Ki tudna rajtam segíteni? Kérlek olvassátok végig.
Tényleg sajnálom a helyzetedet, de 14 év alatt meg kellett volna próbálnod túllépni.
Legyen 1 db kép róla a szobádban a többit a cuccaival együtt rakd el valahova, és engedd el végre. FElnőtt férfi vagy, változtass egy kicsit magadon, és kezdj el végre megemberesedni, tanulj, dolgozz, szórakozz, ismerkedj. Nem hiszem hogy úgy szeretnéd leélni az életed hogy minden nap édesanyád után érzett hiányba süllyedsz. A kérdésedre válaszolva a nagyszüleid miért nem jók pótszülőnek?
Nagyon sajnálom. Apukáddal már nem is beszélsz? Tudom, könnyű mondani, de elkéne tenned azokat a dolgokat amik anyukádra emlékeztet, nem kidobni mondom, csak egy dobozba beletenni. Nekem még élnek a szüleim, de elváltak, én a nagymamámat és a nagypapámat vesztettem el 1 hónap különbséggel, de nagypapám mellettem halt meg. Végignéztem. Borzasztó volt látni, és minden este úgy elaludni, hogy a fejemben végig játszódott az egész, újra és újra. Én itt élek az ő házukban, de eltettem a dolgaikat, és így könnyebb volt. Próbáld meg elfoglalni magad, tűzz ki célokat amiket elakarsz érni. Gondold át az életed, írd fel miket szeretnél elérni és olvasd el mindennap, jó lehet ez hülyeség, de nekem mindig segített ez, csak ezért mondom. Szívesen meghallgatlak bármikor. :)
20/L
Szia!
Úgy sejtem, valószínűleg gyerekkorodban nem kaptad meg azt a szülői szeretet amire igazán szükséged lett volna főleg anyukád halála után és le merném fogadni nem is segítettek abban, hogy megemészd a tényt, hogy anyukád nincs többé. Első körben talán egy pszichológushoz kéne fordulnod és valamiféle terápiára menned, mert bár érhető, hogy igazi családra vágysz, de most már 20 éves vagy, felnőtt férfi, és nem egy kiskamasz.
Egyébként ha talán egy picit jobban belegondolsz neked van már egy családod az anyai nagyszüleid képében. Ha kapsz tőlük szeretet, ha gondoskodnak rólad és vigyáznak rád, az olyan, mintha lenne egy anyád és egy apád. Ezt így kéne felfogni szerintem. Az meg, hogy úgy kezelnek mint egy 10 évest, azt meg kéne velük beszélned, vagy be kell nekik bizonyítanod, hogy már felnőtt ember vagy.
A fájdalmadat persze meg tudom érteni. Én 15 évesen vesztettem el nagyapámat, aki olyan volt nekem mint az apám és mai napig hiányzik, sokszor gondolok is rá. De ezen túl kell lépni és tovább kell menni, mert az élet sosem áll meg
szerintem nem lenne jó 2 vadidegen pótszülő. legyél a nagyszüleiddel és próbáld elmondani nekik, hogy már nem vagy kisgyerek, amikor úgy akarnak kezelni akkor állj ki felnőttesen. mert ha látják hogy önállótlan vagy akkor persze,hogy gyerekként kezelnek.
anyukád cuccaira meg elmondhatod, hogy zavar minden nap látni őket,nem rakhatnák át a saját szobájukba?hogy neked ne kelljen mindig nézni?
és helyes,hogy találtál barátokat, keress barátnőt is akiben megbízhatsz stb. emlékezz édesanyádra, de úgy viselkedj,hogy büszke legyen rád onnan ahol van.
apukád meg sajnos tényleg nem volt a legjobb apa, főleg miután elküldött otthonról és a szemedre vetette, hogy nem tudsz anyaként tekinteni a nőre akit 2 éve ismer.. mégha 10-12 éve vele lenne és a nő nevelt volna fel akkor azt mondom, hogy másabb a helyzet, de miért tekintenél anyaként egy nőre aki 18 éves korod óta van az életedben, nem tett érte semmit,hogy kedveld?szóval apukádat szerintem hagyd békén, majd remélhetőleg rájön, hogy hibát követett el veled kapcsolatban. nagyszüleidet meg segítsd, tölts velük sok időt a hétköznapokban is, esetleg csinálhattok programokat,kirándulás,városnézés stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!