Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van jogom beleszólni, hogy ki...

Van jogom beleszólni, hogy ki megy a "házamba"?

Figyelt kérdés

Felségemtől külön lakcímen lakom. (Ne kérdezzétek/mondjátok, h miért nem váltam még el, nem ez a kérdésem). nem vagyunk jóban.

Vajon van-e beleszólásom abba, hogy ő beengedi oda a lányát, anyját és bárki mást akár. Pasiról nem tudok egyelőre.

Vitátt nem akarok, de ha felébresztik az alvó oroszlánt, akkor nem hiszem, hogy jó vége lenne.

2015. júl. 22. 13:21
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Ha jogilag csak a tiéd és nem az övé is, akkor igen. Ha társtulajdonos vagy haszonélvező, akkor nem.

Ez a jog. A normális emberi viselkedés pedig megint más kérdés, de nem ezt kérdezted. Jogod az van. Más meg... hát jah.

Egy személyes megjegyzés: miért nem tisztázod le a határokat, tulajdonokat és akkor nem kéne ilyesmin gondolkodni?

2015. júl. 22. 13:24
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Ki a ház tulajdonosa?
2015. júl. 22. 13:24
 3/26 A kérdező kommentje:

50-50%, de lehet, hogy a javamra 65%, neki 35%. Ezt még tisztáznom kel majd az ügyvéddel, mert nekem volt előtte is vagyonom. Az, ha jól tudom levonandó és a maradék felezendő. Ezt még meg kell tudnom, hogy is van pontosan.

Kérdésem most nem ez volt.

#1-nek: Igen, a normális emberi viselkedést szeretném, de ha nem hagyják az oroszlánt aludni, akkor lehet másként leszek kénytelen viselkedni.

Köszönöm a válaszokat

2015. júl. 22. 13:27
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Miért van idézőjelben a "házamba"? A legfontosabbat felejtetted el leírni, hogy ki vagy kik a ház tulajdonosai.
2015. júl. 22. 13:28
 5/26 A kérdező kommentje:
#1: ha társtulajdonos? Azaz, ha az enyém 50%-ban, akkor nem szólhatok bele, hogy kit engedhet be oda? Akkor én szerzek cigány haverokat és azokat beengedhetem? Nem tudom mit szólna hozzá.
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak tiéd a lakás, akkor nincs beleszólása.

Ha viszont csak résztulajdonosa vagy, vagy csak oda szólt a lakcímed, akkor neked nincs beleszólásod.

7/26 A kérdező kommentje:
#4: Már írtam. lehet épp akkor mikor te is ;-)
 8/26 anonim ***** válasza:
45%

Lehet, hogy nem ez volt a kérdés, de ennek tudatában lehet rá válaszolni :-)

Igen, van beleszólásod abba, hogy kit enged be a házba.

2015. júl. 22. 13:29
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

Akkor jönne a rendőrséggel, ennyi.

A házába mindenki azt enged be, akit akar.

10/26 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mert az övé is. Ha telerakja kóbor kutyákkal, akkor tele rakja. Neki is vannak jogai, nem csak az alvó oroszlánnak, ami szerinted olyan ijesztő.
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!