Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megmondjam anyuéknek, hogy...

Megmondjam anyuéknek, hogy nem akarok tovább tanulni?

Figyelt kérdés
Már legalább 2 és fél éve tervezzük a továbbtanulást. De én időközben meggondoltam magam. Már nem szeretnék tanulni többet. Nekem már ez a liceumi anyagmennyiség is sok, túl sokat kell tanulni. Hogy mondjam el, hogy nem akarok többet tanulni a liceum befejezése után? Segitsetek kérlek...
2010. márc. 5. 15:34
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
96%

15:48 gratulálok, hogy lenézel és leócsárolsz embereket foglalkozás/végzettség alapján. Képzeld el a diplomámmal, két nyelvvizsgámmal kénytelen vagyok bolti eladóként dolgozni, ugyanis nem tehettem meg miután lediplomáztam, hogy ölbe tett kézzel várjak amég nem találok munkát a szakmámban.

Undorító egy ember lehetsz.

2010. márc. 5. 16:06
 12/48 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem ha most nem tudod mit kezd magaddal, akkor most semmiképp nem tanulj tovább. Nincs semmi értelme. Csak elpazarolod az állami támogatású féléveket (ha ott van olyan), de ha nincs, akkor is csak pénzpazarlás. Én így jártam. 8 félévet tanultam, és most teljesen mást szeretnék tanulni, de így már nehéz...

Egy évet hagyd magad gondolkodni, addig menj el valami képzettséget nem igánylő munkahelyre, és hidd el, hogy rá fogsz jönni, hogy mit akarsz. Főleg, ha közben kerezgélsz is. Vagy tanulj valami szakmát. Nagyon kevés jó szakember van ma a világban, mert mindenki "értelmiségi" és a kályhát meg a tetőt senki se javítja meg rendesen, mert ritka a jó mesterember, mint a fehér holló.

Szóval ez az értelem nélküli továbbtanulás semmi jóra nem vezet. Ha valakinek nincsen ambíciója vagy célja a diplomájával, minek az neki?

Remélem segítettem, és ezekell érvelhetsz a szüleidnek is.

2010. márc. 5. 16:19
 13/48 anonim ***** válasza:
61%

16:06 távol álljon tőlem, hogy beleavatkozzak, de a hsz-edből úgy tűnik, azért te is alantasnak tartod a bolti eladóskodást a diplomádhoz és a nyelvvizsgáidhoz képest...

Tény sajna, hogy sokan járnak így, de azért a kérdezőnek megérné küzdeni egy kicsit, már csak a lehetőségek miatt is...

2010. márc. 5. 16:20
 14/48 anonim ***** válasza:
100%

hat manapsag mar az sem mindegy milyen fosulit vegeztel. Egy Kodolanyival pl. semmit nem ersz tenyleg.

Kedves Kérdezö!

Mindenképpen tanulj meg valamit, nbem tudom a nemed, de pl. kozmetikusok vagy maszsorok nagyon jol keresnek, annak ellenere, h ök nem vegeztek fosulit/egyetemet. Fiuknak jo manapsag vmi informatikusi szakma, csak az a lenyeg, h 1-2 évig meg tanulj ki valami jo szakmat, olyan suliban ami gyakorlatiasabb!

2010. márc. 5. 16:24
 15/48 anonim ***** válasza:
33%
1606 Az vagyok, és velejéig gonosz, viszont intelligensebb az átlagnál... Menj ki külföldre és ne itt lapátold a szart jobbról balra, majd balról jobbra.
2010. márc. 5. 16:27
 16/48 anonim ***** válasza:
81%

én nem azt nézem le aki sokat küzdött és nem képes úgy se megélni eltartani magát.

De azt igenis lenézem akinek volt lehetősége tanulni, képezni magát, de nem tette meg, később pedig sír a szája, hogy nincs munka.

Romániában főleg jó lenne ha valami szakmád is lenne, mert esélyed nem lesz semmi munkára, max néha 1-2 alkalmira.

de a te döntésed. Viszont arra kérlek, hogy ne irigykedjél majd arra aki jól él mert jól fizető munkája-szakmája van ahova az eszével került be.

2010. márc. 5. 16:33
 17/48 anonim ***** válasza:
88%

Előbb utóbb úgyis elkezdesz tanulni valamit. Kicsit zavaró, hogy nem tudsz szélesebb perspektívában gondolkozni. Rengeteg olyan képzés létezik egyetemi/nem egyetemi szinten, amihez biztos, hogy volna kedved, és tehetséged. Ott vannak például a művészeti képzések. Rengeteg jól kereső szakma van ebben a szférában is. Persze az már nem biztos, hogy ebből Romániában pénzt látsz, de Istenem... ezért van az EU.

Járható út lenne, hogy középiskola után azonnal menj ki külföldre. Tanulj meg egy nyelvet tökéletesen, aztán esetleg kint tanulj valamit. Rengeteg ingyenes egyetemi képzést találsz Európában.

Sok sikert!

Az erő veled van!

Szia!

2010. márc. 5. 16:44
 18/48 anonim ***** válasza:
88%
Nem azt mondanám, hogy nem akarok továbbtanulni, csak megbeszélném velük a bizonytalanságomat. Azt írod, hogy együtt terveztétek eddig is, hogy hogy legyen - ha nehezen megy a suli, és anyagilag is problémát okoz, akkor valami szakma tanulásában megegyezhettek.
2010. márc. 5. 16:47
 19/48 anonim ***** válasza:
90%
15:48.Latom azt hiszed ,hogy mindenkinek diplomaja kene legyen...s lenezed azt aki mondjuk a nehezebb fizikai munkat valasztja....mondok egy dolgok....ha a falusi ember nem termeli meg neked a sok zoldseget,tejet,meg minden termeket akkor te nyalhatod a talpad az irodadban!!!
2010. márc. 5. 16:48
 20/48 anonim ***** válasza:
83%
1648 falusi vagyok : ) Képzeld fogtam már kapát a kezemben...
2010. márc. 5. 17:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!