A férjem kérvényezheti a gyermekünk keresztneveinek megváltoztatását, ha én nem azokat a neveket adtam neki, mint amiket ő szeretett volna?
A férjem barátai poénból kikerestek egy csomó anyakönyvezhető, de finoman szólva is furcsa utónevet a férjemnek, akinek néhány nagyon megtetszett. Én először azt hittem, hogy csak viccből ragaszkodik hozzájuk (már akkor megbeszéltük a kicsi nevét, mielőtt terhes lettem volna).
Most teljesen ki van bukva, hogy én átlagos nevet adtam neki (amit előre megbeszéltünk), miközben ő talált olyat, ami neki jobban tetszett és ezzel a gyerkőc kitűnhetett volna a tömegből.
Ugye önhatalmúlag nem változtathatja meg a kicsi nevét?
Hehe az én pasim ugyanilyen degenerált volt, mikor terhes lettem. Nem volt hajlandó beszélni gyerek nevekről, közölte, hogy Koppány lesz. Tuti nem volt normális. Lányról hallani sem akart.
Megszületett a kis tündérkém, Alexandra nevet adtam neki. Mi az akkor idiótával szétmentünk, de nekem van egy gyönyörű 18 éves lányom. De elárulom, ha fiú lett volna sem adok ilyen idióta nevet :D
Szerintem ha ő adja a vezetéknevet, akkor add Te a keresztnevet!
Egyébként én a különlegesebb neveket szeretem, és a Koppány nem is ritka, én jártam is egy fiúval, akinek a 2. neve Koppány, ő vette fel magának.
Kérdező, érdekes a gondolkodásod... te nyugodtan önhatalmuskodhattál a gyerekeTEK névadásában, de a férjed
"Ugye önhatalmúlag nem változtathatja meg a kicsi nevét?"
Egyébként nem, nem teheti... azt teheti meg, hogy ő is hasonlóan áll hozzád...
Igen, tisztában vagyok vele, hogy aljas húzás volt a részemről, de inkább legyek ilyen aljas, mint a gyermekemnek kelljen szenvednie két olyan névvel, amiért agyon szekálnák, csúfolnák.
A két nagyobb gyermekünknek is normális neve van, miért kellet volna hagynom, hogy a kicsivel kiszúrjon?
A fene megette ha azon múlik apa és fia kapcsolata, hogy a kicsi neve Agapion Magnusz lesz-e vagy Bálint László (ez az eredetileg megbeszélt név). Amikor a szülésznő kérte a kicsi nevét, meg sem fordult a fejemben, hogy a férjem agyszüleményét kellene mondanom. Egészen a hazaérkezésünkig azt hittem, hogy csak hülyéskedik, mert szerintem normális ember nem ad ilyen nevet a gyermekének, mármint Magyarországon nem.
Nem azt mondom, hogy csúnya lenne ez a két név, mert egy könyvben vagy filmben nem akadnék fent rajta, de, hogy a fiamnak ezt adjam az kizárt. Ha a házasságom bánja, akkor nézek elébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!