Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feleség gyerekének örökbe...

Feleség gyerekének örökbe fogadása: mi a helyes megoldás szerintetek?

Figyelt kérdés

A kérdés többé-kevésbé elméleti. Egy barátomat születésétől a nevelőapja neveli, a vér szerinti apját nem is ismeri. De nem fogadta örökbe, ezért nem számítanak rokonnak.

Szerinte ezzel nagyon kitolt vele.

Szerintem viszont elég kockázatos felvállalni egy örökbefogadást. Ha mégsem jönne össze a házasság, akkor pl kötelessége gyt-t fizetni, később örököl tőle a gyerek aki nem az övé, "csak" az anyja a felesége volt x évig.

Ti mit gondoltok?

2015. júl. 10. 19:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
26%

nem kell az eredeti apa beleegyezese, ezt biztos forrasbol tudom. orokbe fogadhato anelkul is a gyerek.

amugy ha komoly a kapcsolat, akkor jo ha apuka orokbe fogadja

2015. júl. 10. 20:37
 12/26 anonim ***** válasza:
87%
#5: Igazad van. A #4 voltam.
2015. júl. 10. 20:41
 13/26 anonim ***** válasza:
83%

"nem kell az eredeti apa beleegyezese, ezt biztos forrasbol tudom. orokbe fogadhato anelkul is a gyerek. "

Ilyen NINCS!!!!!!

2015. júl. 10. 20:42
 14/26 anonim ***** válasza:
74%
ha ő neveli fel a gyerek így is úgyis az övé
2015. júl. 10. 20:48
 15/26 anonim ***** válasza:
82%

De kell. Kapaszkodj meg, meg akkor is kell, ha megszuntette a bíróság a szülői felügyeleti jogát. Úgyhogy a biztos források xart se ér.

Kérdező, a kórházba bárkit beengednek, max az intenzív osztályra nem. Az meg faxa, ha az örökségre fáj a foga....

2015. júl. 10. 20:50
 16/26 anonim ***** válasza:
40%

Én viszont fogadtam örökbe gyereket. A vér szerinti szülő beleegyezése nem feltétlenül kell, ha valamennyi ideig nem tartja a kapcsolatot a gyerekével, akkor a gyámhivatal megszüntetheti a szülői mivoltát.

(Ez eltartott vagy 3 évig... :O)

Egy ilyen helyzeten elgondolkoznék, ha úgy látnám, hogy a srácnak ez sokat jelent, azt hiszem, megtenném.

2015. júl. 10. 21:27
 17/26 anonim ***** válasza:
85%
Van 2 vér szerinti gyereke. Így nincs kitolva a barátoddal, mert végül is a nevelőapa gyerekei lesznek a jogos örökösök. Ha örökbe fogadta volna, akkor most a két testvér panaszkodna, hogy az édesapjuk kitolt velük, mert az örökséget meg kell osztani egy olyan fiúval aki nem tartozik a rokonsághoz. Amúgy meg a barátod örökölni fog majd az anyjától és örökölni fog az édesapjától is.
2015. júl. 11. 00:13
 18/26 anonim ***** válasza:
23%
13/15.... Mint ahogy mas is irta: nem kell hozza a verszerinti szulo beleegyezese
2015. júl. 11. 00:33
 19/26 anonim ***** válasza:
79%

A szülői mivoltát nem lehet megszuntetni, max szülői felügyeleti jogát. Az pedig bemomdasra nem megy. Ennyi erővel bármelyik bosszuszomjas elvalt szülő úgy donthetne, hogy hoppá, az új felesegem/férjem örökbe fogadja a Pistike és akkor jól kibaxok a Sanyival/Katival.

Továbbra sem értem amúgy, milyen hatalmas hátránya származott az ismerősödnek abból, hogy nem lett örökbe fogadva

2015. júl. 11. 06:03
 20/26 anonim ***** válasza:
29%

Ne ijesztgess már 19! :D

Tehát akkor az én örökbefogadott gyerekemnek két apja és két anyja van?

:D

Nem "bemondásra" megy a dolog: gyámhivatali eljárás.

2015. júl. 11. 07:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!