Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feleség gyerekének örökbe...

Feleség gyerekének örökbe fogadása: mi a helyes megoldás szerintetek?

Figyelt kérdés

A kérdés többé-kevésbé elméleti. Egy barátomat születésétől a nevelőapja neveli, a vér szerinti apját nem is ismeri. De nem fogadta örökbe, ezért nem számítanak rokonnak.

Szerinte ezzel nagyon kitolt vele.

Szerintem viszont elég kockázatos felvállalni egy örökbefogadást. Ha mégsem jönne össze a házasság, akkor pl kötelessége gyt-t fizetni, később örököl tőle a gyerek aki nem az övé, "csak" az anyja a felesége volt x évig.

Ti mit gondoltok?

2015. júl. 10. 19:40
1 2 3
 21/26 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Én viszont fogadtam örökbe gyereket. A vér szerinti szülő beleegyezése nem feltétlenül kell, ha valamennyi ideig nem tartja a kapcsolatot a gyerekével, akkor a gyámhivatal megszüntetheti a szülői mivoltát.

(Ez eltartott vagy 3 évig... :O) "

Elbeszéltek egymás mellett. Te állami nevelésben lévő gyereket fogadtál örökbe. Őket a gyámhivatal bizonyos feltételek mellett örökbe fogadhatónak nyilváníthatja.

Kérdezőt a nevelőapja nem fogadja örökbe, itt szükség lenne az apa hozzájárulására, hacsak a bíróság korábban nem függesztette fel a felügyeleti jogát.

Amúgy változatlanul fenntartom azt a véleményemet, hogy nem tisztességtelen, ha valaki felnevel egy gyereket, de a vagyonát a sajátjaira szeretné hagyni.

A történet a kórházi látogatásnál erősen sántít, hisz kórházban senkitől sem kérnek születési anyakönyvi kivonatot a családi viszony igazolására.

2015. júl. 11. 08:28
 22/26 anonim ***** válasza:
70%
Nincs két anyja és két apja. Attól, hogy valaki örökbefogadja, a DNSe nem fog meg változni, továbbra is X lesz biologiailag az apja és Y az anyja. Ezt nem lehet megváltoztatni. Az örökbefogadó szülők ezen kívül minden mást "megkapnak ", hivatalosan ők lesznek a szülők, a verszerinti szülők jogai megszűnnek. De ha Pistike egyszer csak éled áll, hogy márpedig ő meg akarja keresni az igazi szüleit, akkor majd ra jössz, hogy bizony számít az is, hogy ki hozta a világra.
2015. júl. 11. 08:52
 23/26 anonim ***** válasza:
29%

" a verszerinti szülők jogai megszűnnek" - pont ezt írtam mármint, hogy szülői mivoltuk semmivé válik, nem a felügyelet. :D

Ahogy írtam, én TUDOM, miről van szó...igen 14-05 éves kor körül előjött, hogy érdekelné, ki volt az a szemét, aki eldobta, aztán még egyszer 18 évesen.

2015. júl. 11. 09:10
 24/26 anonim ***** válasza:
79%
Ritka buta egy emberke vagy, utolsó. A szülői mivolta nem szűnik meg senkinek, aki egyszer életet adott egy gyereknek. Te se szünsz meg ember lenni. A jogai szűnnek meg. De hiába is magyarázom, látom ész nem sok jutott neked.
2015. júl. 11. 09:43
 25/26 anonim ***** válasza:
14%

egyél még egy két kanál spenótot, majd ha leszel valaki, akkor írjál bárhova, bármit.

Egyenlőre abban a formában létezek, ahogy apádból kijöttél! :D

2015. júl. 11. 09:48
 26/26 anonim ***** válasza:
81%

"Egyenlőre abban a formában létezek, ahogy apádból kijöttél! :D "

Na, ezzel egyet értünk. Tehát egy sejt vagy, ami max megtermékenyítésre képes, önmagában Igen gyorsan elpusztult, gondolkodni nem tud. Sperma, csúnya szóval említve gci. Abszolút helytálló jellemzés rád.

2015. júl. 11. 09:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!