Feleség gyerekének örökbe fogadása: mi a helyes megoldás szerintetek?
A kérdés többé-kevésbé elméleti. Egy barátomat születésétől a nevelőapja neveli, a vér szerinti apját nem is ismeri. De nem fogadta örökbe, ezért nem számítanak rokonnak.
Szerinte ezzel nagyon kitolt vele.
Szerintem viszont elég kockázatos felvállalni egy örökbefogadást. Ha mégsem jönne össze a házasság, akkor pl kötelessége gyt-t fizetni, később örököl tőle a gyerek aki nem az övé, "csak" az anyja a felesége volt x évig.
Ti mit gondoltok?
nem kell az eredeti apa beleegyezese, ezt biztos forrasbol tudom. orokbe fogadhato anelkul is a gyerek.
amugy ha komoly a kapcsolat, akkor jo ha apuka orokbe fogadja
"nem kell az eredeti apa beleegyezese, ezt biztos forrasbol tudom. orokbe fogadhato anelkul is a gyerek. "
Ilyen NINCS!!!!!!
De kell. Kapaszkodj meg, meg akkor is kell, ha megszuntette a bíróság a szülői felügyeleti jogát. Úgyhogy a biztos források xart se ér.
Kérdező, a kórházba bárkit beengednek, max az intenzív osztályra nem. Az meg faxa, ha az örökségre fáj a foga....
Én viszont fogadtam örökbe gyereket. A vér szerinti szülő beleegyezése nem feltétlenül kell, ha valamennyi ideig nem tartja a kapcsolatot a gyerekével, akkor a gyámhivatal megszüntetheti a szülői mivoltát.
(Ez eltartott vagy 3 évig... :O)
Egy ilyen helyzeten elgondolkoznék, ha úgy látnám, hogy a srácnak ez sokat jelent, azt hiszem, megtenném.
A szülői mivoltát nem lehet megszuntetni, max szülői felügyeleti jogát. Az pedig bemomdasra nem megy. Ennyi erővel bármelyik bosszuszomjas elvalt szülő úgy donthetne, hogy hoppá, az új felesegem/férjem örökbe fogadja a Pistike és akkor jól kibaxok a Sanyival/Katival.
Továbbra sem értem amúgy, milyen hatalmas hátránya származott az ismerősödnek abból, hogy nem lett örökbe fogadva
Ne ijesztgess már 19! :D
Tehát akkor az én örökbefogadott gyerekemnek két apja és két anyja van?
:D
Nem "bemondásra" megy a dolog: gyámhivatali eljárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!