Túl jó apám van? Vagy miért érzem így néha?
Arra gondolok, hogy előfordulhat-e, hogy emiatt nehezebb nekem megfelelni? Hogy befolyásolja az, hogy milyen apám van, hogy milyen férfi felel meg nekem.
Csak nagy vonalakban a lényeg. Apa képes rá, hogy segítsen befesteni/kivasalni a hajam, (a mai napig emlékszem, hogy koncentrált, mikor először vasalta), ha akarom elkísér ruhát venni, megnézi hogy áll rajtam, és tényleg tök őszintén meg mondja, ha valami nagyon szar, vagy valami nagyon jó. Mindenféléhez ért, nagyon finomakat főz, mindent megjavít, megcsinál, elkészít, de olyan gyönyörűen, precízen és igényesen, hogy csak na. Bármiben megkérdezhetem, ha mondjuk műszaki cikket veszek, hogy mire figyeljek, milyen a jó, sokat dolgozik, ahhoz is nagyon ért, jól is keres vele, és soha nem mondott ilyet, hogy mi ez az új dolog megint, gyakorlatilag én is meg anya is mindig nyugodtan vehettünk akármit, sose volt belőle veszekedés.
Mindig kapok virágot nőnapra tőle, mikulás csomagot csinál, ha megkérem olyan kaparófát rittyent a macskáimnak, hogy még a boltinál is jobb és még hosszan sorolhatnám. Persze vannak hibái, de kiskorom óta hozzászoktam, pl. bocsánatot kérni nem szeret meg ilyesmi.
De így, annyiszor lelombozódok a vőlegényemmel kapcsolatban. Hogy miért nem tudja, hogy kell bekötni egy újfajta csillárt, hogy miért nem tudja mi alapján kell mosógépet választani, hogy miért sufni tunning megoldással javít meg valamit és hasonlók. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy atya isten, hívhatom apámat, hogy kösse be a mosogatógépet, vagy csinálhatom meg én. Hogy lehet ehhez hozzászokni? A legjobb barátnőmmel beszéltük, hogy az ő apukája is olyan ügyes volt, hogy mindent megtudott csinálni és olyan gyönyörű kerítést faragott, meg szekrényt csinált meg minden, hogy csak na és akkor mikor meglátja, hogy görbén áll a sütő és a pasija alátesz egy bazi nagy fadarabot, ami 5 centire kilóg, hogy megvan oldva, akkor legszívesebben sírna.
Miért? Manapság a férfiak nem értenek annyi mindenhez? El vannak kényelmesedve vagy mi?
Úgy lehet ezt elkerülni, hogy vőlegénynek, párnak, nem második apát akarsz magadnak!
Minden embernek mások az erényei és a gyengéi.
Ne azt keresd valakiben amit nem tud, hanem amiben több és jobb!!
ehet hogy apád rossz szerető, és alkalmatlan az ágyban, de remek ezernmester.
De hát nekem inkább fordítva legyen, ha a jövendőbelimről van szó!!!!
Nem apát akarok, csak mindig megdöbbenek, hogy b*szki nekem tök természetes, hogy egy férfi nem csodálkozik, ha valamit meg kell oldan otthon, és nem kell neki elmélkedni azon, hogy vajon, hogy kösse be a szagelszívót, hogy legyen egyenes a konyhaszekrény és hasonlók és emlett még segítőkész, megértő, romantikus stb.
De én ilyet még nem találtam. Túl sokat várok el, és túl szépet láttam otthon?
én értelek :) én apum is "tökéletes" :) mégis megtaláltam a férjemet, de tény, sok dologban hasonlít apura (nem külsőre, hanem belső tulajdonságait tekintve). és ugyanolyan jó apja a lányunknak, amilyen apu nekem. szóval vannak még olyan pasik, mint apud, igényeket ne add lejjebb meg fogod találni :)
28/N
Tehát akkor szerinted második, nagyjából egy férfi, ha ért az "ezermesterséghez" akkor "szeretőnek" alkalmatlan és fordítva?
