A férjem kérvényezheti a gyermekünk keresztneveinek megváltoztatását, ha én nem azokat a neveket adtam neki, mint amiket ő szeretett volna?
A férjem barátai poénból kikerestek egy csomó anyakönyvezhető, de finoman szólva is furcsa utónevet a férjemnek, akinek néhány nagyon megtetszett. Én először azt hittem, hogy csak viccből ragaszkodik hozzájuk (már akkor megbeszéltük a kicsi nevét, mielőtt terhes lettem volna).
Most teljesen ki van bukva, hogy én átlagos nevet adtam neki (amit előre megbeszéltünk), miközben ő talált olyat, ami neki jobban tetszett és ezzel a gyerkőc kitűnhetett volna a tömegből.
Ugye önhatalmúlag nem változtathatja meg a kicsi nevét?
Szerintem akkor lett volna aljas a kérdező, ha ő ragaszkodik a Bálint Lászlóhoz a férje meg pl. az Zoltán Istvánhoz és ő a Bálint Lászlót diktálja be. De Agapion Magnusz? Könyörgöm! Szerintem pár év múlva maga állt volna sorba a változtatási kérvénnyel, mert körberöhögik a fia neve miatt.
Én sem engedtem volna.
Utolsó, már van anyakönyvezett neve a gyereknek. Olyan, amiben korábban megegyeztek. Innentől csak a névváltoztatás jön szóba, az pedig úgy zajlik, ahogy belinkeltem.
Egy ilyen hülyeségen nem borulhat fel egy házasság, ha amúgy jól működik. Ha nem, akkor az egész cirkusz csak tünet, nem a valódi ok.
Á, ezt most már nem változtathatja meg. Viszont úgy tűnik te sem változtatsz azon, hogy a kapcsolatotokat jól oldalba rúgtad azzal, hogy nem vetted figyelembe a párod véleményét a gyerek elnevezésekor. Nem azt mondom, hogy akkor el kellett volna fogadnod neked az Agapion nevet, nem. Hanem beszélgethettetek volna még róla, biztos találtatok volna közös nevezőt, hisz annyi szép név van.
Valószínűleg az lehet, hogy baromira nem tetszett a férjednek a név, ami amúgy is tucatnév, de vélhetően nem hadakozott akkor olyan erősen, mert talán nem akart veled veszekedni amikor elég kimerült lehettél szülés után, és baromi határozott voltál. Szóval akkor nyelt és kussolt.
És most jön elő a nem tetszése, de már persze esik át a ló túloldalára, és csak az extrém neveket nézi...
Valószínűleg majd szül neki egy másik nő egy Magnuszt, könnyen lehet, hogy nem sokáig lesztek együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!