Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szemétség élni az életünket,...

Szemétség élni az életünket, miközben a szüleimnek problémái vannak?

Figyelt kérdés

Külön élünk, nekem külön családom van már.

A szüleim a saját hibájukból 20 éve albérletben élnek és most nagy kakiban vannak, mert költözniük kell megint (már kb. 10x), de egyszerűen nem találnak megfelelő lakást. Borzalmas a piac, a kiadók válogatnak, mindenféle kikötéseket tesznek és persze senkinek sem kell egy nyugdíjas házaspár (akik amúgy dolgoznak is).

Na a lényeg, hogy közben mi dolgozunk, nem is keresünk rosszul, ebből kifolyólag nem is élünk rosszul. Szoktam segíteni időnként a szüleimnek, na de ez nem rendszeres, inkább csak ha látom, hogy meg vannak szorulva.

Nemsokára megyünk nyaralni külföldre, de most lelkiismeret furdalásom van, hogy mi elszórunk 300e Ft-ot egy hétre, miközben az ő fejük felett meg talán rövidesen már nem lesz tető...

A másik meg, hogy pár hónapja még arról beszéltünk, hogy a nagyobbik gyerek nyáron lehetne náluk egy pár hetet, de most persze ez sem jöhet szóba.

Ja és az nem játszik, hogy költözzenek hozzánk, még mielőtt vki ezt találná ki :)

2015. júl. 17. 06:16
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
53%

Problémái mindenkinek vannak.

Nem érdemes másokét is a nyakunkba venni.

2015. júl. 17. 08:48
 12/48 anonim ***** válasza:
8%

És esetleg, amíg ti nyaralni vagytok, addig nem "költözhetnek" oda a szüleid arra az egy hétre?

Kicsit jobbak lennének a körülményeik és talán nyugodtabb légkörben jobban áttudnák gondolni, hogy mit is szeretnének kezdeni magukkal, illetve a jövőjükkel.

2015. júl. 17. 08:51
 13/48 anonim ***** válasza:
78%
Így, hogy nem ismerjük az előzményeket nehéz véleményt mondani, de ahogy már egy emberke leírta én is azon a véleményen vagyok, hogy ha sikeresen felnevelt téged , kidolgozta a lelkét munka után főzött mosott takarított, akkor megérdemelnék hogy segíts rajtuk esetleg másik albérletet keresni és ha netán túl drága akkor besegíteni vagy kifizetni egy pár hónapot hogy rendbe szedhessék magukat anyagilag. De ha valamilyen szenvedélybetegség miatt szegények meg a nemtörődömség miatt akkor nyugodtan menj el nyaralni mert egyszer élsz mindenki a saját sorsa kovácsa ne kelljen egész életedben nekik segítened anyagilag ez így nem ferr.
2015. júl. 17. 09:10
 14/48 anonim ***** válasza:
73%
Valóban nem ismerjük az előzményeket. Szóval így "látatlanban" jóhiszeműen azt tanácsolnám, hogy ha van 300 ezer forintod nyaralásra, akkor szerintem nem jelentene gondot letenni 1-2 havi kauciót valamelyik főbérlőnél, hogy a szüleid ne kerüljenek utcára. A többit meg már maguknak kell megoldaniuk.
2015. júl. 17. 09:13
 15/48 anonim ***** válasza:
49%
Ha nem éltek rosszul, gondolom a külföldi nyaralás mellett is van még pénz. Én a helyedben biztosan adnék a szüleimnek. Amúgy ettől még természetesen elmehettek nyaralni.
2015. júl. 17. 09:18
 16/48 anonim ***** válasza:
46%

Én mindig is azon a véleményen vagyok, hogy a család / família tartson össze és segítsék egymást. A szülők és a gyerekek mindig "minden" problémát,szituációt beszéljenek meg és segítve egymást oldják meg azt.

Én, biztosan nem tenném meg azt a szüleimmel, hogy két kanállal eszek, míg nekik egy sincsen és fennáll annak a veszélye, hogy éhen halnak. Nekem megfordulna a fejemben az, hogy talán nekik is voltak olyan pillanataik az életben amikor megvonták maguktól a szelet kenyeret csak azért, hogy legalább nekem jusson.

Kérdező ! ha megengeded ,kérdeznék én is tőled, vagy inkább úgy mondom, hogy neked ,hogy esne, hogyan éreznéd magad, itt gondolnál, ha te lennél szorult helyzetben és a te gyerekeid "jól" élnének, de nem igyekeznének neked segíteni kijönni a szorult helyzetedből?

2015. júl. 17. 09:35
 17/48 anonim ***** válasza:
80%
Mégha a gyerekük vagy is, az nem a te felelősséged ahogyan élnek. Ennyi évesen egyébként akár tanulhattak is volna az életvitelük hátrányaiból. Szerintem olaj a tűzre, ha elkezded támogatni őket, mert egy idő után már akkor is tartják a markukat amikor nem biztos hogy nektek az jókor jön. Illetve ha folyton kisegíted őket mert érzelmi zsarolással, önsajnálattal ezt elérik, onnantól kezdve arany életük lesz. Hiszen bármennyire elszórják a pénzt, majd úgyis adsz, minek előre gondolkodni... Szerintem a jól megérdemelt munka gyümölcsét arasd csak le és menjetek nyaralni. Nyilván azért megy nektek jól mert szorgalmas munkával eljutottatok oda, tehát kell is a pihenés hogy aztán az év többi részében ugyanilyen jól menjen. Ha majd éheznek csinálhatod azt amit írtak korábban: viszel ennivalót a hűtőbe..
2015. júl. 17. 09:37
 18/48 anonim ***** válasza:
39%
Én biztos megpróbálnék, olyan megoldásra törekedni, ami mind a kettőnk szempontjából előnyös. Persze nem tudom mennyire álltok jól anyagilag, de elgondolkoznék, hogy behitelezni egy kislakást, pár millió önerővel, vagy saját ingatlan fedezettel,és kiadni bérbe a szüleidnek. Egyrészt idős korukra biztonságban tudhatnák magukat, hogy nem kerülnek utcára, másrészt neked a törlesztő menne az albérlet pénzből, és ha majd reméljük nagyon sokára, elmennének lenne egy ingatlan ami midig is megfelelő befektetés,tehát pénzednél lennél...
2015. júl. 17. 09:52
 19/48 anonim ***** válasza:
84%
Ha segítettek abban, hogy jó életed lehessen, akkor illik segíteni, de ne ess túlzásokba. Ha viszont nem segítettek az iskolában vagy akármiben, hanem magadnak kapartál ki mindent a saját pénzeden, akkor a te dolgod.
2015. júl. 17. 10:33
 20/48 anonim ***** válasza:
21%

Vidéken 1-2 millióért lehet kapni lakásféleséget.

Esetleg ebben lenne érdemes gondolkozni, mint végső megoldás.

Nyaralj, kell a pihenés, regenerálódás, aztán max utána jöhet a vajaskenyér.

2015. júl. 17. 10:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!