Szemétség élni az életünket, miközben a szüleimnek problémái vannak?
Külön élünk, nekem külön családom van már.
A szüleim a saját hibájukból 20 éve albérletben élnek és most nagy kakiban vannak, mert költözniük kell megint (már kb. 10x), de egyszerűen nem találnak megfelelő lakást. Borzalmas a piac, a kiadók válogatnak, mindenféle kikötéseket tesznek és persze senkinek sem kell egy nyugdíjas házaspár (akik amúgy dolgoznak is).
Na a lényeg, hogy közben mi dolgozunk, nem is keresünk rosszul, ebből kifolyólag nem is élünk rosszul. Szoktam segíteni időnként a szüleimnek, na de ez nem rendszeres, inkább csak ha látom, hogy meg vannak szorulva.
Nemsokára megyünk nyaralni külföldre, de most lelkiismeret furdalásom van, hogy mi elszórunk 300e Ft-ot egy hétre, miközben az ő fejük felett meg talán rövidesen már nem lesz tető...
A másik meg, hogy pár hónapja még arról beszéltünk, hogy a nagyobbik gyerek nyáron lehetne náluk egy pár hetet, de most persze ez sem jöhet szóba.
Ja és az nem játszik, hogy költözzenek hozzánk, még mielőtt vki ezt találná ki :)
Én is segítem őket, amivel tudom, de a lakbért nem tudom kifizetni helyettük.
Igen, volt lakásuk, amit egy rossz döntés miatt eladtak, az árát pedig eltapsolták. Én akkor még gyerek voltam.
Mint írtam, anyósékkal lakunk mi is, tehát NINCS lehetőségünk ide költöztetni a szüleimet!!!!
Én biztos hogy nyugodt szívvel mennék nyaralni...
Az ő hülyeségük, ő felelőtlenségük már tanulniuk kelet volna a hibájukból!
Az ilyen emberke a vállalják hülyeségük következményeit!
De ez csak az én véleményem.
Egyebkent nalunk is ez volt a helyzet, ezert jottem ki kulfoldre. Mert ket lakbert nem tudtam volna fizetni otthoni fizetesbol. Igy meg kivettem egy eleg nagy lakast itt ahhoz, hogy a szulonek is legyen hol lakni.
Nem tehetnek rola, hogy nekik nem sikerult, a sajat lakas nagy luxus, nem mindenkinek adatik meg.
Tudom hogy nem oroklok cukron meg magasvernyomason kivul semmit, nem ezert csinalom, hanem mert neha szeretek tukorbe nezni.
Számomra furcsa hogy így gondoljátok. Ha magatehetetlen idős szülőkről lenne szó, én is úgy gondolom, egy idő után a gyerek gondoskodjon a szüleiről. Ez természetes. A kérdező narratívája szerint azonban itt most ebben a szituban egy olyan szülőpárról van szó, akik felelőtlenül viselkedtek. Nekem már az meglepő, hogy miért kell lyen sűrűn, kb 10edszer költözniük. Egy tulajdonos örül ha nem kell fél-egyévente új lakót keresni ha van egy megbízható, szóval elképzelhető h a viselkedésük sem a legideálisabb, vagy nem fizetnek időre stb.
Én nem gondolom h ilyenkor a gyerek kutya kötelessége kihúzni őket ebből a csávából, ugyanis egy idő után pontosan ebből az állandó megmegntésből alakul ki, hogy a felelőtlen rokon szrik mindenre, adósságokat halmoz, költekezik-mert aztán xy úgyis kimenti a slamasztikából. A felelősségtudat igenis tanulható, ha dolgoznak, reméljük tanultak ebből.
46: nyilvan el kell kerulni hogy rendszer legyen belole, de az sem megoldas hogyha az ember hagyja utcara kerulni a szuleit.
Az idos magatehetetlen szulo az mas kerdes, az olyan mint a kiskoru gyerek, arrol a gyerek kotelessege gondoskodni ugy ahogy a szulonek a kiskoru gyerekrol.
A pelda ellenparja inkabb a mamahotelben ragadt huszoneves felnott "gyerek", akit rugdalni kell hogy menjen mar dolgozni, alljon mar a maga labara, de akit ugyanugy nyilvan nem dobunk utcara.
Kerdes: miert kell koltozniuk? Lakberelmaradas? Vagy csak a tulaj talalta ki, hogy masra kell a lakas? Siman lehet hogy verszemet kapott hogy a mostani arakkal jol fel tudja tornazni a lakbert.
Irod hogy dolgoznak, irod, hogy "senkinek nem kell", ezek nem ugy tunnek hogy az o hibajuk.
Ha pusztan azt rovod fel bunukul hogy nincs sajat lakasuk, az igazsagtalan. Persze az elet is igazsagtalan, hogy van akinek erettsegire segge ala toljak a lakast a szulok, masnak meg meg a szulei lakhatasat is biztositani kell, de ez mar csak igy van.
Ha szorjak a penzt, felelotlenul tekozolnak, lakber helyett piara koltik az megint mas.
Mondom, en segitenek, de ugy, hogy lassam pontosan mire megy el az a penz, peldaul kozvetlen utalnam a lakbert a tulajnak, vagy ilyesmi.
# 45
Mi a dőzsölés?Hogy összegyűjtött pénzből elmennek nyaralni?
Az aztán dőzi tényleg.
Olyan ember aki többször elköveti ugyan a a hibát saját hülyeség miatt és utána még más ember húzza i a ...-ból az még 5x megfogja csinálni mert nem kapja meg azt a bizonyos pofont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!