy fizetésbol a lakás bérleti árát sem tudnák kifizetni az embere, hogy 50 nm 1,5 millio ft-nak felel meg Genfben illetve egy kg csirkemell kozel 10 ezer ft -Migros ár)

11 pontosan erről írok, amúgy a gyk-n már ki lett ez tárgyalva..
pont azért szűnik meg a munkaviszony, mert az anya nincs rászorulva.
de látom nehezen megy át...

Az elsőnél volt nálunk 2 napot. A többinél nem volt erre szükség.
A harmadikat császármetszéssel szültem én is, a két nagyobb már iskolás volt, a férjem dolgozott. Elláttam a háztartást, a férjem hétvégeken vitte focizni, ide-oda a nagyokat, hogy nyugodtan tudjak főzni, bevásárolt stb, de nálunk ez amúgy is alap volt. Hazamenetelem napján elvittem a 3 gyereket, hogy cipőt vegyünk a nagyoknak, mert a férjem nem tudott eljönni a melóból, első emeletről cipeltem föl-le a babakocsit, és nem rokkantam bele. A szülési szabadság után visszamentem dolgozni, mert addig tartották fenn az állásomat (az átlag 4-5-szörösét keresem, nem akartam elveszíteni.)
Egyszóval biztos rosszul esett volna az első gyereknél, de nem fekvőbeteg (általában) egy nő csak azért, mert szült, bő egy héttel császármetszés után se.

"De, gömbicicánál minden lenézés és negatív kritika akar lenni."
sajnálom ha igy jött le :(
gyerek fronton pedig nálam nincs pardon! a gyerekek életében az első évek igen is nagyon fontosak. Ezt bármelyik gyerekpszichológustól, egyébtől hallhatja az ember. Ha pedig kicsit is szeret olvasni, rengeteg szakirodalom található. -nem egy volt már a kezemben-
De egy olyan világban, ami lelkiség nélküli, amit csak a pénz mozgat nem jó megszületni :( :(

Nem ajánlotta fel. Nem esett rosszul.
Nekem a férjemre volt szükségem szülés után, hisz 1) felnőtt vagyok, nem gyerek; 2) nem az anyukámmal vállaltam gyereket!
5 nap apasági + még 5 hozzá, így 2 hétig együtt próbáltunk belerázódni.

Nekem sem ajánlotta fel, én is császárral szültem. Annak idején ő is császárral szült, mindent megcsinált utána, ő sem kérte az anyukája segítségét.
Nem anyukáddal vállaltad a babát, hanem a pároddal. Van apaszabi, tud kivenni rendes szabit is. Nálunk is így volt. Csak az 1 hét szabit akkor vette ki, míg bent feküdtem a kórházban, mert van egy nagyobb gyerek, így csak 1 hetet volt itthon, utána ment vissza melózni.

Magyarországon kívül sehol nem divat 3 évig otthon lenni a gyerekkel. Mégis azok az országok működnek jobban, milyen érdekes. ...
Ha nem örül az unokák érthető, hogy segíteni sem akar. Rosszul eshet, de sok értelme nincs rajta mergelodni, mert úgysem használ semmit. A szeretet vagy van, vagy nincs, kieroszakolni nem lehet csak azért, mert unoka....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!