Mit gondoltok a Sylvia és a Susana névről?
Külföldön anyakönyvezett formában, de a magyar változatokról (Szilvia, Zsuzsanna) is mondhattok véleményt.
De ha amerikai vagy brit lányban gondolkodunk melyikről mi jut eszetekbe, melyik hogy hangzik nektek?
Magyar keresztnév idegen formáját anyakönyveztetni szerintem kicsit romás szokás.
A Szilvia tetszik hangzásra, írásképre, jelentésre, a környezetemben levő Szilviákról jellemzően a nőies szépség, kiegyensúlyozottság jut eszembe.
Zsuzsannák hangzása, írásképe, jelentése is kicsit keményebb nőhöz passzol, és tényleg a környezetemben levő Zsuzsannák alapján nekem egy határozott, céltudatos, magabiztos nő jut eszembe, aki ad megjelenésére is, de a keménysége férfiszemmel már kicsit riasztó.
Unalmas nevek, de a Szilvia jobb valamivel a Zsuzsannánál. Én is Zsuzsanna vagyok, és mindig utáltam. Főleg hogy rengeteg nőnek ez a neve, olyan tucat, semmilyen, még csak nem is hangzik jól, ebben a formában külföldön senki nem is tudja kimondani sem. Susannaként meg ugyanolyan unalmas, nem tetszik.
Szerintem ha nevet keresel gyereknek akkor ezeknél milliószor jobbakat is találsz. Ne a legtucatabbat add neki.
Öreg nevek.
Ha zsuzsát hallok, nekem azonnal egy idő nő jut eszembe.
Nem fiatalos, inkább már vicces egy fiatalnak.
Más idők vannak.. :)
Szilvia is hasonló..
Szerintem nincs baj olyan szempontból velük, hogy felnőtt névként vagy gyerek névként ne állnák meg a helyüket. A Szilvi, Szilva gyereknek is aranyos, Szilvia kellőképp komoly felnőttnek. A Zsuzsanna hasonlóan, Zsuzsi, Zsuzska, Zsuzsó- millióképp lehet becézni, aranyos egy kislánynak, a Zsuzsanna mégis jó felnőttként is.
Személyes véleményem: Akit eddig ismertem Szilviát, az mind tűzrőlpattant volt, kemény és makacs, nem kedvencem ez a név. Az angolos változatáról meg Bódi Sylvi jut eszembe, aki mégannyira sem szimpatikus :D
A Zsuzsanna nevet nagyon szeretem, így hívják a nagynénémet, és volt a gyermekorvosom, csupa kedves aranyos emberek :) Biztosan ezért is tetszik. A Susana nem tetszik, Susanként jobb, de úgy is átlagos.
Szia
Engem Szilviának hívnak, és nagyon szeretem ezt a nevet! Édesanyámat, sőtt még a nagyimat is így hívják. Engem, hogy egy kicsit modernebb legyen Sziszi-nek szoktak becézni. :)
Van egy pár Zsuzsanna ismerősöm, és hát nem a kedvenc női nevem, de viszonylag szép. Én viszont azt tapasztaltam a Zsuzsannákról, hogy ahogy az első válaszoló is írta, kemények, és olykor-olykor makacsak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!