Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szemétség élni az életünket,...

Szemétség élni az életünket, miközben a szüleimnek problémái vannak?

Figyelt kérdés

Külön élünk, nekem külön családom van már.

A szüleim a saját hibájukból 20 éve albérletben élnek és most nagy kakiban vannak, mert költözniük kell megint (már kb. 10x), de egyszerűen nem találnak megfelelő lakást. Borzalmas a piac, a kiadók válogatnak, mindenféle kikötéseket tesznek és persze senkinek sem kell egy nyugdíjas házaspár (akik amúgy dolgoznak is).

Na a lényeg, hogy közben mi dolgozunk, nem is keresünk rosszul, ebből kifolyólag nem is élünk rosszul. Szoktam segíteni időnként a szüleimnek, na de ez nem rendszeres, inkább csak ha látom, hogy meg vannak szorulva.

Nemsokára megyünk nyaralni külföldre, de most lelkiismeret furdalásom van, hogy mi elszórunk 300e Ft-ot egy hétre, miközben az ő fejük felett meg talán rövidesen már nem lesz tető...

A másik meg, hogy pár hónapja még arról beszéltünk, hogy a nagyobbik gyerek nyáron lehetne náluk egy pár hetet, de most persze ez sem jöhet szóba.

Ja és az nem játszik, hogy költözzenek hozzánk, még mielőtt vki ezt találná ki :)

2015. júl. 17. 06:16
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
84%
Nyilván attól függ, ők mennyire támogattak téged, és milyen a kapcsolatotok.
2015. júl. 17. 11:02
 22/48 anonim ***** válasza:
71%
Nem szemétség. Ez a mosott, főzött és felnevelt duma egy álszent szöveg. A barátnőm is diplomás ember lett és sokat keres. Egyáltalán nem támogatja a szüleit. Miért is tenné? A barátnőm Szülei is albérletben tengődnek, mivel mindenüket elisszak és cigire költik. Az, hogy a gyerekük diplomás lett csakis saját magának köszönheti. 15 éves koráig a nagymamája nevelte szűkös anyagi körülmények között. Miután meghalt a nagymamája az iskola mellett dolgozott, hogy legyen mit ennie. Folyton másnál aludt, nem volt otthona. Az egyetemet hitelből és munkából fizette. Attól, hogy valaki kipottyant egy gyereket nem válik automatikusan szülőve. Szaporodásra még az egysejtű is képes. Valakit nehézségek ellenére tisztességesen, sok szeretetben felnevelni-na nálam ez tesz valakit szülőve.
2015. júl. 17. 11:19
 23/48 anonim ***** válasza:
15%

Hányingerkeltő az írásod, kérdező..

Ha odamentek volna nyaralni a gyerekek, valószínű, nem egy züllött alkoholista párról van szó.

Az "önhibájuk" hogy egy lélektelen lotyót neveltek - aki képtelen valahogy segíteni nekik, bár alátolták a jólétet férjileg.

2015. júl. 17. 11:56
 24/48 anonim ***** válasza:
97%
Nem szemétség.
2015. júl. 17. 12:05
 25/48 anonim ***** válasza:
88%

Inkább némelyik hozzászólás a hányingerkeltő...

Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, és mindenkinek joga van a saját életét élni.

Ők is megtették ezt a maguk idejében, azért tartanak ott, ahol. Ha éppen halnának éhen, vagy konkrétan az utcán élnének, persze, besegít az ember, de egyébként meg nekik kell szívniuk a maguk butasága miatt, és nem másnak feladnia a saját életszínvonalát.

Egyébként éppen a napokban gondolkoztam el ezen én is.

Sajnos még csak a levegőben lóg, de esélyünk van rá, hogy hónapokon belül igencsak jól keressünk a férjemmel.

Jelenleg szűkölködünk, enni éppen csak tudunk, az albérletet és számlákat fizetni kell, elmaradásban vagyunk... Édesanyám minden nap panaszkodik nekem hogy milyen szegény most, de jó ételre, ruhára, műszaki cikkekre, nyaralásra jut neki.

Pénzt soha nem kaptam tőle - pedig kellett volna, és csak egyhavi kölcsönként fogadtam volna el -, érdembeli élelmiszer ellátmányt sem, kéretlen tanácsot eleget. Kijelentette, hogy hozzá ugyan nem költözhetünk az üres padlástérbe, max. egy hónapra ha kidobnak, míg találunk másik albérletet... nem is mennénk oda, ismerve őt :))

Tehát ha jómódúak lennénk, tőlünk egy fillért sem kapna. Esetleg a házfelújításban besegítenénk, pár apró dologot vennénk, de ennyiben kimerülne a segítségünk.

2015. júl. 17. 12:15
 26/48 anonim ***** válasza:
82%

Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy dolgozó nyugdíjas pár mért ne találna albérletet...

De ha már itt tartunk, akkor segíts nekik ebben! Segíts keresni megfelelőt, menj el velük, légy határozott a tulajjal. Egy fiatalabb, agilis ember jót tesz ilyen helyzetben. A tulajok talán azért is elutasítóbbak, mert a szüleid nem biztos, hogy kellően határozottan tárgyalnak, és ha a tulaj nem látja, hogy komolyan gondolják, akkor nyilván keres mást.

Szóval ahelyett, hogy a nyaraláson agyalnál vagy azon, hogy mennyi pénzzel segíts nekik, inkább próbálj úgy mögöttük állni, hogy NEKIK sikerüljön előrébb jutni.

Amúgy nyaralni menjetek nyugodtan, de előtte próbáld rendezni a helyzetüket így.

2015. júl. 17. 12:31
 27/48 anonim ***** válasza:
90%
Nem értem miért azok a válaszok vannak lepontozva,akik szerint nem szemétség.Az élet rendje nem az,hogy a gyerek neveli,meg ellátja a szülőt.Persze magára hagyni sem kell,de itt azt írta a kérdező,hogy saját hibájukból tartanak ott,ahol.Nem kell lemondani a családi programot,föleg,ha ennyi szabadságuk van,igenis éljék az életüket,és pumpolni sem kell a szülőket,csakmert van miből.Álszentek vagytok válaszolók.Támogatni lehet,segíteni is,ha rá vannak szorulva,de ha egyesek esetleg nem tudnak szöveget érteni,akkor olvassák el még 100x.Nem arról van szó,hogy éhen halnak,és nincs pénzük.Csak nem találnak másik albérletet.Nyilván van egy felmondási határidejük,ami lassan lejár.A kérdezőhöz nem mehetnek.Ennyi a probléma.Aki keres,az talál.
2015. júl. 17. 12:42
 28/48 A kérdező kommentje:

Koszi a sok valaszt, nemelyik elgondolkodtato volt nagyon.

Most dolgozom, majd este tudok hosszabban valaszolni.

2015. júl. 17. 14:27
 29/48 anonim ***** válasza:
22%

én vennék nekik egy kisebb ingatlant...a tulajdonos meg én lennék, ok pedig benne lakhatnànak. ha nem igy tennék akkor pedig a lakbéruket fizetném.

de ez én vagyok. én anyàmnak vettem egy lakàst vidéken, és évente egyszer befizetem egy egyhetes wellnessre a baràtnojével.

2015. júl. 17. 15:26
 30/48 anonim ***** válasza:
60%
Én meg egy budai villát vettem anyukámnak, de igazából fölösleges volt, mert egész évben utazgat a világ körül, mert befizettem, de ez Én vagyok...
2015. júl. 17. 15:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!