Észrevettétek, h akiknek nincs gyerekük azt hiszik Neked
akiknek van és otthon van vele, tengernyi időd van?
Ójaj! Hát persze, mindig jobban tudnak mindent! Pedig a gyereknevelés egész napos meló! És nem sok szabadidó van mellette. Ki lehet próbálni egy napot az olyanoknak, akik azt hiszik!
2010. márc. 18. 10:19
Észrevettem!!:)) "Á, te 'csak' otthon vagy..." mondatokon már jót mosolygok. Mosni, főzni a pesztonkának kell nálunk is, bébikaját csinálni is, elpakolni a baba után, porszívózni-én meg lengetem a lábam és tiffany regényeket olvasok:)) Az vigasztal, hogy -talán- nekik is lesz gyerekük, és akkor visszaüt a bumeráng:)
2010. márc. 18. 10:20
Igen,a kérdésben van igazságtartalom.A dolgozó emberek hajlamosak könnyedén ítélni ilyen helyzetben.Én is azt gondoltam,egy otthoni anyuka élete minimum nyugodt,harmonikus,aztán megszületett a tesóm kisfia,és már nem gondolom:)Sőt,mivel az anyuka csak ezzel foglalkozik,és sok esetben egész nap magára van utalva,időnként be is sokallhat.
2010. márc. 18. 10:22
Azért nem mindenki hiszi azt. Én sem. Azt az egyet viszont nem értem meg, hogyha otthon van némelyik nő, akkor az idejébe a takarítás és a főzés miért nem fér bele. Mert ilyenre is van ám példa. Ha rákérdeznek, rögtön az a válasz, hogy dehát a gyerek elveszi az időt. Megértem én is, hogy 24 órás munka a gyereknevelés, de az azért kicsit sántít, hogy a mosógép beindítás, a porszívó előkapás, az ágynemű elrakása stb. nem fér bele.Hála az égnek, ez a ritkább hozzáállás. Egyébként pedig minden tiszteletem a kisgyermekes anyáké, akik rendben nevelik a gyermeküket.
27/N
2010. márc. 18. 10:27
Sőt, sok ember, aki nem ismer pedagógust, azt hiszi, a pedagógusok munkája egyszerű és olyan kevés, amiért nem jár több fizetés, és a vidéki ismerősök is sokszor azt hiszik, hogy itt Pesten nem kell semmit csinálni...
Ne foglalkozz az ilyenekkel, csak felidegesíted magad.
2010. márc. 18. 10:27
Én nekem pedagógus végzettségem van, tudom mit jelent egyébként. Ugyanaz tényleg. Mit is csinál a tanár? egész nap kiabál, osztályoz, feszkózza a gyereket. Más területen dolgozom, de volt egy anyuka aki állandóan a tanárokat szidta. Na, akkor elmondtam neki, hogy hogy megy a felkészülés, mennyit kell készülni még 5 éves "rutin" után is, milyenek a gyerekek stb. Na, maradjunk annyiban, nem nagyon tetszett neki:)) /ezer bocs az offért, csak kijött belőlem/
2010. márc. 18. 10:33
Erre én csak annyit tudok mondani, hogy a szomszéd fűje mindig zöldebb.
Nekem is van kedvenc kérdésem. Anyukám szokta feltenni szombatonként: Na és mit csináltatok ma?
Erre mit válaszoljak, mikor jól tudja, hogy dolgozom (igaz csak négy órában, plussz másfél óra az utazás naponta), egyedül nevelek egy 3 és egy 5 éves gyereket.
Anyukám egész nap a sorozatokat néztem a tévében:)
2010. márc. 18. 10:35
8/26 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Én diplomáztam a gyerek mellett, s az állítólagos barátaim meg kivoltak akadva, h miért nem talizunk többet.Ja és úgy mentem be államvizsgázni, h éjjel 2x felkeltem etetni!
Ez kb olyan most,mint mikor ezen az oldalon az arcodba vágják,hogy azért nincs munkád,mert lusta vagy keresni,vagy azért szülsz huszonévesen,hogy kapd a segélyt,azért jegyeztek el,hogy 3év múlva szakítsatok,ha bölcsész vagy,ásd el magad stb.Az ilyen emberek nagyon okosnak hiszik magukat,és a szülés,önálló élet,és egyéb fogalmak semmit sem mondnak nekik.Az ilyen embereknek az legyen az életben az egyetlen örömük,hogy másokat fikáznak!
2010. márc. 18. 11:16
en 7 hos baba mellett dolgozom, es ugy h felkelek min egyszer de sokszor ejszakankent. Napkozben anya vigyaz a gyerekre de a haztartas az en nyakamba szakad. es nem egy egyszobas lkaotelepiben lakom hanem 5 haloszobas ketfurdos hazban nagy telekkel, es megis van ra idom. Jol kell beosztani a zidot. Igaz tv-t nem nezek es nem roflalok a shopping centerekben es nem jarok mukormoshoz es nem suttetem agyonra magam... minden csak szervezes kerdese. Tehat en nem tudom elfogadni azt ha egy otthon ulo anyuka azt mondja semmire sincs ideje... Arra van idod amire akarod csak szervezes kerdese. Parommal leszerveztunk egy eskuvot is munka es baba mellett, es nagy lagzi volt.
2010. márc. 18. 12:04
Kapcsolódó kérdések: