Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem kérvényezheti a...

A férjem kérvényezheti a gyermekünk keresztneveinek megváltoztatását, ha én nem azokat a neveket adtam neki, mint amiket ő szeretett volna?

Figyelt kérdés

A férjem barátai poénból kikerestek egy csomó anyakönyvezhető, de finoman szólva is furcsa utónevet a férjemnek, akinek néhány nagyon megtetszett. Én először azt hittem, hogy csak viccből ragaszkodik hozzájuk (már akkor megbeszéltük a kicsi nevét, mielőtt terhes lettem volna).

Most teljesen ki van bukva, hogy én átlagos nevet adtam neki (amit előre megbeszéltünk), miközben ő talált olyat, ami neki jobban tetszett és ezzel a gyerkőc kitűnhetett volna a tömegből.

Ugye önhatalmúlag nem változtathatja meg a kicsi nevét?

2015. aug. 25. 07:26
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
9%
Kérdező " Ha a házasságom bánja, akkor nézek elébe." -amit nyilván emelt fővel vállalsz a 3 gyereketek előtt is...
2015. aug. 25. 09:56
 12/44 anonim ***** válasza:
10%

És a vezetéknév ritka vagy tucatnév?

A-val vagy M-mel kezdődik esetleg?

Nekem a Bálint Magnusz tetszene, de nem mindegy, a vezetéknévhez hogyan illik.:)

2015. aug. 25. 10:00
 13/44 anonim ***** válasza:
27%
Ahogy írsz a férjedről olyan érzésem van, hogy alárendelt a család életében. Ezért (!!) lehetett neki most olyan fontos a név - kitörni a papucsállatka állapotból. Próbáljátok meg rendezni, megbecsülni egymást,megbeszélni, hogy ez a név lett és jó lesz, hisz először neki is tetszett. És helyreállítani a méltóságát, a helyét a családban - mert az billent ki, azért lett ez a névprobléma. Nagyon sokat venne el a 3 gyerektől, ha az apa nem érezné megfelelően a tekintélyét, ha nem lenne valóban szellmi értelemben családfő. A gyerekeknek nevelés során az APA-kép a tudat fölötti szintet szimbolizálja - a gyerekek úgy élik meg. Ezt kirántod alóluk - nem tudod pótolni, sérül a lelkük.
2015. aug. 25. 10:03
 14/44 anonim ***** válasza:
92%

# 4

"Kérdező, érdekes a gondolkodásod... te nyugodtan önhatalmuskodhattál a gyerekeTEK névadásában, de ...."

"már akkor megbeszéltük a kicsi nevét, mielőtt terhes lettem volna"

"Most teljesen ki van bukva, hogy én átlagos nevet adtam neki (amit előre megbeszéltünk),"

Volt egy közösen választott név, amit egyszer mind a ketten jónak tartottak.

Aztán lett az "Agapion Magnusz", amit az apuka jónak tartott, az édesanya nem.

Eltekintve attól, hogy a gyermek életére milyen hatással lett volna ez utóbbi, szerinted mennyire lett volna kevésbé "önhatalmú", ha az apa akarata érvényesül az anyáé rovására, mintha egy olyan nevet kap a gyerek, amiben korábban közösen megállapodtak?

2015. aug. 25. 10:04
 15/44 anonim ***** válasza:
19%

#14, vagy lehetett volna az, hogy az egyik keresztnév az egyikük javaslata, a másik a másikuk javaslata... egyébként Kérdező is leírja, hogy "Igen, tisztában vagyok vele, hogy aljas húzás volt a részemről, de inkább legyek ilyen aljas, mint ..."

Na most, ha az ember a párjával szemben aljas húzást lép, akkor az is meglehetősen természetes, hogy vissza is azt kapja... előbb vagy utóbb...

2015. aug. 25. 10:08
 16/44 anonim ***** válasza:
14%
Bíróságon kerelmezheti, de nem fogják engedélyezni ha valami eszement ötlete tamadt
2015. aug. 25. 10:26
 17/44 A kérdező kommentje:

Én is azt mondtam neki, hogy ha ennyire bele van habarodva ebbe a névbe, akkor vegye föl, de azt mondta, ő nem fogja magát kiröhögtetni. Mikor kérdeztem, hogy akkor a gyerekünknek miért kívánja, azt mondta, majd 18 évesen megváltoztathatja, ha nem tetszik neki.

A vezetéknevük két tucatnév kötőjellel, Ny és K kezdőbetűvel.

Nem alárendelt a család életében, erről szó sincs. Azt viszont nem nézhetem tétlenül, hogy nevetségessé tegye a gyerekünket. Az egy ilyen, egy olyan név sem megoldás, mert a férjemnek így együtt tetszik a két név.

2015. aug. 25. 10:46
 18/44 anonim ***** válasza:
80%

[link]

"Kiskorú gyermek névváltoztatásához mindkét szülő hozzájárulása szükséges, kivéve, ha az egyik szülő szülői felügyeleti jogát a bíróság korlátozta, szüneteltette vagy megszüntette."

A férjed nélküled nem kérheti a gyerek névváltoztatását. Aljas húzás akkor lett volna részedről az, ami történt, ha előzetesen egyértelműen megegyeztek az új nevekben.

Azt nem értem, hogy a férjed nem volt ott, amikor szültél? Két intézményben is szültem, mindkét helyen előre, írásban rögzítették az adandó lány- és fiúnevet is, arra az esetre, ha műtétileg kell befejezni a szülést, komplikáció lépne fel. Nálatok nem volt ilyen?

2015. aug. 25. 10:50
 19/44 Ditta323 ***** válasza:
86%

Hát ha aférjed nem akarja vele kiröhögtetni magát akkor a gyermekkel se tegye. Szerintem sokan tudjuk milyenek a gyerekek ott csúfolják, ugratják a másikat ahol csak lehet (vannak kivételek), és nem hinném, hogy egy gyermeknek lelki törésre van szüksége a nevéből adódóan.

A férjed kedves barátaival meg elbeszélgetnék, hogy jó lenne, ha alapállásba raknák magukat (ha barátok akkor tudják milyen típus a férjed, és tudhatták előre, ha megtetszik neki egy név és nem mész bele abból veszekedés is lehet).

De szerencsére nem anyakönyvezik át a gyermeket.

Amúgy meg szerintem nem voltál aljas

2015. aug. 25. 11:07
 20/44 anonim ***** válasza:
94%

Megmutattam a kérdést a férjemnek.

Először azt mondta, hogy ha ilyen baromság jutna eszébe, nyugodtan fojtsam meg éjjel egy párnával.

A másik meg, hogy vegyél neki két hörcsögöt, abban a pár évben, amíg élnek, teljesen boldogok lesznek ezekkel a nevekkel.

2015. aug. 25. 11:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!