Kerültetek olyan helyzetbe, vagy ismertek-e olyat, aki abbahagyta az egyetemet? Ha igen, miért?
A helyzet az, hogy már így is 2 évet csúszott a dolog, ugyanezek miatt a bizonytalanságok miatt, de sosem voltam elég "tökös", hogy felvállaljam az érzéseimet, egyszerűen nem voltam érett rá.Halasztottam az elmúlt félévben , elkezdtem egy másik szakot egy másik egyetemen, ami régi álmom. Tehát tisztában vagyok vele, mikkel szeretnék foglalkozni, csak most újra bekapcsolódtam a befejezésre váró szakba, mert megérett bennem a döntés, hogy bizony ettől csak úgy szabadulok meg, ha pontot teszek a végére. És ez az újrabekapcsolódás visel meg.
Tragikus ez a történet, ezzel a sok bizonytalansággal, talán gyávasággal, hogy miért nem tudtam még jóval korábban otthagyni, ha ennyi keserűséget okoz, de valóban önismeret hiányából, kiforratlanságból fakadt.
És nem is egyedülálló, csak én elég látványosan tudok szenvedni.
Mit álmodozol már? a Diploma csak belépő a nagybetűs életbe majd ha eljutsz a PhD ig akkor ábrándozz a régi álmaid megvalósításáról...
Addig tökfelesleges, mert csak hülyének fognak nézni...
Ha már csak 1 éved van hátra, akkor mindenképpen fejezd meg, még akkor is, ha nem szereted a szakot. Szerintem.
Akármennyire is fals dolog, a mai világban kérik a diplomát, legalábbis kedvezőbb elbírálásban részesülsz, ha van - például álláskeresésnél.
Én is amiatt hagytam abba, mert rájöttem, hogy nem érdekel, (viszont nekem még sokkal több lett volna hátra) és pár év múlva még így is megbántam egy kicsit.
Nem baj, ha most vagy az útkeresés időszakában, eltelik pár év és jobb lesz az önismereted, akkor még mindig lesz időd mást tanulni. Nem lehetséges, hogy ez éppen azért jött most az életedbe, mert nem vagy kitartó eléggé? Mennyi idős vagy amúgy?
35/L
Ki beszélt itt a régi rendszerről meg a félértékről?
A te diplomád is csak annyit ér mint másé, és ha vkinek már másoddiplomája van vagy doktorija, akkor te parkolópályára kerülsz.
Vagy szerinted az adjunktusoknak ki főzia kávét? :D
Értékes? És kifejeznéd ezt forintban is?
Tudtad hogy egy Dékán milliókat kap egy hónapban?
Csak az alapfizetésük másfél milla..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!