Mi a fenét kezdjek magammal középiskola után?
Figyelt kérdés
semmi elképzelésem nincs milyen irányban tanuljak tovább.
nincsen hobbim, se olyan szakma, ami igazán érdekelne. jóformán nem érekel semmi se.
egyetemre nem akarok menni, mert több oka van, amit most nem írnék le, okj-s szakmákat nézegettem, de ami egy kicsit meg is tetszett, az nincs ebben a megyében(Szabolcs megye).
a pincér az, ami megtetszett, de anyáék lebeszéltek róla és én is olvastam róla dolgokat a neten, hogy itthon nem éri meg pincérnek tanulni.
kipróbáltam már festést, rajzot, gitárt, zene hallgatást, sportot stb, de egyik sem érdekel és nem keltette fel az érdeklődésemet, amivel már a környezetemet is bosszantom.
én vagyok defektes?
18 éves lány
2015. júl. 4. 17:20
21/23 anonim válasza:
Mindenképpen tanulj,de ne vesztegesd az idődet hülyeségekre.Én kozmetikusnak tanultam érettségi után,de nagyon megbántam.Ez olyan szakma amiben csak vállalkozói formában tudsz elhelyezkedni,tehát nem éri meg a mai világban.Erre figyelnék a helyedben.Olyat választanék amiben alkalmazni tudnak,illetve ami szerintem még a mai világban jó,olyat,amivel otthon,ismeretségi körben is tudsz dolgozni. Ápoló? Kisgyermek gondozó esetleg ? Vagy könyvelés,számviteli-pénzügyi ügyintézés? Ezek 1-2 éves okj-k.
23/23 A kérdező kommentje:
Bukott érettségis, aki várja az eredményt és azon gondolkozik, hogy most kivágják-e okj-ról vagy sem :)
2016. nov. 2. 22:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!