Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha anyukám állandóan kiabál...

Ha anyukám állandóan kiabál velem és ilyenkor olyan mint egy idegbeteg, akkor feljelenthetem?

Figyelt kérdés
2015. szept. 6. 22:07
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) 16 éves vagyok, az egy dolog, hogy néha talán jogosan kiabál velem, de akkor sem kell rögtön ezzel indítania, nem is tudok vele normálisan beszélni, mert rögtön ideges lesz :/ Múltkor az volt a baja, hogy megtudta, hogy Romániába akarok menni a barátommal, mert neki nincs már hol laknia és ott jobban is keresett amíg ott élt. De nem ez biztos nem lesz, ezt nem tehetem meg :// :S
2015. szept. 9. 21:48
 12/38 A kérdező kommentje:
Tényleg nagykorúsíthatnak? És ahhoz muszáj vmi nagyon meggyőző indok, vagy elég ez is? :D
2015. szept. 9. 21:50
 13/38 anonim ***** válasza:
Ezt te sem gondolhatod komolyan. 16 évesen csak akkor nagykorúsítanak, ha az ellátásod megoldott lesz szülői felügyelet nélkül (NEM anyós-após, nem pasi, hanem munka) ÉS! az otthoni körülmények nem megfelelőek, tehát nincs mit enni, molesztálnak, bántalmaznak, ráadásképp csak házasság útján. Arra, hogy anyu csúnyán szól, SENKI nem fog neked nagykorúsítást engedélyezni. És tudod, honnan tudom? Én megfeleltem minden kitételnek, mégsem engedélyezték 6 évvel ezelőtt!
2015. szept. 9. 22:18
 14/38 anonim ***** válasza:
igaza van az utolsonak, ettol joval komolyabb indokok kellenek, bar (sajnos) akkor is leszarnak
2015. szept. 10. 13:11
 15/38 anonim válasza:

Szia!

Én a helyedben meggondolnám, hogy elmenjek-e Romániába... Nem olyan jó ott a helyzet, mint ahogy látszik. Ha már menni szeretnétek, akkor inkább más jobb gazdasági helyzetben lévő országot válasszatok. Az, hogy anyud kiabál veled, gondolkodj egy kicsit. A tojás héj még ott van a fenekeden, nem rég még pelenkád és cumid volt... Bocsi, de sajnos ez így van. A 16 év az nem olyan nagy idő, élet tapasztalatod szinte nincs semmi, dolgozni még nem vesznek fel sehová, csak ha van iskola ahová jársz, hogy diákként dolgoztassanak, mert úgy több a támogatás a munkáltatónak, sehol nem fognak komolyan venni mert még "gyerek" vagy, nem igazán érvényesítheted a jogaidat, hisz még a felnőttek sem igazán. Aztán meg azért én egy kicsit tükörbe néznék. Vajon én mit teszek, hogy anyámból kihozom az idegbeteget? Úgy viselkedem ahogy azt elvárják? Tanulok-e rendesen? Egyáltalán járok-e iskolába? Jól tanulok? A tudásomhoz képest hozom azt amit kell? Én figyelembe veszem azt amit anyu mond, vagy csak nekem vannak felé elvárásaim? De, természetesen feljelentheted édesanyádat, csak aztán később meg ne bánd... Tudod, azért mérlegeld azt is, hogy melletted volt amikor beteg voltál, Ő vot az aki sok mindenre megtanított ameddig iskolába nem kerültél,, hisz ha nem így lett volna, akkor most egy államigondozottakat fenntartó intézményben csücsülnél, és nem az lenne a legnagyobb gondod, hogy anyud kiabál veled, hanem az, hogy de jó lenne egy anyu... No, szóval kicsit ülj le, és nézz magadba....

2015. szept. 12. 11:21
 16/38 A kérdező kommentje:

Az h hogy tanulok a suliban az egy másik dolog, sőt nem is számít egyaltalan. Nem vok valami jo tanuló de tudom h hülye sem vagyok. Másrészről viszont igazatok van es romániaba mar biztos h nem fogok kimenni, ugysem lenne ez sehogy lehetséges :( meg a hataron sem engednenek at.

Egyelőre egy hetig nalunk lakik a barátom, de ha addig nem talal albérletet es erre eleg keves az esely, akkor o tényleg el megy. Azt mondta h akkor mi mar soha többet nem talalkozunk.

2015. szept. 12. 16:37
 17/38 anonim válasza:
Határon? Te nem Magyarországon vagy?
2015. szept. 13. 10:46
 18/38 anonim ***** válasza:
100%
Még a barátodat is eltartja (amíg nálatok van), te meg fel akarod jelenteni, szép kis hála...
2015. szept. 13. 11:04
 19/38 hasan sas válasza:
tudod a mai gyerekeknek csak a fac..... van tv,net,stb kérések hada,viszont a világ mindig a valamit valamiért elven műkődőtt,se tiszteletet se mást nem mutattok a szülők felé ez a baj
2015. szept. 13. 21:04
 20/38 A kérdező kommentje:
Nem tartja el, csak aludni jon, este. De mar nem szamit semmi, elment romaniaba, utana fogok menni!!! De magyarorszagon vagyok, de attol meg at megyek a hataron, nem?
2015. szept. 14. 11:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!