Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a Marica névről?

Mit gondoltok a Marica névről?

Figyelt kérdés

Ez a nevem, és érdekel mit gondoltok róla. Tetszik? Hogyan hangzik? Mi jut róla eszetekbe? Ismertek ilyen nevű személyt? Milyen ő?

A Mária egyik/(ritkább?) becézése, nem teljesen újkeletű, (a lassan 50 éves anyukám neve is ez), anyakönyvezthető is.

Ahol élek, van rajtam kívül még pár ilyen nevű nő/lány, viszont észrevételeim alapján, az ország többi részén a legtöbben még nem is hallottak ilyen névről.

Köszönöm a válaszokat.

13/L

2015. okt. 26. 18:42
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén? Nem tetszik. Egy múlt század elején lévő lány jut eszembe róla, aki csak csetlik-botlik egész életén át (egy könyv főhősnője).

Nem ismerek ilyen nevű lányt, de hallottam már magrül a névről, hogy létezik. Nekem "öreglányos".

2015. okt. 27. 00:45
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Az Alexa szép név, én inkább azt használnám.
2015. okt. 27. 01:10
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Egy hetvenévkörüli, búvalbélelet humortalan öreg nő jut erről a névről az eszembe.
2015. okt. 27. 11:07
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Egy volt kolléganőmet hívták így. Talpraesett, nagyszájú, de szerethető személyiség. Abban az időben egyszerre 4 Mária dolgozott ott, 2 Marika, 1 Marcsi és egy Marica.

Nekem személy szerint jobban tetszik, mint az Alexa :)

2015. okt. 27. 11:58
 25/29 A kérdező kommentje:

#21: Melyik az a könyv?

#22: Miért?

Nem szeretném lecserélni az Alexára. A születésem óta Maricának hív mindenki, nem bírnék elszakadni tőle. Végül is szeretem a nevemet, akárhogy is tetszen másoknak. Még így is örülhetek, hogy nem Marika vagy Marcsi lettem. (Akkor tényleg elcserérlném az Alexára.)

2015. okt. 27. 12:02
 26/29 anonim ***** válasza:
Nekem nem tetszik a név.
2015. okt. 27. 13:15
 27/29 anonim válasza:
Van Katica is és az se csak a Katalin beceneve. Ez a név a Mária szláv változata ahogy a Mary az angolszász.
2015. okt. 27. 16:27
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekem így becézésként tetszik, anyakönyvezve nem, mert nem szeretem a becézve anyakönyvezett neveket.

Egyébként, sok 13 Mária szaladgálna, legalább nem tucat.

2015. dec. 22. 09:01
 29/29 anonim ***** válasza:
Nekem anyukám volt kolléganője jut róla eszembe, aki már idősebb, bár nem tudom, hogy néz ki. Amúgy az első válaszoló írta, hogy a matricára asszociál a nevedről, nekem ez tök aranyos. Amúgy egy kislánynál cuki név...
2016. jan. 2. 00:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!