19-20 évesen gyereket vállalni?
Adott egy pár. A lány 19-20 éves, a párja ~10 évvel idősebb nála.
Több éve élnek valószínűleg gondmentes kapcsolatban.
A lány elvégezte a középiskolát, a fiúnak állandó munkahelye van és szinte épphogy a középrétegbe tartoznak.
A lány nyugodt típus, úgymond kiélte magát de sosem volt olyan mint a korosztálya.
A fiú felelősségteljesen, tisztességesen él és viselkedik.
Mindkettő célja az életben a gyerekvállalás, gyereknevelés ezért úgy döntenek, hogy belevágnak a babaprojektbe, már csak azért is mert a fiú korban van, viszont a lány is fiatalon szeretne anyává válni.
A lakhatás nem lenne probléma, mert saját adósságmentes házuk van. Ha valami oknál fogva neadjisten' különválna útjuk, a lány nem maradna tető nélkül.
Ui:
Itt nem rólam van szó, hanem két hozzám közel álló személyről. Ahogy ismerem őket csodálatos szülők lennének, ugyanakkor tartok is ettől az egésztől egy kicsit de talán csak azért mert ezzel kapcsolatban is az ember csak a rosszat hallja meg, nem pedig azokat akiknek bejött ez a dolog és boldogan élik a kis világukat.
Nektek erről mi lenne a véleményetek?
20 évesen szültem, akkor már két éve dolgoztam. Nem becsúszott baba volt, egy évvel az esküvő után született.
Nekem sose hiányzott, hogy kiéljem magam...
Most vagyok 38, lányom megy továbbtanulni, majd élünk most a férjemmel.
Nincs általános ebben a kérdésben. Van, aki 20 évesen érettebb rá, mint más 30 fölött.
Nem ajánlom, amíg a lánynak sincs valamilyen végzettsége és biztos állása. Ugye a lány is akar valamit tanulni még?
Egyszer olvastam itt egy kérdést, ahol fordítva volt a dolog, ott egy 19 éves apuka szeretett volna 28-29 (majdnem 30) éves nővel családot alapítani, az apuka írta ki a kérdést (szinte ugyanez volt a helyzet, mint itt), de olyan válaszokat kapott bizonyos válaszolóktól, amiket inkább nem idézek trágárságuk miatt. Én csak azt nem értem ebben az egészben, hogy azt miért nézik akkor jó szemmel, ha valami fiatal lánynak van 10 évvel öregebb pasija és azzal akar gyereket??!Ezt csak azért írtam ide, mert csodálkozom, hogy az mivel volt rosszabb, mint ez.
1. Ahol több éve él kapcsolatban egy 19 éves lány, és egy 30 éves férfi, ott gond van. Nem a lánnyal, egyértelmű, hogy neki imponál a férfi kora, szituáltsága, hanem a férfival. Akárhogy is nézem, egészséges, értelmes, jóérzésű mondjuk 26-27 éves férfi nem létesít szexuális kapcsolatot 16-17 éves lányokkal. Aki igen, az nem megfelelő alany családalapításra, és feltételezem nem kell megmagyaráznom, miért.
2. Elvégezte a lány a középiskolát? Hú ha! Tudod mit tud azzal kezdeni 2015-ben? Kitörölni a seggét. Ha még gyereket is szül erre munkatapasztalat nélkül, akkor bebiztosíthatja magának azt, hogy kb. 15 évig a kutyának sem fog kelleni, amíg a gyerek nagyobb nem lesz. A minimum az lenne, hogy elvégezzen egy szakmai képzést vagy egyetemet - tekintve a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetet -, dolgozzon 2-3 évet, és utána vállaljon, ha akar.
3. "A lakhatás nem lenne probléma, mert saját adósságmentes házuk van. Ha valami oknál fogva neadjisten' különválna útjuk, a lány nem maradna tető nélkül."
Ez így nem igaz. Feltételezem, hogy nem a 19 éves kislánynak van háza, hanem a férfié, amit a saját különvagyonából vásárolt. Nem házasok, de ha azok lennének sem részesedne a különvagyonból. Egy esetleges szakítás esetén pontosan az utcán találná magát a lány.
Persze lehet bízni a férfi jóindulatában, csak nem érdemes. Szakításkor az emberek 90%-a kifordul önmagából.
4. Az egésszel nem csak az a probléma, hogy a lány elvágja magát a munkalehetőségektől, ott maradhat tető nélkül, és fiatalon "elszúrja" az életét. A másik gond az, hogy ha most szülne, csak segélyt (GYES-t) kapna, amivel bizony kitörölheti a popóját, ha a férfi otthagyja - még annyira sem fog telni neki, hogy a saját gyerekét etesse.
Ez csak egy böszme vélemény, de nem.
19 évesen éljen, tanuljon, szerezzen tudást, ismerje meg a világot. Járjon egyetemre, tanuljon ki egy szakmát, utazgasson, érezze jól magát. Nem azt mondom, hogy minden hétvégén igya le magát, de érezze jól magát: menjen el kirándulni, igyanak meg egy bambit a barátnőkkel, élezze, hogy fiatal, és övé a világ. Nem lesz soha többé fiatal.
Bőven ráér gyermeket vállalni 26-28 évesen is, végzettséggel, munkatapasztalattal, élettapasztalattal, megélt élményekkel a háta mögött.
"miert kell mindenkinek ezt a dumat nyomnia ,hogy "diploma nelkul sz.rt se ersz" "
Nem arról van szó...
Emberileg lehet nagyon értékes diploma nélkül is, de a munkaerőpiacon nem az !
Manapság már végzettséggel, tapasztalattal, referenciával is nehéz állást kapni a jelenlegi magyarországi helyzetben, hát még olyat, ami az érdeklődésednek megfelelő, és a fizetés is elfogadható...
Aki azt választja, hogy képzettség nélkül 19 évesen anyává válik, az nem mást kockáztat, mint azt, hogy majd 40 évesen a plázák mosdóit fogja pucolni, mert másra nem alkalmas az életpályájából kifolyólag.
Érdemes ezt megkockáztatni, vagy logikusabb inkább előbb megalapozni a jövőnket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!