Miért veszik félvállról a problémámat, még a párom is piszkál, holott nehéz nekem ezzel együtt élnem, mi lenne a helyes megoldás?
És ha mindig lenne nálad egy légycsapó vagy valami, amivel a ház előtt mindig leszednéd a pókokat? Oké, ezzel még alig-alig oldódik meg a probléma, de na..
Nagyon értelmesnek tűnsz az írásod alapján, egyébként, eszembe sem jutott hülyének nézni:)
Nehéz átérezni az ilyesmit, ha az ember még nem tapasztalt hasonlót. Nekem más fóbiám van, de úgy néznek néha rám.. Inkább el sem mondom, mert egyszerű hisztinek veszik.
Amúgy a pókoktól csak akkor kapok sikítófrászt, ha rám másznak, de pl. a méhek elől sikítva tudok menekülni, ha a közelembe jönnek. De ezek már nem olyan vészesek, mint régebben. Valami miatt egyszerűen meg kellett szoknom, hogy közel megyek a méhekhez, ezért már nem félek tőlük annyira. Írtad, hogy szerinted is le kellene küzdened a félelmed. Gondolom nem létszükséglet, hogy odáig eljuss, hogy kézben tarts egy pókot, de odáig biztos el tudnál jutni orvos nélkül is, hogy a kapun be merj menni.
Nem vagy egyedül és is mélységesen undorodom tőlük.
Ez nem félelem mert tényleg ne harapják le a fejem de halál undorítóak, elképzelni sem tudom, hogy hordhat a hátán a föld ilyen gusztustalan dögöket!
Attól is iszonyodom, hogy rájuk tapossak. Az kell még, hogy a papucsom talpán kenődjenek szét.
Én is inkább felporszívózom, vagy hajlakkal lefújom és megvárom míg kimúlik. Ne izgulj a porszívót nem élik túl a porzsákos dolgon már túltettem magamat.
Ez egy olyan dolog, amit nem ért az, aki nincs benne, a barátot mutathatna több megértést. Azzal nem fog segíteni ha rád hagyja, hogyan menj be. Ezt nem lehet így megoldani ez nem múlik el meg kell vele ezt értetni ha kell erélyesebb fellépéssel. Ez nem hiszti hanem undor. Ugyan olyan, mint az, hogy nem nyúlunk bele a w.c.-be a kakiba. Ennyi.
Egyébként meg érdekes de engem sem zavar a többi bogár, egér, hüllő stb. De a pók kimondottan undorítóra sikeredett.
Hogy miert, nem tudom. Talan, mert sokan viccet csinalnak belöle: akik valojaban elviselik a pokokat, azok is jajveszekelnek, tuloznak, mintha "divat" lenne. (Legalabbis ismeröskörömben.)
Kineziologus segithet kideriteni az okat, es a sokak altal kigunyolt ezoteriaban vannak megoldasok. Alap: amitöl felsz, azzal szembe kell nezni, bele kell menni. (Nem elmenekülni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!