Szemétség élni az életünket, miközben a szüleimnek problémái vannak?
Külön élünk, nekem külön családom van már.
A szüleim a saját hibájukból 20 éve albérletben élnek és most nagy kakiban vannak, mert költözniük kell megint (már kb. 10x), de egyszerűen nem találnak megfelelő lakást. Borzalmas a piac, a kiadók válogatnak, mindenféle kikötéseket tesznek és persze senkinek sem kell egy nyugdíjas házaspár (akik amúgy dolgoznak is).
Na a lényeg, hogy közben mi dolgozunk, nem is keresünk rosszul, ebből kifolyólag nem is élünk rosszul. Szoktam segíteni időnként a szüleimnek, na de ez nem rendszeres, inkább csak ha látom, hogy meg vannak szorulva.
Nemsokára megyünk nyaralni külföldre, de most lelkiismeret furdalásom van, hogy mi elszórunk 300e Ft-ot egy hétre, miközben az ő fejük felett meg talán rövidesen már nem lesz tető...
A másik meg, hogy pár hónapja még arról beszéltünk, hogy a nagyobbik gyerek nyáron lehetne náluk egy pár hetet, de most persze ez sem jöhet szóba.
Ja és az nem játszik, hogy költözzenek hozzánk, még mielőtt vki ezt találná ki :)
Problémái mindenkinek vannak.
Nem érdemes másokét is a nyakunkba venni.
És esetleg, amíg ti nyaralni vagytok, addig nem "költözhetnek" oda a szüleid arra az egy hétre?
Kicsit jobbak lennének a körülményeik és talán nyugodtabb légkörben jobban áttudnák gondolni, hogy mit is szeretnének kezdeni magukkal, illetve a jövőjükkel.
Én mindig is azon a véleményen vagyok, hogy a család / família tartson össze és segítsék egymást. A szülők és a gyerekek mindig "minden" problémát,szituációt beszéljenek meg és segítve egymást oldják meg azt.
Én, biztosan nem tenném meg azt a szüleimmel, hogy két kanállal eszek, míg nekik egy sincsen és fennáll annak a veszélye, hogy éhen halnak. Nekem megfordulna a fejemben az, hogy talán nekik is voltak olyan pillanataik az életben amikor megvonták maguktól a szelet kenyeret csak azért, hogy legalább nekem jusson.
Kérdező ! ha megengeded ,kérdeznék én is tőled, vagy inkább úgy mondom, hogy neked ,hogy esne, hogyan éreznéd magad, itt gondolnál, ha te lennél szorult helyzetben és a te gyerekeid "jól" élnének, de nem igyekeznének neked segíteni kijönni a szorult helyzetedből?
Vidéken 1-2 millióért lehet kapni lakásféleséget.
Esetleg ebben lenne érdemes gondolkozni, mint végső megoldás.
Nyaralj, kell a pihenés, regenerálódás, aztán max utána jöhet a vajaskenyér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!