Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a Marica névről?

Mit gondoltok a Marica névről?

Figyelt kérdés

Ez a nevem, és érdekel mit gondoltok róla. Tetszik? Hogyan hangzik? Mi jut róla eszetekbe? Ismertek ilyen nevű személyt? Milyen ő?

A Mária egyik/(ritkább?) becézése, nem teljesen újkeletű, (a lassan 50 éves anyukám neve is ez), anyakönyvezthető is.

Ahol élek, van rajtam kívül még pár ilyen nevű nő/lány, viszont észrevételeim alapján, az ország többi részén a legtöbben még nem is hallottak ilyen névről.

Köszönöm a válaszokat.

13/L

2015. okt. 26. 18:42
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
59%
A matrica jutott eszembe. Ne haragudj, de szerintem idétlen.
2015. okt. 26. 18:43
 2/29 anonim ***** válasza:
74%
nekem a Marcica grofnő :) szép, de én nem adnám a gyerekemnek
2015. okt. 26. 18:44
 3/29 anonim ***** válasza:
69%
Általam legjobban utált személy, aki szinte az egész gyerekkorom tönkretette. A hideg is kiráz ettől a névtől, ezért nem is tetszik. :)
2015. okt. 26. 18:52
 4/29 A kérdező kommentje:

Ó, sajnálom #3-ik válaszó. :( Hány évesek vagytok most?

Ui.: Mindenkit felpontoztam és felpontozni fogok.

2015. okt. 26. 18:54
 5/29 anonim ***** válasza:
84%
Nekem egy nagyon aranyos, jokedelyu ismerosom viseli ezt a nevet. Igy egyertelmuen pozitiv velemenyem rola.
2015. okt. 26. 18:56
 6/29 anonim válasza:
100%
Szerintem sokkal fiúsabb hangzása van,mint a Marikának/Máriának.(ÉRTem itt a Marcira) Szerintem nem lányoknak találták ki ezt a becézést.Elég furcsa!!
2015. okt. 26. 18:57
 7/29 anonim ***** válasza:
74%

nem tudtam, hogy anyakönyvezhető, de ha igen, akkor szerintem nem régóta.

ugyanis eredetileg ez egy becézési forma.

a Mariettákat szokás így hívni, vagy ritkán a Máriákat.

de ma már annyi mindent anyakönyvezhetnek. nem értem, mire jó ez.

pl. tudtátok, hogy anyakönyvezhető a Vica?

szerintem mindenkinél ez az Évát jelenti, becézve. de nem, ma már hívhatnak így egy kislányt.

biztos más lesz a világ 20 év múlva, de nekem ez olyan komolytalan, ha a gyerek egy tehetséges orvos lesz, nem fog komolyan hatni, hogy őt Dr Kovács Vicának hívják. Szerintem.

volt egy ilyen nevű osztálytársam. nem kedveltem. ezt összekapcsolom a névvel, és így a név sem tetszik. a lány totálisan átlagos volt, se különlegesen szép, se az átlagnál csinosabb nem volt, és számomra érthetetlen módon hihetetlenül népszerű volt. pedig nem volt fiúzós fajta, inkább csendes, mégis rajongtak érte a fiúk. talán valamiféle gyermeki féltékenység lehetett, de beismerném, ha tényleg gyönyörű lány lett volna. de nem. én egy kis szürke egérnek láttam, tök átlagos külsővel. máig sem értem, mit ettek rajta. na mindegy, nekem negatív maradt ez a név.

2015. okt. 26. 18:59
 8/29 anonim ***** válasza:
96%
Régies hatású név.Egy jó kedélyű, idős dámát tudok ilyen névvel elképzelni, de kislány korban is bájos.
2015. okt. 26. 19:06
 9/29 anonim ***** válasza:
95%
Nekünk alsoba volt egy tanító néni (szerencsére engemet nem sokat tanított) akit mindenki nagyon utált és Marica volt a neve. Most nemrég ment nyugdíjba de még mindig ő jut róla eszembe ugyhogy alapból nem szimpatikus egy Marica nevű nő.
2015. okt. 26. 19:17
 10/29 anonim ***** válasza:
95%
Volt egyszer egy szerelmem. Nagy-nagy szerelem volt a mienk. Miden szép, és jó volt, míg ki nem derült, hogy felesége van. Nem tudtam róla, és egy világ omlott össze bennem. Na őt hívták így. annak ellenére, hogy én nem tudtam róla, és a férjével azonnal megszakítottam minden kapcsolatot, több mint 10 évvel az eset után is ott tesz keresztbe nekem, ahol csak tud. Emiatt utálom ezt a nőt, és persze a nevét is. Erről a névről csak ez jut eszembe. egy régi rossz választásom, és az azóta tartó kálvária.
2015. okt. 26. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!