Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Úgy érzem a férjem csúnyán...

Úgy érzem a férjem csúnyán atvagott. Mit csináljak most?

Figyelt kérdés

Van egy bankszamlaja, amiről megbeszeltuk, hogy végszükség esetén veszünk csak le, ide ment egy darabig a havi fizetése, kB fel évig, aztán Megszűnt. Érkezett rá még pár 100 e Ft, gépet adott el, vmint maszek munkáját is ide kapta, de az elég minimális volt.

Ma szóltam neki, hogy szeretnék utalni, csak 5 e forintról volt szó. Este bevallotta, hogy a bank szedett le a kocsija után, meg még habogott vmit hogy mire ment el, de már olyan ideges lettem, hogy nem is emlékszem.

Állítása szerint augusztusban fogyott le róla. Én utoljára tavaly karácsony előtt vettem le 10 e ftot, akkor még rajta volt. Majdnem egy évig úgy tudtam van megtakaritasunk. Ha rá nem kérdezek, nem tudom mikor avat be. Mi itt a megoldás? Megmondom az igazat, teljesen eldurrant az agyam. Főleg, hogy a hét elején kértem 30 e ftot, amire rá is bólintott, majd közölte, hogy már elköltötte, és inkább az enyembol intézzük a bevásárlást.

2015. szept. 24. 17:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hogy ki mennyi idős, és melyik generáció tagja, sz most miért releváns?

Szerintem be kellett volna, hogy avasson. Nálunk én gyűjtök, mindig mondom a férjemnek, hogy mennyit raktam félre. Nyilván számít rá.

2015. szept. 24. 22:05
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
Link a palid, de valószínuleg ez passzol a habitusodhoz. Így alkottok ti egy csodálatos kerek egységet.
2015. szept. 24. 23:27
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Számomra a házasság érzelmi és gazdasági közösség is.

Mi a nagyobb kiadásokat és a megtakarítások kezelését megbeszéljük. Mindenünk közös. Ha kp folyik be a rendszerbe, az is közös. Odatesszük a polcra és vesz belőle, akinek kell...

Alapvetően ott gyökerezik a probléma, hogy enyém - tiéd, illetve nem azonos értékrend alapján kezelitek azt, amitek van...

2015. szept. 25. 08:05
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
A férjemnek eszébe se jutna az, hogy nem közli velem, ha levett a számlánkról, a pénzünkből 100 000 forintot egy műszakira. Mindketten hozzáférünk minden pénzhez, nem szoktunk beszámolni egymásnak a napi kiadásokról (bolt, számla, számla egyébként is a bankszámláról megy, ráadásul a nagy bevásárlást ő végzi pénteken és meg a gyerekkel küzdök vagy dolgozok - ilyenkor viszi magával a gyereket, 3 éves óvodát most kezdte) de ha nagyobb összegről van szó, akkor megbeszéljük belefér-e, illetve mikor mit akarunk, hogy szeretnénk. Nincs olyan, hogy én számlám, te számlád. Ezt szüntessétek meg vagy akkor külön kassza és mindenki egyforma összeget tesz le az asztalra / hónap.
2015. szept. 25. 10:50
 15/15 anonim ***** válasza:

Ugy nez ki, tenyleg igenis lett volna okod ranezni a szamlara... Legalabb egyikotoknek kepben kellene lennie a szamokkal.

Megertem, ha a ferjed nem ert a sporolashoz, az enyem sem. Eleg, ha mindig csak nehany aprosaggal tobbet vesz a boltban, meg meg egy konyv meg valami kutyu, maris lyuk tatong a kituzott cel meg az aktualis osszeg kozott. Ugyhogy nalunk szabalyok vannak, amik mindkettonknek megfelelnek, illetve en havonta atnezem a szamokat, es szolok neki, ha valami nem oke. Muszaj, mert van mire felretenni.

Szerintem tedd tul magad a haragodon, es probaljatok meg megoldast keresni. Mekkora a kar? - Ha van sajat hazatok, mas ingatlan ertek, satobbi, akkor nem olyan nagy a baj. Illetve kerdes, hogy mennyinek kellene ott lennie, es mennyi hianyzik pontosan.

A habogasat meg ne fogadd el. Lehet kerni a banktol kivonatot, akar evekre visszamenoleg, amin rajta van az osszes tranzakcio es annak erteke. Aztan csak azt szamolni fel karnak, ami haszontalan vackokra lett elkoltve. Mert a muszakira valoszinuleg igyis-ugyis kellett volna kolteni.

Mit lehetne tenni, hogy ez tobbet ne forduljon elo? - Mondjuk mostantol havonta egy fix osszeget lekothetnetek alacsony kamattal, es akkor ahhoz nem fertek hozza. A szamlakon meg pont annyi extra maradjon, ha ilyesmi nagy kiadas van, akkor ne kelljen a lekotest megbontani. Es akkor o is mindig szol, ha nagyobb osszeget kell kiadnia, mert latja, hogy nincsen nagyon mar tobb.

Remelem, segitettem. Sok sikert.

2015. szept. 25. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!