Feleség gyerekének örökbe fogadása: mi a helyes megoldás szerintetek?
A kérdés többé-kevésbé elméleti. Egy barátomat születésétől a nevelőapja neveli, a vér szerinti apját nem is ismeri. De nem fogadta örökbe, ezért nem számítanak rokonnak.
Szerinte ezzel nagyon kitolt vele.
Szerintem viszont elég kockázatos felvállalni egy örökbefogadást. Ha mégsem jönne össze a házasság, akkor pl kötelessége gyt-t fizetni, később örököl tőle a gyerek aki nem az övé, "csak" az anyja a felesége volt x évig.
Ti mit gondoltok?
"Én viszont fogadtam örökbe gyereket. A vér szerinti szülő beleegyezése nem feltétlenül kell, ha valamennyi ideig nem tartja a kapcsolatot a gyerekével, akkor a gyámhivatal megszüntetheti a szülői mivoltát.
(Ez eltartott vagy 3 évig... :O) "
Elbeszéltek egymás mellett. Te állami nevelésben lévő gyereket fogadtál örökbe. Őket a gyámhivatal bizonyos feltételek mellett örökbe fogadhatónak nyilváníthatja.
Kérdezőt a nevelőapja nem fogadja örökbe, itt szükség lenne az apa hozzájárulására, hacsak a bíróság korábban nem függesztette fel a felügyeleti jogát.
Amúgy változatlanul fenntartom azt a véleményemet, hogy nem tisztességtelen, ha valaki felnevel egy gyereket, de a vagyonát a sajátjaira szeretné hagyni.
A történet a kórházi látogatásnál erősen sántít, hisz kórházban senkitől sem kérnek születési anyakönyvi kivonatot a családi viszony igazolására.
" a verszerinti szülők jogai megszűnnek" - pont ezt írtam mármint, hogy szülői mivoltuk semmivé válik, nem a felügyelet. :D
Ahogy írtam, én TUDOM, miről van szó...igen 14-05 éves kor körül előjött, hogy érdekelné, ki volt az a szemét, aki eldobta, aztán még egyszer 18 évesen.
egyél még egy két kanál spenótot, majd ha leszel valaki, akkor írjál bárhova, bármit.
Egyenlőre abban a formában létezek, ahogy apádból kijöttél! :D
"Egyenlőre abban a formában létezek, ahogy apádból kijöttél! :D "
Na, ezzel egyet értünk. Tehát egy sejt vagy, ami max megtermékenyítésre képes, önmagában Igen gyorsan elpusztult, gondolkodni nem tud. Sperma, csúnya szóval említve gci. Abszolút helytálló jellemzés rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!