Hogyan lehet boldog a házasságom?
Gary Chapman: A szerelem pszichológiája
(vagy ha nem találod akkor: Egymásra hangolva c könyv, majdnem azonos)
Gary Chapman: A házasság 4 évszaka
22F
Szerintem ezt a pároddal kellene először megbeszélned.
Az enyém is sokat dolgozik. Este későn esik haza. Itthon nem kell csinálnia semmit, mivel én viszem a háztartás 100 %-át. Kevés időnk van (gyerekünk is van), de azt a keveset együtt töltjük. Beszélünk, szeretgetjük egymást, szeretkezünk. Ha ő is szabad (pl. hétvégéken), akkor időnként kettesben is programot szervezünk.
Szóval, szerintem ezt nektek kell tudni kezelni. Mondd el neki, hogy mire vágysz, beszélgessetek, szeretkezzetek. Lehetsz boldog. De mindkettőtöknek tenni kell érte.
KOMMUNIKÁCIÓ! Beszélni, beszélni, beszélni. És utána persze (meg)hallgatni.
Beszéltél már erről őszintén a pároddal? Hogy reagált?
# 4
Hu, valaki nagyon megmondta. Gondolom egész nap erre vártál.
Kedves kérdező!
Ahogy írták, kommunikáció. Szervezz programokat.
Egy nyolc éves kisfiúnk van.
HÁt még nem mertem megmondani neki, hogy így érzek. Mindenről beszélgetünk, csak pont erről nem. HOgy fogjak hozzá? Menjek oda és mondjam meg neki, hogy figyelj szívem sokat dolgozol ez így nincs rendjén. Bár igazatok van, ezt kellene tennem. Azért dolgozik annyit, mert biztosítani akarja a jövőnket. Nekem nincsenek nagy igényeim, nem vagyk az a pénzszórós fajta. Én inkább gyűjtöm, hogy félretegyük vagy az ínséges időkre, vagy a betegségemre. Ki tudja mikor üt be a krakk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!