Megmondjam anyuéknek, hogy nem akarok tovább tanulni?

Ide figyelj Kérdező. Tényleg ne cseszd el az életedet. Én se kapok munkát a diplomámmal egyelőre, de megvan. Érted? Az a lényeg. Így később, ha kapok állást a szakmámban, akkor mehetek oda, mert megvan a papír.
Te még nem tudsz semmit, nem láttad, hogy milyen ez a rohadt élet. Addig van esélyed tanulni, amíg a szüleid tudnak támogatni. Később, ha a szüleid nem tudnak támogatni, akkor sokkal nehezebb elvégezni egy egyetemet, mert meg is kell élned valahogy. Nem lesz időd se tanulni munka mellett, meg a munkaadó se fogja tolerálni, hogy te nem a munkádra figyelsz, meg vizsgáznod kell menned. Legfeljebb normális munkahelyen képezheted tovább magad munka mellett, de olyat meg nem fogsz kapni egy érettségivel, mikor még diplomások se kapnak. Ha meg még gyerek is lesz addig amivel foglalkozni kell, akkor aztán végleg elfelejtheted.
Nem lehet, érted? Leegyszerűsítve vagy eszel, vagy tanulsz.
Úgyhogy ne mondjál el semmit a szüleidnek, hanem szedd össze magad és tanulj, mert nagyon ki fog cseszni veled az élet!

"Egy Kodolanyival pl. semmit nem ersz tenyleg."
Érdekes, a Kodolányin végeztem, de az elmúlt 8 évben egy napig nem voltam állás nélkül és a szakmámban dolgozom, azt csinálom amit szerettem volna és meg is fizetik. (Nem keresem hülyére magam, de megélek normálisan és tényleg a munkám egyben a hobbim is.) Tényleg semmire nem mentem, jobb ha fel is kötöm magam...

Én is azt mondtam gimi után, hogy nem megyek tovább, egy, mert elképzelésem sem volt, hogy mit tanuljak, kettő, a szüleim elváltak, és elég nehéz volt kijönni egy fizetésből(az anyáéból). Végül csak a gimi utáni évet hagytam ki, addigra megtaláltam azt a szakmát, amit tanulni akartam, és alig vártam, hogy visszamehessek. Abban az évben amit otthon voltam, dolgoztam, tettem félre pénzt, időközen amúgy is helyrerázódtunk anyagilag. Azóta a 3. szakmámat végzem. :)Bár ezt levelezősön, és mostmár munkát is keresek, bár eddig elég kevés sikerrel.
Nem tudom ez segít-e. Lehet, hogy egy év után Te is meggondolod magad.

Ma 15:48-as válaszoló szerintem is elég undorító ember lehet.Nem baj,az ilyen emberek másokon vezetik le a frusztráltságukat,és saját maguknak sem vallják be,hogy mások ócsárlásával és lenézésével akarják kompenzálni a saját kis elb@szott,sivár,gyári melós kis életüket.
Nem hiszem el,hogy az ilyen unitelligens,és nagyképű embernek diplomája ás jó állása van,amilyen korlátolt és sötét.Ilyen hozzászólásokat csak ilyen emberek képesek ideköpni.
Amúgy Kérdező,próbáld ki,milyen az élet és az álláskeresés egy darab érettségivel,vagy szakmával együtt.Nem ajánlom.Addig tanulj,míg lehetőséged van rá!

Nincs semmiféle frusztráltságom, nincs mit levezetni, ellenben lenézem az ostoba embereket, hiszen ha én képes vagyok a racionális gondolkodásra akkor ők miért nem? Alapból ilyen hülyék? Ha igen akkor tényleg ott a helyük az ostobák sorában a szalag mellett. Nincs se diplomám, se jó állásom, de lesz. Csillagásznak tanulok. Korlátolt és sötét lennék mert a helyén látom a dolgokat? Aki nem tanul ostoba marad. Talán nem így van?
Nem tagadom,hogy undorító vagyok, ha testileg nem is lelkileg mindenképp, elismerem és gonosz is, tudom magamról. Ez azon nem változtat, hogy aki nem tanul az ostoba marad.

Ma 17:51,mivel arra megy ki a játék,hogy provokálj,és mivel nincs se diplomád,sem jó állásod,egyelőre még egy centivel nem vagy különb sem a földeken kapálóknál,sem a bolti eladóknál.
Ismerünk pár diplomás embert,akinek van egy papírja,de a seggét anyuci törli ki,így nem is boldogul vele,mert tudást nem kapott,csak papírt.Ezenkívül rángatja a bolt ajtaját kb. fél óráig,amire ki van írva,hogy zárva,a többi kevésbé tanult ember meg röhög rajta.Lehet,hogy a szalagmunkás nem tenné ugyanezt.
Ennyit arról,hogy észt,intelligenciát,és talpraesettséget nem osztogatnak a diplomával együtt.Van,aki megél bárhol és bárhogyan,gyerek mellett tanul,stb,mert AKARJA vinni valamire.Aki pedig nem egy irodai aktakukac,én azt sem nézem le,mert eljöhet az idő,mikor örülni fogok,ha a Mekiben lapátolhatok krumplit.Te is,kedves igen okos csillagász tanonc.

Szerintem jó ötlet érettségi után kihagyni egy évet. Menj el dolgozni, nézd meg, egyáltalán milyen munkát kapsz így. Mondjuk felvesznek tényleg egy boltba, és jól meglátod, milyen nagyon sok és egyáltalán nem kielégítő munkával nagyon kevés pénzt keresni. Persze az is lehet, hogy megtetszik, majd te magad megtapasztalod és meglátod. Emellett én is támogatom, hogy hétvégente pl járj el a fizudból nyelvtanfolyamra. Ha semmilyen végzettséged nincs, de jól beszélsz egy nyelvet, máris sokkal-sokkal közelebb vagy bármilyen (tényleg szinte bármilyen), jobban fizető munkához.
Csak zárójelben: 2nyelvvizsgám van, diplomám, jelenleg Münchenben élek és egy gyorsétteremben dolgozom. Utálom, még egy agysérült orángután is el tudná végezni ezt a munkakört. De nem élek a szüleim nyakán, és enyhén jobb itt kint, mint Magyarországon, sajnálom, ez van. Ha otthon rendeződik a helyzet, spórolt pénzből szépen el lehet kezdeni egy kis életet a SZAKMÁMBAN. Mert nekem van. Ha így akarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!