Miért úgy tanítják a kisgyerekeket köszönni a szülők, hogy mindenkit letegezünk bele értve az idősebb korosztályt is?
Ez nekem is fura. A szomszédom 7 éves kislánya soha nem köszön, de vissza se, pedig mondtam neki, hogy már a sziával is beérném.
Általában fiatalabbnak néznek, de huszonévesnek ritkán, szóval az is zavar, ha tizenévesek hellóznak, a boltokról, hivatalokról nem is beszélve.
Mondjuk a csókolomot nem szeretem, mert arról nagyon nehéz volt kamaszkoromban átváltani pl. a 40-es krapekok felé.
40/N
Teljesen egyetértek.. Ráér még később magázni. Életemben nem hallottam még olyanról, hogy valaki megsértődött mert egy bölcsis vagy ovis letegezte.... Majd elsőben úgyis megtanulják magázni a tanárokat (ovikban nem tudom már, mi a szokás)
Azt írod, tanítják köszönni, szóval gondolom kicsi gyerekről van szó, hagyd már őket... Nem is értem mi a problémád :D
A tisztelet egyébként se a magázáson múlik, de ez már más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!