Hát ez érdekes, mert szerintem, ha én mint nő, értek ahhoz, hogy szép virágágyásokat csináljak, isteni kuglófot süssek, gyönyörűen kimossam a ruhát, felvarrajam szépen a túl hosszú nadrág szárát, beszegjek egy függönyt, gyereket neveljek és hasonlók, attól még lehetek jó az ágyban, jó szerető..
Nem is tudom, nekem eddig az volt a természetes, hogy a férfihoz hozzá tartozik, hogy a munkáján kívül mindenfélét megtud csinálni otthon és nem kell rögtön szakembereket hívni, apró-cseprő dolgokhoz is, de ezek szerint kissé idejét múlt az elképzelésem. :(
Áá belső tulajdonságokban semmi kivetnivaló nincs, de úgy eltudok szontyolodni, ha rájövök, hogy ami nekem természtes, akkor ő úgy néz rám, mint egy földön kívülire. :(
Most kinéztem egy csillárt és közölte, hogy jó vegyük meg, de akkor majd szólni kell egy villanyszerelőnek, hogy feltegye. Néztem bambán, mondom, te ugye hülyéskedsz? Életünkben kb. 8szor költöztünk és soha nem kellett villanyszerelő ahhoz, hogy egy nyamvadt lámpát a plafonra tegyen. jól is néztünk volna ki.
És ilyenkor eszembe jut, hogy vagy elnézem, hogy úgy csinálja meg, hogy jézuskám, vagy megcsinálom én, vagy hívom apámat. És ez nekem tök furcsa, hogy gyakorlatilag együtt élek egy pasassal aki nem tud megcsinálni általam egyszerű "férfias" feladatnak tartott dolgokat, amiket otthoz apa seperc alatt szuperül megcsinált. Furcsa. Hogy hogy lehet, hogy nem ért hozzá?
Lehet hogy a vőlegényed meg ugyanezt gondolja az anyjáról, csak nem mondja neked mert akkor megbántana.
Eddig ez eszedbe se jutott?
Hogy talán benned is van hiba nem csak a vőlegényedben?
Nekem is kb ez van, de megszoktam. Ez van, ez csak rosszabb lesz, gondoljunk bele a mai kölkök egésznap neteznek, játszanak, még annyit sem csinálnak, hogy megbütyköljék a biciklijüket. Nekem az is furcsa volt, hogy nem tudta mi milyen gyümölcsfa, milyen madár meg ilyenek én magabiztosan válaszottam a szőlő meg a többi fajtáját, hogy melyik lesz finom otthonra. Ő meg az egészet fel sem ismerte, nem hogy milyen fajta. :) Nekem meg tök természetes volt.
Bár nálunk nem csoda, hogy ilyen szegényke, az apja egy alkoholista szivacs, aki elitta az agyát, az anyja meg butácska, igénytelen asszony.
Szerencsétlen semmi nem is tanulhatott volna meg otthon, mert nem volt kitől.
És akkor elkezdtem felnyitni a szemét a világra, és elkezdett ő is rájönni, hogy baromi nagy igénytelenségben és butaságban nőtt fel. Érted olyanok, hogy valamit alakítottak a házon, megcsináltatták a tervet, aztán megállapították, hogy á úgy drága lenne és nem ástak olyan mély alapot, nem is odarakták a falakat, stb. aztán csodálkoztak, hogy jé, repedezik a fal. Vízmértéket nem ismerték, inkább öt ezerrel olcsóbb használt mosógép, útmutató és minden nélkül, mint ötezerrel drágábban egy új, ami A+ kategóriás és van hozzá kezelési útmutató is, így tudod hogy kell mosni. Meg mikor átfestettem a radiátorokat ott röhögtek rajtam, hogy radiátor zománc minek az, aztán azt nem értik, hogy az ő fehér radiátoruk miért sárgul, meg annyi mindent mesélhetnék.
Én is szuper dolgokat láttam itthon, és én átvettem mindent apámtól és anyámtól, szóval multi funkciós vagyok, és tanítom a férjemet, mert szegénynek nem volt kitől tanulni, így igyekszem nem törődni vele, de eleinte én is majd agyvérzést kaptam tőle, úgy éreztem, mintha egy kisgyereket kéne megtanítani apunak erre-arra..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!