Mit gondoltok a Marica névről?
Ez a nevem, és érdekel mit gondoltok róla. Tetszik? Hogyan hangzik? Mi jut róla eszetekbe? Ismertek ilyen nevű személyt? Milyen ő?
A Mária egyik/(ritkább?) becézése, nem teljesen újkeletű, (a lassan 50 éves anyukám neve is ez), anyakönyvezthető is.
Ahol élek, van rajtam kívül még pár ilyen nevű nő/lány, viszont észrevételeim alapján, az ország többi részén a legtöbben még nem is hallottak ilyen névről.
Köszönöm a válaszokat.
13/L
Nekem nem tetszik, nem adnám a gyerekemnek. Szerintem öreges.
1 ilyen nevűt ismerek, egy 70 éves alkoholista asszonyt, egy távoli rokonom ismerőse, másik megyében lakik. Felénk elég ritkán adják (ha adják egyáltalán).
nagyimék becézgetik így egymást a nyugdíjasklubban
Marica, Katica, Rozika, Magdika
Mindig is tudtam, hogy sokaknak nem tetszik ez a név, így nem nagyon lepődtem meg. Bár bevallom, kicsit szomorkás is vagyok, mert reménykedtem, hogy talán picit több pozitív válasz érkezik. De ettől még mindenkinek zöld pacsit adtam, hiszen mindenki leírta a véleményét. Még várom a további hozzászólásokat.
Hivatalosan X(vezetéknév) Mária Y(második keresztnév) a nevem, csak a családom, barátaim, tanárok, szóval az ismerőseim hívnak Maricának.
Csak azért írtam, hogy anyakönyveztethető a Marica, hogy ne gondolja senki sem, hogy ezt csak a családom találta becézésként nekem. Nem hittem volna, hogy ennyien ismerik ezt a nevet.
Szép, és nemcsak most van, nagyon régen is divat volt!
Légy boldog Marica!
Nekem nem tetszik olyan szinten,hogy akár a gyerekemnek adnám,és van is egy(?) elég fura ismerősöm,akit így becéznek. De ezért nem tudok utálni egy nevet :D
Inkább egyedi. Jobb,mint egy tipikus Marika :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!